KKTC'nin 31. Kuruluş Yıldönümü'nde Atatürk Anıtı Önünde Tören Düzenlendi - Son Dakika
Dünya

KKTC'nin 31. Kuruluş Yıldönümü'nde Atatürk Anıtı Önünde Tören Düzenlendi

KKTC\'nin 31. Kuruluş Yıldönümü\'nde Atatürk Anıtı Önünde Tören Düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 31’inci yıldönümünde Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

15.11.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanının 31'inci yıldönümünde Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı adına Genel Sekreter Fahri Kasırga, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Orgeneral Gelip Mendi, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Ana Muhalefet UBP'nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bazı bakanlar, bazı milletvekilleri, diğer yetkililer, Türkiye'den gelen konuk heyetler, kurum kuruluş dernek yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Anıt Özel Defteri'nin imzalanması ile sona erdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Anıt Özel Defteri'ne "Yüce Atatürk; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. kuruluş yıldönümünde huzurunda bulunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Devletimiz, tüm dünyanın uygulamakta olduğu haksız ambargolara rağmen Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuz desteği ile her geçen gün daha da gelişmektedir. Kıbrıs Türk halkının vermiş olduğu varoluş mücadelesi sonunda kendi kendini yönetme hakkını kullanarak kurmuş olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tüm kurumları ile örnek bir devlet olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu mutlu günde, aziz hatıran önünde bir kez daha minnet şükran ve saygı ile eğiliyoruz" yazdı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da Anıt Özel Defterine, "Kıbrıs Türk halkının şanlı bağımsızlık mücadelesinin en değerli eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. kuruluş yıldönümünü, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlikte kutlamaktan kıvanç duyuyoruz. Kıbrıs Türk halkının mevcudiyeti için yılardır kararlılıkla sürdürdüğü mücadele ve şehitlerin canları pahasına kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilelebet varlığını sürdürecektir. Kıbrıs Türk halkının meşru mücadelesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin ahdi ve tarihi sorumluluğunu her daim yerine getirme kararlılığını manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ediyor, minnet ve saygılarımızı sunuyoruz" yazdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in Anıt Özel Defteri'ne, "Kıbrıs Türk Halkı'nın hürriyet, eşitlik ve kendi kaderine sahip çıkma adına verdiği şanlı mücadelenin gurur verici, sonucu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. kuruluş yıldönümünü, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlik içinde kutlamanın heyecanını paylaşıyoruz. Önderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün olduğu gibi gelecekte de Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olma yönündeki kararlılığımızı sürdüreceğini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hürriyet ve refahının teminatı olarak hassasiyetle yerine getireceğini huzurunuzda bir kez daha teyit ediyoruz. Kıbrıs Türkü'nün haklı davası için verilen mücadeleye olan inancımızı bu vesileyle tekrarlıyor, bu anlamlı günde aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz" yazdı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Anıt Özel Defteri'ne, "Büyük Türk Ulusu'nun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk Halkı'nın, özgürlüğü ve egemenliği uğruna verdiği onurlu mücadele sonucunda kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. yıldönümünü gurur ve heyecanla kutluyoruz. Kıbrıs Türk Halkı'nın, değerli liderleri önderliğinde verdiği zorlu mücadele ve aziz şehitlerimizin canları sayesinde kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin daima yaşatılmasına ve yüceltilmesine dair kararlılığımız devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekte de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk Halkı'nın yanında olacağını ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ediyor, aziz hatıranız önünde saygı ve şükranla eğiliyoruz" yazdı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'nin 31. Kuruluş Yıldönümü'nde Atatürk Anıtı Önünde Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var
    03:15 İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

    Gazze'yi kan gölüne çevirip binlerce Filistinliyi katleden İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı. Savaş uçakları Halep'teki uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını vurdu. Saldırıda 36 Suriye askeri hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement