Klasik Otomobilcilerden 'Devrim'e Saygı Geçişi - Son Dakika
Otomobil

Klasik Otomobilcilerden 'Devrim'e Saygı Geçişi

Klasik Otomobilcilerden \'Devrim\'e Saygı Geçişi

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, 50 araçlık klasik otomobil konvoyuyla ilk Türk otomobili 'Devrim'i ziyaret etti.

21.05.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1961'de Eskişehir Demiryolu Fabrikası'nda 20 mühendisin katkılarıyla kısa bir sürede üretilen, Türkiye'nin ilk yerli otomobili 'Devrim' İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri tarafından ziyaret edildi.

İKOD üyelerinin 50 araçlık klasik otomobil konvoyu oluşturduğu ziyaret, dünyanın önde gelen sentetik yağ markası Mobil 1'in desteği ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.Müzesi'nde yer alan 'Devrim'in yaratıcıları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda saygıyla anıldı.

İKOD Başkanı Serkan Okay konuyla ilgili şunları söyledi: "Türkiye'nin ilk otomobili Devrim'in önünden saygı geçişi yapmak bizi çok heyecanlandırdı. 1961'de, bu araç seri üretime geçebilseydi bugün küresel pazarda söz sahibi olduğumuz yerli bir markamız olabilirdi. Lakin hiçbir şey için geç kalınmış değildir."

Mobil 1 sponsorluğundaki İKOD'un üyeleri, yerli ve yabancı 160 ünlü ismin heykellerinin bulunduğu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ni, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ni, Kent Belleği Müzesi'ni ve tarihi Odunpazarı Evleri'ni de ziyaret etti. Ayrıca İKOD'un katkılarıyla Eskişehir Espark AVM'de de bir klasik otomobil sergisi gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Klasik Otomobilcilerden 'Devrim'e Saygı Geçişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement