Kobanê'li Öğrencilere Sertifika Verildi - Son Dakika
Yerel

Kobanê'li Öğrencilere Sertifika Verildi

Kobanê\'li Öğrencilere Sertifika Verildi

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi Eğitim Destek Evi bünyesinde eğitim gören yaklaşık 100'e yakın Kobanê'li öğrencilere sertifika verildi.

19.06.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören yaklaşık 100'e yakın Kobanê'li öğrencilere gerçekleştirilen törenle sertifika verildi. Eğitim Destek Evi Toplantı Salonu'nda yapılan sertifika törenine Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nevriye Çur, Eğitim Destek Evi öğretmenleri, Kobanê'li aileler ile yaklaşık yüze yakın çocuk katıldı.

Yaşları 6 ile 8 arasında değişen Kobanê'li çocuklara Kürtçe, Resim, Müzik ve Beden derslerini veren Eğitim Destek Evi 9 ile 12 yaş arası çocuklara ise ayrıca İngilizce, Kürt Tarihi ve Matematik derslerini veriyordu. Sık sık Kobanê direnişini anlatan şarkılar söyleyen çocuklara tören sonrası Eğitim Destek Evi tarafından sertifika ile birlikte hediyeler verildi.

Törende konuşan Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi Koordinatörü Musa Erbey, Kobanê'li çocuklara 7 aydır ders verdiklerini belirterek, çocuklarla güzel günler geçirdiklerini söyledi. Erbey, "Umudumuz Rojava'dan göç etmek zorunda kalan bütün yurttaşlarımız tekrar memleketlerine dönmesidir. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde biz size misafir olacağız, çayını içeceğiz. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

'Kürdistan dört parçaya bölünmüş olabilir ama gönülde her zaman tek parçaydı'

Emeklerinden dolayı Eğitim Destek Evi öğretmenlerine teşekkür eden Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat ise temennilerinin Rojava'da göçlerin tekrar yaşanmaması olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "Kürdistan dört parçaya bölünmüş olabilir ama gönülde Kürdistan her zaman tek parçaydı. Bu yüzden burası da sizin eviniz. Size onun için misafir gözüyle bakmadık hiçbir zaman, siz hep buranın sahibi oldunuz" Törenden sonra Bağlar Belediyesine bağlı Solin Çocuk Oyun Evi'nde bulunan Havuza götürülen Kobanê'li çocuklar burada doyasıya eğlendi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kobanê'li Öğrencilere Sertifika Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement