Kız Oyuncuların Gözünden Assassin's Creed Serisi - Son Dakika
Teknoloji

Kız Oyuncuların Gözünden Assassin's Creed Serisi

Kız Oyuncuların Gözünden Assassin\'s Creed Serisi

Dünyanın en popüler oyun serilerinden bir tanesi olan Assassin's Creed, erkek oyuncu egemenliğinin hüküm sürdüğü günlerde kızları da PC ve konsolların.

20.11.2014 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Oyun dünyasında son yılların yükselen yıldızlarından olan Assassin's Creed serisi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Her yıl yeni üyelerini görmeye alıştığımız seri, Ubisoft'un en kârlı markalarından biri halini aldı ve bu sene de Unity, Rogue gibi oyunlarla karşılaştık. Özellikle Unity, yeni nesil konsollar ve PC'ye çıkacağı için daha bir merakla bekleniyordu. Ancak ilk etapta beklentiler pek de karşılanamadı. Unity'de yer alan irili ufaklı birçok hata, oyunun "aceleye getirilmiş" olduğu hissini uyandırıyordu. Yapımcılardan gelen açıklamalar da "daha fazla zaman" istediklerini, ama az zaman olunca da oyunu tam anlamıyla test edemeden satışa çıkarmak zorunda kaldıklarını gösteriyordu. Yayıncı firma, yani Ubisoft sağolsun diyelim...


Unity hakkında yorumlarımıza geçmeden önce, seri hakkında biraz daha konuşalım isterseniz.


Assasins's Creed'i Türk oyuncular seviyor, ama bu markanın bir özelliği daha var. Assassin's Creed, ülkemizde kız oyuncuların en çok tercih ettiği oyun serilerinin başında geliyor, evet! Bir zamanlar "Kızlar = The Sims serisi" sohbetlerini çok duyardık, ama şimdilerde kız oyuncuların Assassin's Creed serisine olan ilgisinin her geçen gün biraz daha arttığına tanıklık ediyoruz. Sebepler olarak; tarihten alıntılar, güzel oynanış, baş kahramanların çekici olması gibi detaylar sıralanabilir tabii.



Güzel yapımcı Jade Raymond önderliğinde doğan seri, kısa sürede Raymond'u erkek oyuncuların en gözde oyun yapımcılarından biri haline getirmiş ve durumdan rahatsız olan Ubisoft, yapılan işlerin ön planda kalabilmesi için Raymond'u geri plana çekmişti. En azından söylenenler bu yöndeydi. Bunu da ufak bir hatırlatma olarak ekleyelim...


Ve gelelim şimdi Unity'ye. Assasin's Creed: Unity'nin inceleme yazısını size sunmadan önce, bu seriyi çok seven kız oyuncuların düşüncelerini paylaşmak istedik sizlerle. Onlara birkaç soru sorduk ve yanıtlar istedik:


"Seriyle nasıl tanıştın, hangi oyunlarını oynadın, favori oyunun hangisi, favori karakterin var mı, Unity hakkında ne düşünüyorsun?" gibi.


Bakalım seri ve yeni oyunlar hakkında ne gibi fikirleri var...


#Sayfa#


Türkü Debreli


Assassin's Creed ile tanışmam yıllar öncesine dayanıyor. Ben garip bir kız çocuğuydum, diğerleri gibi oturup Barbie bebeklerle oynamıyordum. Oyun ve eğlence anlayışım farklıydı kendimi bildim bileli. Kuzenlerim de sağolsunlar, ilginç karakterli insanlardır. Çok video oyunu oynarlardı ben küçükken. Tabii benim de dikkatimi çekerdi o oyunlar ve ben de oynamak isterdim. 2008 yılından beri oyun oynuyordum. O sene Assassin's Creed'in videosunu görmüştüm ve ağzım açık bir şekilde izlemiştim. Özellikle Altair'in ayinden çıkan, dua eden insanların ardından görünmesi beni derinden etkilemişti ve "Vay canına" dediğim bir andı. Oyunun en olduğunu ise, o zamanlar bilmiyordum...


Yıllar geçti, fragmanı unuttum, oyunu da öyle. 2012'de ben lisedeyken ise, bir arkadaşımın telefonunda bu videoyu izlediğini gördüm. Zihnimde kaybolmuş görüntüler bir anda karşıma tekrar çıkınca "Bu oyunun adı ne!" diye bağırmıştım ona. O da şaşkın bir şekilde ve sakin olmamı isteyerek söylemişti ismini; Assassin's Creed!


O andan itibaren oyun hakkında videolar, bilgiler, hayranlar, cosplay'ler hakkında ne var ne yoksa araştırdım, okudum, izledim, öğrendim, yeni gelişmeleri de takip etmeye başladım. Biriktirdiğim paralarla tüm seriyi aldım.



Seriye Ezio ile başladığım için favori karakterim tabii ki o. Altair'e çok büyük hayranlığım ve saygım var, ama ilk olarak Ezio'yu kontrol etmiştim. Çekici bir karakter olmasının da etkisi büyük tabii. Hikayesini beğenmiştim. Serinin içine beni o çekti. Bu arada, Black Flag'i oynamadığımı ekleyeyim.


Unity'yi maalesef oynayamadım, çünkü PC sistemim bu oyun için yeterli değil. İzlediğim videolara, okuduklarıma ve duyduklarıma bakarsam, sanırım oyun gayet güzel. Birçok kişi, oyundaki hatalar sebebiyle bayağı öfkeli gibi. Herkes, seride bir düşüşün olduğunu söylüyor. Açıkçası hatalar da olsa benim için fark etmiyor. Benim için hikaye daha önemli. Özellikle Fransız Devrimi'ni konu alması ve Arno/Elise arasındaki trajik aşkın öyküsü, bunda büyük etkenler.


AC serisi, hangi oyunu çıkarırsa çıkarsın, benim için her zaman kabul görecek. Unity'yi illa ki aceleye gelmiştir, ama birçok kişi gibi oyunu çöpe atıp, "Bu oyun olmamış" diyemiyorum. Unity'nin birçok bakımdan seriye farklı bir tat getirdiğini düşünüyor ve oynamak için sabırsızlanıyorum.


#Sayfa#


Gülşah Temiz


Babamın bana ilk Assassin's Creed oyununu hediye etmesiyle seriyle tanıştım.


Serideki tüm oyunları oynadım ve bitirdim. Favori oyunum Assassin's Creed 2, çünkü atmosfer, hikaye ve karakterlerin işlenişi olarak serideki diğer oyunlardan daha farklı, daha güzel.


Favori karakterim de tabii ki Ezio Auditore. Ezio, benim için yeri asla doldurulamayacak kadar özel bir karakter. Onunla çok güçlü bir bağ kurduğumu ve ortak birçok noktam olduğunu düşünüyorum. Doğumundan ölümüne kadar harika bir hikayeye sahip. Karizmatik duruşu ve muhteşem ses tonu da unutulmaz.



Assassin's Creed: Unity'yi tabii ki oynadım. Seride Revelations ile birlikte her ne kadar bir "yükseliş var" gibi gözükse de her anlamda düşüş olduğunu söyleyebilirim. Bunun temel sebebi de her yıl yeni AC oyunlarının çıkarılması. Normalde grafiklere ve oyunlarda yaşanabilecek hatalara çok takılan biri değilim. Unity'ye kadar ciddi anlamda bu unsurlara takılmadım. Benim için senaryo her şeyden önemlidir çünkü.



Fakat Unity'deki hatalar beni bile ciddi oranda rahatsız etti. Bunun dışında, oyunun senaryosunu ve Arno'yu sevdiğimi söylemeliyim. Serinin kurgusuna göre senaryoya bir şeyler kattı, ama bence bu yeterli değil. Ben hikaye anlamında daha fazla şey beklediğim için beklentilerimi karşılayamadığını söylemek istiyorum. Kesinlikle Unity'nin biraz daha gelişim zamanına ihtiyacı varmış, bunda şüphe yok.


#Sayfa#


Ece Öner


Seri ile ilk olarak, doğru hatırlıyorsam 2009'da Level dergisinin Mayıs ayı kapağındaki Ezio sayesinde tanıştım. Çok karizmatik duruyordu. Kim olduğunu, ne yaptığını ve en önemlisi de o kapşonun altındaki kendinden emin sırıtan o adamın yüzünü çok merak etmiştim. Bu nedenle aldım dergiyi, okudum, kurcaladım ve oynamam gerektiğine karar verdim.


Unity ve Rogue dışındaki tüm oyunları oynadım, favori oyunumsa çoğu hayranın olduğu gibi Assassin's Creed 2. Çünkü ortada dönemdeki olaylardan çok, bir adamın ailesinin yok oluşu ve hiç bilmediği bir olaylar zincirine doğru savruluşu vurgulanıyordu.



En sevdiğim karakter tabii ki Ezio! Ezio'nun mimikleri çok gerçekti, evet, o eski grafiklerle olsa da. Sesi çok uyumluydu. Aksanı mükemmeldi. Ailesini sahiplenişi, kız arkadaşıyla yaşadıkları, ağabeyiyle yaptığı serserilikler... Binlerce olay var onunla ilgili yüzümü güldüren, hüzünlendiren, ilham veren hatta... Yani ana karakterimize ısınıyorduk ve gerçek olduğuna inanmaya başlayabiliyorduk. Benim için diğer karakterlerden çok daha sağlam bir yeri var Ezio'nun.


Unity'yi henüz oynayamadım, fakat birkaç spoiler niteliğinde video izledim. Mekanı büyüleyici görünüyordu videolardan. Karakterlerin yüz ifadeleri çok çok canlı, yeni nesil sağolsun. Sadece çok fazla teknik hatanın olduğuna üzüldüm. Ubisoft yapımcıları, biraz zamana ihtiyaçları olduklarını söylemiş, ama zaten biz hayranlar onlara zaman veriyoruz, her sene AC çıkmasını isteyen yok. Yani sanırım aceleye gelmiş bir oyun, keşke geç çıksaydı biraz daha. Umarım böyle önemli bir tarihsel dönemi ele alırken karakteri ve konuyu batırmamışlardır.


#Sayfa#


İpek Çetin


Seriyle internet üzerinden değişik tarzda oyunlar ararken tanıştım, bundan yaklaşık 5 sene önceydi. Liberation hariç tüm oyunları oynadım ve şu an da Unity oynuyorum. Rogue'u bekliyorum bir de. PC'ye çıkınca onu da oynayacağım.


Favori oyunum, Assassin's Creed 2. Belki de Unity yeni favori oyunum olur, ama bunun için henüz erken diyebiliriz. İkinci oyunu favori gösteriyorum, çünkü konusu beni büyülüyor. Basit bir intikam hikayesi gibi görünüyor taslakta, ama içine girince farklılıklar anlaşılıyor. Etkileyici bir atmosfer var. Bir de, hangi oyun karakterinin hikayesine doğumundan ölümüne kadar şahitlik edebilirsiniz ki? Ezio, elimizde büyüdü. Dolayısıyla favori karakterim de o.


Ezio'nun yaydığı elektrik çok başka. Ergenliğinden yetişkinliği, orta yaşlılığı ve ölümüne kadar bizimle olan bir karakterdi. Çapkınlığı olsun, kaybettiği şeyler olsun, birçok yönden beni etkiledi ve her zaman 1 numaralı adamım olacak.



Ve dediğim gibi, şimdi Unity'yi oynuyorum. 7. anıya geldim. Şu ana kadar Ubisoft'un muhteşem iş çıkardığını düşünüyrum. Co-Op modu çok eğlenceli. Arno'nun hikayesi Ezio'nunkine benzese de kendine has bir cazibesi var. Ezio, çapkın ve ağırbaşlıydı, ama Arno tam tersi. Tam bir aşk adamı, kıkırdak bir herif. Sivri dili de cabası.


Oyunun grafikleri, laf edilemeyecek kadar mükemmel, hele de Paris! Yani ne desem az, Ubisoft hakkını vermiş. Finali hakkında sağlam tahminlerim olsa da oturup bekliyorum.


Ve bence de grafiklerdeki hataları göz önüne alırsak evet, biraz erken çıkmış Unity. Tek yakındığım nokta bu, ancak konu aceleye gelmemiş. Ubisoft'un çıkaracağı yamalarla bu sorunları düzeltmesi mümkün, ama bu işkenceye katlanmak yerine 1-2 ay daha bekleyip çıkarabilirlerdi oyunu.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Kız Oyuncuların Gözünden Assassin's Creed Serisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.

  • Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı
    21:09 Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı

    Netflix, önümüzdeki yıldan itibaren abone sayısını ve elde ettiği geliri açıklamayacağını duyurdu. Şirket, abone sayısının gelecek potansiyelini gösterme konusunda eskisi kadar önemli olmadığını belirtti. Finansal raporlarını sadece abone sayısında önemli başarılara ulaştığında yayımlayacak.


Advertisement