Kobani'de Vurulan PKK'lı Kars'ta Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kobani'de Vurulan PKK'lı Kars'ta Toprağa Verildi

Kobani\'de Vurulan PKK\'lı Kars\'ta Toprağa Verildi

Kobani'de IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için getirildiği Adıyaman'da hayatını kaybeden Baran Günana, memleketi Kars'ta toprağa verildi.

25.10.2014 13:10  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani'de 21 gün önce YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için getirildiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden PKK'lı 28 yaşındaki Baran Günana, memleketi Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Harmanlı köyünde toprağa verildi.

40 ARAÇLIK KONVOY

Baran Günana'nın cenazesi önceki gün Kars'a getirilerek İstasyon Camisi'ndeki morga kondu. Bugün DBP ve HDP'liler il binasında toplandıkten sonra polisin almış olduğu geniş güvenlik önlemleri arasında ve sloganlar atarak Günana'nın cenazesinin bulunduğu İstasyon Camisi'ne gittiler. Buradan cenazeyi alan grup, Iğdır Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracına koydular. Günana'nın cenazesi, yaklaşık 40 araçlık konvoy eşliğinde Harmanlı köyüne götürüldü. Cenaze burada yapılan töreninin ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

TÜNEL KAZARAK KAÇMIŞTI

Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencisi iken tutuklandıktan sonra Bingöl M Tipi Cezaevi'ne konulan ve geçen yıl 25 Ekim'de 17 PKK'lı ile birlikte kazdıkları 80 metre uzunluğundaki tünelden kaçan Baran Günana, 16 mahkumla birlikte yakalandıktan sonra 6 ay önce tahliye edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kobani'de Vurulan PKK'lı Kars'ta Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement