Kobani'de Şehir Savaşı Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Kobani'de Şehir Savaşı Hazırlığı

Kobani\'de Şehir Savaşı Hazırlığı

Kobani'nin dış mahallelerinde çatışmalar devam ederken, YPG IŞİD'in kente girme ihtimaline karşı şehir savaşı için hazırlık yapıyor.

02.10.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Al Jazeera'nin bilgi aldığı yerel kaynaklara göre, PKK'nın Suriye kolu YPG şehir içinde mevziler kurdu. Gazeteciler ve burada yaşayan siviller kentten çıkarılarak sınıra yakın binalara alındı. Kent merkezinde YPG güçleri dışında kimse kalmadı.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik havan saldırısı 2 Ekim Perşembe sabahı yeniden başladı. Hedef kasabanın merkezi değil. IŞİD Kobani'yi savunan YPG'nin tepelerdeki savunma mevzilerini vuruyor.

Kobani'yi kuşatma altında tutan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kentin doğu cephesinde merkezin sınırına kadar yaklaşmış durumda. Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, Al Jazeera Türk'e yaptığı açıklamada, çatışmaların sürdüğünü ve dünden beri mevzilerini koruduklarını söyledi.

IŞİD'in doğu cephesinden çok yaklaştığını söyleyen Kurdo buradaki çatışmaların kentin diğer taraflarından daha kritik olduğunu belirtti. Doğu cephesinde gece boyu yer yer çatışmaların yaşandığını doğrulayan Kobani Dış İlişkiler Sorumlusu, şiddetli bir saldırı gerçekleşmediğini vurguladı

'Herkes mevziinde bekliyor'

Organize bir tahliye durumunun söz konusu olmadığını söyleyen Kurdo "İsteyenler kalıp silahlı direnişe katılıyor, isteyenler de Kobani'yi terk ediyor. Bizim bu konuda bir yönlendirmemiz olmadı" dedi. Hazırlık için ise "Herkes mevziinde bekliyor" demekle yetindi.

Kurdo yapılan hava saldırılarını yetersiz bulduklarını ve daha da yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

PYD'nin geçen yıl Kobani'de ilan ettiği özerk yönetimin eşbaşkanı Enver Müslim, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "IŞİD Kobani'yi alır ve katliam olursa, sorumlusu onlar ve uluslararası güçler olacak" dedi. Müslim, YPG'lilerin Kobani'yi vermemek için hazırlandığını belirterek, "Direnmek için söz verdiler" diye yazdı. Müslim, Nuçe TV'ye yaptığı açıklamada da, IŞİD'in şehrin içine girdiği haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

IŞİD'in Kobani'ye girmesi halinde Türkiye'ye yeni bir göç dalgası başlayabilir. Kobani'deki IŞİD saldırılarından kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin sayısı 150 bini geçmiş durumda.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Kobani'de Şehir Savaşı Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement