Tüketiciyi Çıldırtan SMS Reklamlarına Büyük Ceza - Son Dakika
Güncel

Tüketiciyi Çıldırtan SMS Reklamlarına Büyük Ceza

Tüketiciyi Çıldırtan SMS Reklamlarına Büyük Ceza

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, binlerce tüketiciyi çıldırma noktasına getiren kısa mesaj reklamına ilk cezayı verdi. Bakanlık bir enerji şirketine 25 bin TL ceza kesti.

26.11.2014 07:10  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, binlerce tüketiciyi yakından ilgilendiren izinsiz mesaj gönderimine için ilk cezayı kesti.

Toplu mesajları takibe alan bakanlık, telefon üzerinden gönderilen "Dosya masrafı size geri ödenecektir. Başvuru için son gün hemen arayın" kısa mesajı için Merka Enerji Tasarruf Ürünleri şirketine 25 bin TL ceza kesti; reklamların durdurulmasına da karar verildi.

50 BİN LİRAYA KADAR CEZA VERİLEBİLİYOR

'Yeni Tüketici Yasası'na göre onay almadan birden fazla mesaj gönderen firmalara bin liradan 50 bin liraya kadar para cezası veriliyor.

BAKAN UYARMIŞTI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, tüketiciye Facebook, SMS, WhatsApp ve Twitter üzerinden gönderilen izinsiz mesajların takip edildiğini belirterek şirketlere "cezayı keseriz" uyarısında bulunmuştu.

YAZILI TEYİT ŞART

Canikli, "Denetim ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. Şirketlerin tüketiciden mutlaka yazılı teyit almaları gerekiyor. Mesajı istemiyorsanız şirkete 50 bin TL'ye kadar ceza yazacağız" demişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tüketiciyi Çıldırtan SMS Reklamlarına Büyük Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • abdel: nereye şikayet ediliyorsa tek tek şikayet edeceğim. Gına geldi artık. 11 0 Yanıtla
  • SHOWMARKETT DENEN İLLET: AGA BANADA SHOWMARKET DENEN YERDEN GECE GÜNDÜZ SMS GELİYOR NE NUMARA VAR NE BAŞKA BİRŞEY DUYDUĞUM KADARIYLA DOLDURMUŞ OLDUĞUNUZ ANKET VEYA ARAMIŞ OLDUĞUNU ÖZEL NUMARALAR SİZİN NUMARALARINIZI ALIP ŞİRKETLERE SATTIYOR VE BU NUMARALARA SÜREKLİ OTOMATİK SMS ATILIYOR YANİ BİRİLERİ TEK TEK REKLAM VERMEKLE UĞRAŞMADAN TOPLU TELEFON NUMARALARI SATIN ALIYOR 6 0 Yanıtla
  • Ali rıza üstün: Çok iyi 4 0 Yanıtla
  • MARDİNLİ: AYNEN VALLA BIKTIK BU BELİRSİZ MSJLARDAN 3 0 Yanıtla
  • cafer: temel tüketim gıdası olan patates içinde birşeyler yapsalar. . . ! 3 0 Yanıtla
  • ARABACI: keşke 50. 000 TL kesselermiş 2 0 Yanıtla
  • Beyin bedava: Çok güzel olmuş hadi şimdi gönderdin bakalım o cinsel içerik hapların mesajlarını yiyiyorlarsa 2 0 Yanıtla Mesut: Hacı abi daha önce girmesen sipariş vermesen nerden bilecekler seni...seni gidi seni. 0 0
  • hakkımı helal etmiyorum.: şu globalsağlık diye bişey var hergün on tane mesaj geliyo onada bi ceza kesin lütfen. 1 0 Yanıtla
  • Göreceğiz: Bakalım yasa uygulanabilecek mi 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement