Kıvanç Fit Bir Vücut İçin Altı Ay Çalıştı! - Son Dakika
Magazin

Kıvanç Fit Bir Vücut İçin Altı Ay Çalıştı!

The Fighting Actors isimli dövüş ekibinin kurucusu, Kıvanç Tatlıtuğ'un dövüş hocası Ara Karanfil: Kıvanç'la altı ay, haftada altı gün, günde dört saat....

19.01.2014 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç kızların sevgilisi ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un spor hocası ve aynı zamanda 'Kuzey Güney' dizindeki rol arkadaşı Ara Karanfil ile bir araya geldik. Karanfil; Kıvanç Tatlıtuğ'un kaslı vücudunun sırrını ve The Fighting Actors isimli profesyonel dövüş ekibini anlattı...

ÇOK SIKI ÇALIŞTI

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Spora 1977 yılında karate ile başladım. Daha sonra kick-box'a geçtim. Sekiz yıl kick-box yaptıktan sonra thai-box yapmaya başladım. Eğitimimi tamamladıktan sonra profesyonel karşılaşmalara çıkmaya başladım. Yurt dışında yapılan birçok organizasyonda birincilikler aldım. Daha sonra spor hayatımı sonlandırıp koçluk yapmaya başladım.

Ders verdiğiniz ünlüler kimler?

Ünlü işadamları, milletvekilleri, mankenler, sanatçılar ve oyunculara ders verdim. Kıvanç Tatlıtuğ, Bülent İnal, Burak Sağyaşar ve Saruhan Hünel aklıma gelen ilk isimler...

Kıvanç Tatlıtuğ'un hocası olarak tanındınız. Peki onunla nasıl tanıştınız?

Ünlü isimlere ders vermeye başladıktan bir süre sonra Kıvanç'la bir araya geldik. O dönemler bir dizi projesi varmış ama bundan bana bahsetmemişti. Hem fit bir vücuda sahip olmak, hem de dövüş sanatını öğrenmek istediğini söyledi ve birlikte çalışmaya başladık.

Kıvanç Tatlıtuğ ile ne kadar süre çalıştınız?

Başta bu eğitim için üçdört ayı olduğunu ve bu sürede bu eğitimi almak istediğini söyledi. Ben de ona istediklerinin en az altı ay gibi bir sürede oluşabileceğini söyledim. Prensiplerimden ve çalışma şekillerimden bahsettim. Kıvanç da bunlara harfiyen uyacağını söyledi. Kıvanç'la altı ay birlikte çalıştık. İlk başta haftada altı gün kardiyo ve thai-box çalıştık. Daha sonra dört gün fitness, iki gün thai box çalışmaya başladık. Yani haftada altı gün, günde dört saat çalışarak altı aylık sürede hedefimize ulaştık.

Yani Kıvanç Tatlıtuğ, vücudunun bugünkü halini size mi borçlu?

Kesinlikle. Birlikte altı aylık sıkı bir çalışmadan sonra Kıvanç'ı istediği vücuda kavuşturduğuma inanıyorum.

GÜNDE 1 KİLO ET YEDİ

Bu süreçte Kıvanç Tatlıtuğ'un her şeyi ile siz mi ilgilendiniz?

Yemeğinden uyuyacağı süreye kadar her şeyini yeniden düzenledim. Yeri geliyor gece dışarıya çıkmasını önleyip ertesi sabah erken uyanmasını ve idmana daha dinamik gelmesini istiyordum. Bu altı aylık süreç içerisinde gece hayatına da ara vermesi gerektiğini söyledim; o da dinledi. Kıvanç'a, özel bir beslenme programı dahilinde, günde 750 gram ile 1 kilo arası kırmızı et yemesini söylüyordum ve o da günde 1 kilo kırmızı et yiyordu.

'Kuzey Güney' dizisinde 'Zımba' rolünü canlandırdınız; oyunculuk nasıl başladı?

Kıvanç Tatlıtuğ ile çalışmaya başladıktan dört ay sonra Ay Yapım ekibi, benimle tanışmak istemiş. Bunun üzerine Kıvanç, beni arayıp Ay Yapım'a çağırdı. Orada bana 'Kuzey Güney' dizisindeki 'Zımba' karakterini oynayıp oynamayacağımı sordular. Ben de kabul ettim. Benim için heyecan verici bir projedeydi. 17 bölüm oynadım.

İZLEYİCİ DÜZGÜN VÜCUTLU FİGÜRAN GÖRMEK İSTİYOR

Sizin, Türk sinema ve dizi sektörüne büyük katkılar sağlayacak bir çalışmanız var. Biraz da ondan bahseder misiniz?

Oyunculuk sektörüne girdikten sonra aksiyon sahnelerinde inandırıcılığın olmadığını gördüm. Bunun üzerine Mehmet Aksoy ile birlikte The Fighting Actors adlı profesyonel dövüş ekibimizi kurduk. 30 kişiden oluşan bu ekip, kılıç kullanmaktan ok atmaya kadar her şeyi yapabiliyor.

Dövüş ekibinizin fiziki görüntüleri çok önemli herhalde...

Tabii, artık eski Türk filmlerindeki gibi göbekli kötü adamlar olmayacak. İzleyici artık bu tarz oyuncuları inandırıcı bulmuyor; Hollywood filmlerindeki gibi fit figüranlar ve iyi dövüşçüler izlemek istiyor. Biz de bu noktada hizmet sağlıyoruz.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Kıvanç Fit Bir Vücut İçin Altı Ay Çalıştı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'un 18 yaşındaki kızı Suri, doğum gününü babasız kutladı
    14:45 Tom Cruise'un 18 yaşındaki kızı Suri, doğum gününü babasız kutladı

    Tom Cruise'un 18 yaşındaki kızı Suri, New York City'de yağmurlu havada doğum gününü kutladı. Babası Tom Cruise ise Londra'da iş başındaydı. Suri'nin annesi Katie Holmes, kızını gözlerden uzak tutmak istediğini söyledi. Suri artık yasal olarak yetişkin olduğu için dini inancı ve babası hakkında konuşmakta özgür. Ancak yakın zamanda Scientology'e katılması beklenmiyor.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.


Advertisement