Kobani Eylemlerinin Bilançosu Gün Aydınlanınca Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kobani Eylemlerinin Bilançosu Gün Aydınlanınca Ortaya Çıktı

Kobani olaylarını bahane ederek, İstanbul’un çeşitli yerlerinde yapılan korsan gösterilerin bilançosu, gün aydınlanınca ortaya çıktı.

08.10.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını bahane eden korsan göstericiler, İstanbul’un birçok semtinde izinsiz gösteri yaparak, çevreye zarar verdi. Bağcılar, Sultangazi, Şişli, Beyoğlu, Kadıköy, Sultanbeyli, Zeytinburnu ve Esenler'de yoğun olarak yapılan gösterilerde, çöp konteynerları yıkılarak barikatlar kuruldu, esnafın ve mahalle sakinlerinin araçları ateşe verildi.

Yapılan korsan gösterilerin bilançosu gün aydınlanınca ortaya çıktı. Gösterilerin yoğun olarak yapıldığı Esenyurt Meydan’da, belediye işçileri ve esnaf sabahın erken saatlerinde savaş alanına dönen sokaklarda temizliğe başladı. Meydanda bulunan yanmış araçlar dikkat çekerken, esnafın, eylemcilerin çevreden toplayıp yaktıkları malzemelerin enkazını kaldırdıkları gözlendi. Belediye işçileri ise yanan elektrik kablolarını değiştirdi.

Sultanbeyli’de de belediye işçileri sabahın erken saatlerinde gösterilerden kalan enkazı kaldırmaya başladı. Büyük hasar gören Türk Telekom binası kapatılırken, camları tuzla buz olan dükkanlar da tadilata alındı.

Gösterilerde aracı hasar gören Recep Çimen adlı kişi, “Olaylar olduğunda her yeri ateşe verdiler. Aracım komple hasar gördü. Her şey yandı” dedi.

“BEN DE KÜRDÜM, BU NASIL DAVADIR”

“Bu nasıl Kürtlüktür, bu nasıl bir davadır” diyen Yusuf Temur, “Seslerini duyurmaya çalıştılar. Sonra her tarafı dağıtmaya başladılar. Dükkanı kapatmak zorunda kaldık. Ben de Kürdüm, bana zarar veriyorlar. Bu nasıl Kürtlüktür. Bu nasıl bir davadır. Ben Kürtçe mağazamı dağıtmamalarını söyledim. Bizlere zarar veriyorlar” şeklinde konuştu. Dükkanı yağmalanan başka bir esnaf ise, “İş yerini görüyorsunuz. Çok mağduruz. Hasar büyük. Devlet bir an önce müdahale etmeli. Hala güvenliğimiz yok. Birilerinin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Esnaf olarak Sultanbeyli’nin huzura kavuşmasını istiyoruz. Ben esnafım, benim suçum günahım ne?” diye konuştu. 

METİN BAŞAR - MURAT SOLAK

İSTANBUL

Kobani Eylemlerinin Bilançosu Gün Aydınlanınca Ortaya Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kobani Eylemlerinin Bilançosu Gün Aydınlanınca Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement