KKTC'nin 31. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

KKTC'nin 31. Kuruluş Yıl Dönümü

KKTC'de törenler düzenlendi.

15.11.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'nin 31. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin kuruluşunun 31. yıl dönümü dolayısıyla bayram tebriklerini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen kabule, Cumhurbaşkanı Genel  Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bakanlar, milletvekilleri, kurum kuruluş dernek yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören daha sonra Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde devam etti. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Yüce Atatürk; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. kuruluş yıl dönümünde huzurunda bulunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Devletimiz, tüm dünyanın uygulamakta olduğu haksız ambargolara rağmen Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuz desteği ile her geçen gün daha da gelişmektedir.

Kıbrıs Türk halkının vermiş olduğu varoluş mücadelesi sonunda kendi kendini yönetme hakkını kullanarak kurmuş olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tüm kurumları ile örnek bir devlet olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu mutlu günde, aziz hatıran önünde bir kez daha minnet, şükran ve saygı ile eğiliyoruz."

Cumhurbaşkanı Genel  Sekreteri Kasırga da şu ifadeleri kullandı:

"Kıbrıs Türk halkının şanlı bağımsızlık mücadelesinin en değerli eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. kuruluş yıl dönümünü, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlikte kutlamaktan kıvanç duyuyoruz.

Kıbrıs Türk halkının  mevcudiyeti için yılardır kararlılıkla sürdürdüğü mücadele ve şehitlerin canları pahasına kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ilelebet varlığını sürdürecektir.

Kıbrıs Türk halkının meşru mücadelesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin ahdi ve tarihi sorumluluğunu her daim yerine getirme kararlılığını manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ediyor, minnet ve saygılarımızı sunuyoruz."

TBMM Başkanı Çiçek ise deftere şunları yazdı:

"Kıbrıs Türk halkının hürriyet, eşitlik ve kendi kaderine sahip çıkma adına verdiği şanlı mücadelenin gurur verici sonucu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. kuruluş yıl dönümünü, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlik içinde kutlamanın heyecanını paylaşıyoruz.

Önderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün olduğu gibi gelecekte de Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olma yönündeki kararlılığımızı sürdüreceğini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hürriyet ve refahının teminatı olarak hassasiyetle yerine getireceğini huzurunuzda bir kez daha teyit ediyoruz.

Kıbrıs Türkü'nün haklı davası için verilen mücadeleye olan inancımızı bu vesileyle tekrarlıyor, bu anlamlı günde aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz."

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın deftere yazdıkları ise şöyle:

"Büyük Türk ulusunun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının, özgürlüğü ve egemenliği uğruna verdiği onurlu mücadele sonucunda kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. yıl dönümünü gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Kıbrıs Türk halkının, değerli liderleri önderliğinde verdiği zorlu mücadele ve aziz şehitlerimizin canları sayesinde kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin daima yaşatılmasına ve yüceltilmesine dair kararlılığımız devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekte de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ediyor, aziz hatıranız önünde saygı ve şükranla eğiliyoruz." - Lefkoşa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement