KKTC'de Cumhurbaşkanı Seçimini Mustafa Akıncı Kazandı - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Cumhurbaşkanı Seçimini Mustafa Akıncı Kazandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri'nin açıklamaları KKTC Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı seçimini Mustafa Akıncı'nın kazandığını ilan etti.

26.04.2015 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri'nin açıklamaları KKTC Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı seçimini Mustafa Akıncı'nın kazandığını ilan etti. KKTC'de cumhurbaşkanı seçimini bağımsız aday Mustafa Akıncı kazandı.KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri, katılımın yüzde 64,15 olduğu seçimlerde, kullanılan 110 bin 60 oydan 108 bin 32'sinin geçerli sayıldığını açıkladı. Bağımsız adaylardan Akıncı'nın 65 bin 412 oyla yüzde 60,38 ; Derviş Eroğlu'nun ise 42 bin 520 oyla yüzde 39,62 oy aldığı söyleyen Öneri, bu sonuçlara göre Akıncı'nın seçimi kazandığını ilan etti. Öneri, resmi sonuçların bu akşam açıklanacağını, Akıncı'nın mazbatasını hafta içinde alacağını söyledi. İktidar partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) ve Toplumcu Demokrasi Partisi desteğiyle ikinci tur seçimlere giren Akıncı'nın görev süresi 5 yıl olacak. -Akıncı'nın özgeçmişiAkıncı, 28 Aralık 1947'de Limasol'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi mezunu olan Akıncı, 1975'te Kıbrıs Türk Federe Devleti Kurucu Meclisi üyeliğine seçildi.Akılcı, 1976'da 28 yaşındayken seçildiği Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı'nı 1990'a kadar sürdürdü. Başkanlığı sırasında Lefkoşa Rum Belediye Başkanı ile Lefkoşa Kanalizasyon Projesi ve Lefkoşa İmar Planı konularında uzlaşma sağlayarak bu projelerin işbirliği içinde hayata geçmesini sağladı. Akıncı, bu çerçevede Lefkoşa İmar Planı 1989'da Dünya Habitat Ödülü'ne, 2007'de de Ağa Han Mimarlık Ödülü'ne layık görüldü.1987'den 2001'e yılına kadar Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Genel Başkanlığı görevinde bulunan Akıncı, 1993-2009 döneminde KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde milletvekilliği görevini sürdürdü. Akıncı, 1999-2001 arasında Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı görevini üstlendi. 2003'teki Annan Planı döneminde oluşturulan Barış ve Demokrasi Hareketi'nin (BDH) kurucularından olan Akıncı, hareketin bir süreliğine başkanlığını yaptı.İyi derecede İngilizce bilen Akıncı, evli ve üç çocuk sahibi.

KKTC\'de Cumhurbaşkanı Seçimini Mustafa Akıncı Kazandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Cumhurbaşkanı Seçimini Mustafa Akıncı Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek
    12:45 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek

    Bu yıl 59.'su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim'de hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan'da Didim Akbük yolu ile merkezdeki birçok cadde trafiğe kapatılacak. Tur kapsamında bisikletçiler Bodrum-Kuşadası etabı Didim'e de uğrayacak ve tur canlı olarak yayınlanacak.

  • Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı
    12:45 Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı

    Beşiktaş, gelecek sezon kadro yapılanması için çalışmalarına devam ederken, genç oyuncu Berkay Vardar ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Beşiktaş altyapısından yetişen Vardar, geçtiğimiz sezonu Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'de kiralık olarak geçirdi.

  • Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı
    12:44 Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı

    Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Bağ-Kur'lu esnafa seçimlerden önce verilen 7 bin 200 prim günü sözünün tutulmadığını belirterek, esnafa SSK'lı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Evsen, yetkililerden olumlu sonuç alamadıklarını ve esnafların kendi kaderlerine terk edildiğini ifade etti.

  • 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı
    12:44 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı

    Ankara'da 5 Nisan tarihinde meydana gelen 'Nitelikli Yağma ve Kasten Yaralama' olayında, 2 kişiyi yaralayarak cep telefonu ve 7 bin lira gasp eden 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler
    12:44 Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bölge'de hayata geçirilen yeni yatırım ve projeler hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmaların Serbest Bölge'nin cazibesini artırdığını belirten Palancıoğlu, yatırımların devam edeceğini vurguladı.


Advertisement