Kısa Dönem Askerlik Süresi 12 Gün Uzadı - Son Dakika
Güncel

Kısa Dönem Askerlik Süresi 12 Gün Uzadı

Kısa Dönem Askerlik Süresi 12 Gün Uzadı

Uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya düşürülmesinin ardından üniversite mezunları için askerliğin 12 gün uzadığı ortaya çıktı.

19.04.2014 14:30  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yedek subayların belirlenmesi için her yıl yapılan test ve mülakat sınavlarının kaldırılması kısa dönem askerliği uzattı.

SINAV MARATONU SÜREDEN DÜŞMEYECEK

Üniversite mezunlarının girdiği bu sınavlar her yıl aralık, nisan ve ağustos celp dönemlerinin ilk 3 gününde yapılıyor, sınav sonuçları 12’nci gün açıklanıyordu. 12 ay görev yapacak yedek subay adayları ile 6 ay kısa dönem askerlik yapacakları ayın 12’sinde birliğine teslim oluyordu. 12 günlük sınav maratonu ise askerlik hizmet süresinden düşüyordu.

12 GÜN GEÇ TEZKERE ALACAKLAR

Ağustos 2013’te yapılan düzenleme ile test ve mülakatların yerine, yedek subayların bilgisayar ortamında Askeralma Daire Başkanlığı tarafından yapılması kararlaştırıldı. Test ve mülakatların kaldırılmasıyla birlikte askerlik sevk tarihi ile başladı. Bu durum üniversite mezunlarının askerlik süresini 12 gün artırdı.

ÜNİVERSİTELİLER ŞİKAYET ETTİ

4 üniversite mezunu genç, Meclis’e gönderdikleri dilekçelerle askerlik süresinin uzamasından şikayetçi oldu. Dilekçelerde “Uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya düşürülmesinin emsal teşkil etmesi ile kısa dönem askerliğin de 12 gün kısaltılarak bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep etmekteyiz” denildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kısa Dönem Askerlik Süresi 12 Gün Uzadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • hayalci: ıyı oldu keşke 15 ay olsaydı 6 21 Yanıtla
  • ANTİ: gidin üniversite okuyun çok konuşmayın 22 5 Yanıtla ANTİ: terbiyesizlik etmeyin edep adap öğretiyorlar üniversitede gidinde havasından suyundan kapın,üniversiteye girmek öyle zor değil artık sınava gir çık bi bölüme giriyorsun,madem askerlik süresinden yakınıyorsunuz uzun geliyor gidin üni okuyun gereksiz yorum yapmayın 0 0 DOĞRU HABER: OKUDUĞU DA MEÇHULLLLLL 0 0
  • ali: zamanında gitseydiniz ben 5 ay 5 gün yaptım geldim umrumda olur mu hatta kaldırsınlar kısa dönemi 15 ay herkes eşit yapsın hatta 18 ay bu memlektin askere ihtyacı var ama 5 5 gün nefis oluyor 20 günde hava değişimi süperdi 4 17 Yanıtla
  • DOĞRU HABER: KISA DÖNEMLER ASKERLİKMİ YAPIYOR ARKADAŞLAR. KISA DÖNEM YAPAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM. TOPU TOPU 6 AY YATIP KALKIYORSUNUZ YALANMI. BENCE KISA DÖNEM KALKMALI 4 17 Yanıtla
  • tahsin: asgerligin 12 gün uzaması kısalmasına takılmayın .asgere giden herkezi komutanı hizmetgar olarak görüyor biz asgere vatan savunması mecbur olursa silaha yabancı kalmamak icin silah altına alınıyoruz .teröre yem edilelim diye degil onlara hizmetgar degil .parayı alan onlar onlara marş marş diyecek siyasi irade lazım 15 2 Yanıtla
  • doz: Bak sen vatanseverlere hele on iki günün lafını yapmaktadırlar. yeri gelinde canım sana feda dersin ama velakin kısa olsun diye de kendini yırtarsın . bu ne yaman çelişki be yavrucuklarım 7 7 Yanıtla
  • ANTİ: ya ne kadar tembel işgüzar millet olduk,sınava girsen çıksan bi bölüme yerleşiyorsun artık,madem 15 ay zor geliyor size gidin okuyun,para yok şu bu da demeyin devlet ve burs imkanı sunuyor,çok sevdiğiniz hükümet size imkan verdi onu kullanmayıp bi de böyle diyorsunuz ilginç valla komiksiniz :) 5 7 Yanıtla
  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.


Advertisement