Kızıldağ Güreşleri Krize Neden Oldu - Son Dakika
Yerel

Kızıldağ Güreşleri Krize Neden Oldu

Kızıldağ Güreşleri Krize Neden Oldu

Adana'nın Karaisalı ilçesinde birer hafta ara ile düzenlenecek iki karakucak güreşiyle ilgili kriz devam ediyor.

18.08.2013 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Karaisalı ilçesinde birer hafta ara ile düzenlenecek iki karakucak güreşiyle ilgili kriz devam ediyor. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bu konuda Kaymakam ve Karaisalı Platformunu suçlarken, MHP Karaisalı İlçe Başkanı E.Sezai Yılmaz ise Kaymakamı ve Platformu savunan bir açıklama yaptı.

Karaisalı Belediyesi tarafından 1 Eylül 2013 Pazar günü düzenlenecek karakucak güreşlerine ve güreşlerden bir gün önce Mustafa Yıldızdoğan konserine sponsor olan Ceyhan Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Hüseyin Sözlü, Cuma günü MHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında iktidar partisini suçlamış ve "Kızıldağ Güreşleri'ne bile siyaset bulaştırdılar. Karaisalı Belediyesi'nin himayesinde gerçekleştirilen ve gelenek haline gelen Kızıldağ Güreşleri'ne alternatif olarak Karaisalı platformu adı altında bir güreş tertiplenmiştir. Bu da kaymakamlık tarafından destek bulmuştur. Yüzyıllardır devam ede gelen güreş geleneği lekelenmiştir. Ata spora güreşe gönül veren biri olarak bu durumu kınıyorum. Kızıldağ Güreşleri'ne bile siyaseti karıştırdılar" demişti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaisalı İlçe Başkanı A.Sezai Yılmaz ise, gerek Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı'nın ve gerekse Karaisalı Platformu'nun ilçede iki güreş ve şenlik düzenlemesiyle bir ilgilerinin olmadığını söyledi. Yılmaz, "Tayini çıkan ve Cuma günü ilçemizden ayrılan Kaymakam Hidayet Sarı'nın gelişen bu durumla ilgisi yok. Bu işi düzeltmeye çok çabaladı. Tek güreş olsun istedi. Herkese karşı eşit davrandı. Kaosu önlemeye çalıştı. Ama hiç kimseyi ikna edemedi" dedi.

Karaisalı Belediyesi'nin 1 Eylül 2013 Pazar günü Karakucak güreşi için Kaymakamlıktan izin almasından sonra, AK Parti'lilerin de 25 Ağustos 2013 Pazar günü karakucak güreşleri yapmak için Kaymakamlığa dilekçe ile başvurmuştu. Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı da kendisine gelen bu ikinci dilekçeyi de işleme koymuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıldağ Güreşleri Krize Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement