Kobani'ye Geçmek İsteyen Gruba Asker Müdahale Etti, HDP Araya Girdi - Son Dakika
Güncel

Kobani'ye Geçmek İsteyen Gruba Asker Müdahale Etti, HDP Araya Girdi

Suruç'un sınır hattındaki Mahser Mahallesi'nde Kobani'ye geçmek için taşkınlık çıkartan grup, HDP'li yöneticilerin araya girmesiyle sakinleşti.

27.01.2015 13:48  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç'un sınır hattındaki Mahser Mahallesi'nde toplanan lbin kişiyi aşkın kalabalık, öğleden sonra telleri aşarak Kobani'ye gitmeye kalkıştı. Toplu halde sınır hattına yönelen ve dağılmaları yönündeki uyarıya rağmen ilerleyişini sürdüren kalabalığa güvenlik güçleri ve basınçlı suyla müdahale etti.

Kalabalıkta yer alan bazı kişiler güvenlik güçlerine taş attı ve ardından yolları büyük taşlarla kapatarak zırhlı araçların ilerleyişini engellemek istedi. Bunun üzerine sınır hattına gelen HDP'li yöneticilerin uyarısı ve çağrısı üzerine sınırı geçmeye kalkışan kalabalık geri çekilerek bölgeden uzaklaştı.

BAKLAVALI ZİYARET

Öte yandan aralarında 10 milletvekilinin de bulunduğu HDP ve BDP yöneticilerinin oluşturduğu heyet, IŞİD militanlarının püskürtüldüğü Suriye'nin Kobani kenitine geçti. Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçen heyeti burada Kobani Kanton Başkanı Enver Müslim ile PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ile YPG'liler karşıladı. HDP milletvekilleri, kendilerini karşılayanlara yanlarında getirdikleri çiçekler ile kutular içerisindeki baklavaları verdi.

HDP'LİLER HARABEYE DÖNEN SOKAKLARDA DOLAŞTI

HDP heyeti bir süre 134 günlük savaşın ardından harabeye dönen Kobani sokaklarında dolaştı ve çatışmanın izlerini inceledi. Heyette bulunanlar daha sonra YPG'lilerin eşliğinde kamyonet ve minibüslere binerek ilçe sokaklarını gezdikten sonra Azadi Meydanı'na geldi.

"BÜYÜK BİR DİRENİŞ GÖSTERDİNİZ"

YPG'nin karargah olarak kullandığı binada Kobani Kanton yetkilileri, YPG ve peşmerge temsilcilerinden son duruma ilişkin bilgi alan HDP milletvekilleri adına konuşan DTK Eş Başkanı da olan Şırnak Milletvekili Selma Irmak, YPG'lileri elde ettikleri başarıdan dolayı kutladı. Selma Irmak, "Burada büyük bir direniş gösterdiniz ve dünyanın başına bela olan IŞİD'i püskürttünüz. Bu kahramanlığınız bütün halklar tarafından takdir ediliyor" dedi.

"IŞİD'İ TOPRAKLARIMIZDAN TEMİZLEDİK"

Kobani Kanton Başkanı Enver Müslim ise Kürtçe konuşmasında IŞİD'e karşı aldıkları destek ile YPG'nin büyük bir direniş gösterdiğini ve bugün itibariyle IŞİD'in Kobani'den temizlendiğini söyledi. Enver Müslim, "IŞİD'i topraklarımızdan temizledik ve şu an Kobani'nin kontrolü tamamen bizdedir. IŞİD'e karşı verdiğimiz mücadele sırasında şehit olan arkadaşlarımıza rahmet diliyorum. Bizi yalnız bırakmayarak yanımızda olan heyete de teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan IŞİD militanlarının püskürtüldüğü ve harabeye dönen Kobani sokaklarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bazı sivillerin dolaştığı da görüldü.

UÇAKLAR BOMBALADI

Bu arada keşif uçuşu yaptığı gözlenen koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının, iç kesimlerdeki köylerde tespit edilen bazı IŞİD hedeflerini de bombaladığı belirtildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları saat 13.00 sıralarında Kobani'ye yakın noktadaki Minaz Köyü'nde IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye hava operasyonu düzenledi. Kobani'yi terk ettikten sonra bu ilçenin birkaç kilometre güneydoğusundaki Minaz Köyü'ne yönelik savaş uçaklarınca düzenlenen bombardımanın ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

Kobani\'ye Geçmek İsteyen Gruba Asker Müdahale Etti, HDP Araya Girdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kobani'ye Geçmek İsteyen Gruba Asker Müdahale Etti, HDP Araya Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • ahmet 63: yemin ederimki kurtlerin yerinde baskâlari olsa o kadar dayanamazdi o buyuk direnis kimsenin harci degildir YUREK İSTER bide dogrusunu soylemek istersek turkiye burda iki tarafli oynadi ama yenede direndik ne mutlu KURDUM diyene 45 118 Yanıtla
  • Bakiyorum isid kaybedince sancilanlar var korkak sizsiniz.: Kürtler Aslan gibi savastilar isid kaybetti :)) kürtlerden nefret edenlerde kaybetti:))) kahrolsun isidve yandaslari. 19 37 Yanıtla
  • kekowa: TC nin zihniyeti bu işte 34 21 Yanıtla
  • Baybars: ışid taktik gereği geri çekildi, yakında büyük bir saldırı yapar yeniden kekolar türkiyeye doluşur. . . . türkiyede ki pkk lı itler sadece havlar. . hav hav hav. . . diye. . . . Işid bitmez. . . amirakan köpekleri havadan bombaladı, bizim krolar zafer naraları atıyor 44 9 Yanıtla
  • .: kobani üstünüze çöreklene gidişiniz olsun dönüşünüz olmasın pis pkklı katiller 19 20 Yanıtla
  • ebrehe: defolsun gitsinler 26 7 Yanıtla
  • Zeytinburnu: TC eve gitmek isteyenleri neden göndermiyorsunuz... 12 20 Yanıtla
  • CARSI : allah tc nin belasini versin insallah ne istiyrlar bu kurtlerden 7 24 Yanıtla
  • sual2: İŞİT KÜRTLERE SAVAŞ AÇTI DİYE. TÜRK IRKÇILARI İŞİTÇİ OLDULAR. 16 14 Yanıtla
  • esas mason: haberler bundan sinra pkk/hdpnin haberini surekli yapmaz umarim 21 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları
    09:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

  • Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de
    09:48 Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de

    Kurban Bayramı yaklaşırken, Denizli'de vatandaşlar hayvan yetiştiricilerini ziyaret etmeye başladı. Üreticiler, ekonomik sıkıntılar ve yüksek maliyetlerle karşı karşıya olduklarını dile getiriyor.

  • AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    09:48 AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, milletvekilleri ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da bulundu.

  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.


Advertisement