KKTC Ankara Büyükelçiliği Himayesinde "Kozanın Mucizesi" Sergi Açılışı - Son Dakika
Güncel

KKTC Ankara Büyükelçiliği Himayesinde "Kozanın Mucizesi" Sergi Açılışı

KKTC Ankara Büyükelçiliği himayelerinde “Kozanın Mucizesi” sergisinin açılışı yapıldı.

08.04.2014 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Ankara Büyükelçiliği himayelerinde "Kozanın Mucizesi" sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa Rahşan Ecevit'te katıldı.

KKTC Ankara Büyükelçiliği himayelerinde, Kıbrıs Türk El İşlemeleri Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından "Kozanın Mucizesi" sergisinin açılışı yapıldı. Ankara Resim ve Heykel Müzesi'ndeki sergide makasın olmaması açılış kurdelesini, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit çözdü.

Sergiyle ilgili bilgi veren Büyükelçi Lakadamyalı, "Kıbrıs Türk kültürünü Türkiye'de kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz. Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmayı amaçlayan bir sergi düzenledik. Bugünkü sergimiz, Türk el sanatlarının en değerli parçalarından diyebileceğimiz ipek kozasından imal edilen çok değerli el ürünleri burada sergileniyor. Biliyorsunuz ipek, milattan önceye dayanan çok değerli, ticari madde. Kıbrısta'da İpek Yolu üzerinde bulunması sebebiyle ipekle çok eski yıllarda tanışmış olan bir yer Kıbrıs. Burada da kadınlarımızın eski zamanlardan beri ev ekonomilerine katkı sağlaması bakımından yaptıkları çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sergi 12 Nisan 2014 Cumartesi gününe kadar Başkentliler tarafından gezilebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KKTC Ankara Büyükelçiliği Himayesinde 'Kozanın Mucizesi' Sergi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement