Kırşehir'deki Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'deki Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, zekatını Bayırbucak Türkmenlerine bağışlamak isteyenler için bankada hesap açtırıldığını bildirdi.

23.01.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, zekatını Bayırbucak Türkmenlerine bağışlamak isteyenler için bankada hesap açtırıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Şentürk, başlattıkları "Bayır- Bucak Türkmenlerine Yardım Kapmanyası" kapsamında Cacabey Meydanı'nda kurulan çadır ve yardımların toplanma merkezi olan eski kız meslek lisesi binasında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Yardımları çok önemsediklerini ve miktarı ne olursa olsun her kesimden destek beklediklerini kaydeden Şentürk, Kırşehir halkının gösterdiği ilgiye de teşekkür etti.

Şentürk, dindaş ve soydaş Türkmenler için ayni ve nakdi yardım toplandığına işaret ederek, "Burada yapılan yardımların manevi değeri yüksektir. Biraz önce görevli arkadaşlarımızın anlattığına göre, yardım çadırını ziyaret eden bir vatandaşımız 'Benim verecek başka bir şeyim yok' diyerek yeni aldığı montunu çıkarıp arkadaşlarımıza vermiş. Kendisi de bu soğuk havada evine montsuz gitmiş. Bu, Kırşehirlilerin yardım konusunda ne kadar duyarlı olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Bazen vatandaşların zekat verecek yer bulamadığını ya da ayırt etmekte zorlandığını belirten Şentürk, bu nedenle Bayırbucak Türkmenleri için Ziraat Bankası'nda "zekat hesabı" açıldığını kaydetti.

Şentürk, "Bu kardeşlerimize zekat verilip verilmeyeceğini İl Müftülüğüne incelettim. Onlar da 'savaş halinde bulunan bu kardeşlerimize zekat verilebileceğini' ilettiler. Ziraat Bankası Kırşehir Merkez Şubesinde Bayır-Bucak Türkmenleri zekat yardım hesabı açtırdık. Açılan o hesapta sadece zekatlar toplanacak ve buna uygun şekilde harcanacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'deki Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement