Koalisyon Güçlerinin, Irak'ta Işid'le Mücadele Etkisi - Son Dakika
Güncel

Koalisyon Güçlerinin, Irak'ta Işid'le Mücadele Etkisi

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi'nin, "ABD öncülüğündeki koalisyonun, Irak'ta işe yaramadığı" şeklindeki sözlerine Iraklı Kürtler tepki gösterdi KYB Başkanlık Konseyi Üyesi Mina: "IŞİD'le mücadelede ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları inkar edilemez. Bu operasyonların çok önemli bir etkisi oldu" Yekgirtu Milletvekili Abdullah: "Peşmerge, koalisyonun ülkelerine ait savaş uçaklarının hava desteğiyle IŞİD'in saldırılarını kırdı.

25.01.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi'nin, "ABD öncülüğündeki koalisyonun, Irak'ta işe yaramadığı" şeklindeki sözleri, Iraklı Kürtlerin tepkisini çekti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Konseyi Üyesi Adnan Heme Mina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD'le mücadelede ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları inkar edilemez. Bu operasyonların çok önemli bir etkisi oldu. Yapılan yardımları ve verilen askeri desteği görmezden gelmek doğru olmaz. Koalisyon güçleri, hali hazırda kara ve hava desteğini sürdürüyor. Bu, bizim için önemli" dedi.

İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Milletvekili Ebubekir Ömer Abdullah da koalisyon güçlerinin hava desteğinin önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Peşmerge, koalisyonun ülkelerine ait savaş uçaklarının hava desteğiyle IŞİD'in saldırılarını kırdı. Hava saldırıları ve Peşmergeye karadan sağlanan lojistik destek, bu mücadeleye damgasını vurdu. Bence bu süreçte etkisiz olan tek güç Irak ordusudur. Kendi ülkelerinin sınırlarını koruyamadılar ve hiçbir savunma yapmadılar."

Goran (Değişim) Hareketi Politbüro Üyesi Dr. Muhammet Al ise terör örgütü IŞİD'in insan kaynağının ve lojistik desteğinin kesilmesinde koalisyon ülkelerinin uyguladığı yaptırımların önemine işaret ederek, "Koalisyon, Irak'ta işe yaramadı' demek gerçekçi değil. Tam tersine koalisyonun, IŞİD'e karşı koymada ciddi bir etkisi olmuştur. Teröristleri tamamen yok edemedilerse de en azından saldırıları durdurdular. Koalisyon güçlerinin hava saldırısı ve lojistik desteği olmasaydı terör örgütü IŞİD, Irak'ta daha fazla toprağı kontrolüne alacaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Davos'ta AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD'e karşı mücadele eden ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Irak'ta işe yaramadığını" savunmuştu. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koalisyon Güçlerinin, Irak'ta Işid'le Mücadele Etkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement