Kırşehir'de Çevik Kuvvet Otobüsünün Devrilmesi - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'de Çevik Kuvvet Otobüsünün Devrilmesi

Kazada şehit olan 3 polis memuru için Kayseri'de tören düzenlendi Törende acılı aileler gözyaşlarını tutamazken, İl Emniyet Müdürü Aydın ve polislerin mesai arkadaşları da duygulu anlar yaşadı.

10.03.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de çevik kuvvet otobüsünün devrildiği kazada şehit olan 3 polis memuru için Kayseri'de tören düzenlendi.

Kazada şehit olan Abdullah Kılıç, Ömer Aktaş ve Resul Erdal Aydemir'in cenazeleri Kayseri'ye getirildi.

Yağmur dolayısıyla Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nejat Özdemiroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile şehitlerin aileleri, mesai arkadaşları ve polis meslek yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Törende Kahramanmaraşlı 20 aylık polis memuru olan Resul Erdal Aydemir'in annesi Hatice Aydemir gözyaşlarını tutamazken, oğlunun Kayseri'den Muş'a göreve gönderilmesine tepki gösterdi.

Anne Aydemir, "Sizin evlatlarınız yok mu? Ben öpmeye kıyamazdım. Oğluma dedim 'bu havada nasıl gönderiyorlar sizi'. Nasıl gönderdiniz?" diye ağladı.

Şehit polis memuru Abdullah Kılıç'ın hemşire eşi Esma Kılıç ise eşini uğurlayamadığını, son kez göremediğini söyleyerek gözyaşı döktü.

Şehit eşinden tepki

Taziyede bulunan Vali Düzgün ile İl Emniyet Müdürü Aydın'a tepki gösteren Kılıç, "Daha birkaç ay önce rahatladım, şimdi de elimden aldınız. Niye gönderdiniz, niye sahip çıkmadınız? Benim iki yaşındaki çocuğum ne olacak şimdi? Size hiçbir şey olmayacak, olan bana oldu. Telefonumu aramış ama konuşamadık. Son kez göreyim bir kere. Biz onunla nasıl evlendik. Nasıl dayanırım o olmayınca" diye ağladı.

Şehit Kılıç'ın 2 yaşındaki kızı Ceylin Zehra Kılıç ise her şeyden habersiz elindeki oyuncağıyla oynadı. Ceylin, annesinin yakasındaki babasının fotoğrafını öptü.

Vali Düzgün ile İl Emniyet Müdürü Aydın, tepkiler karşısında sessiz kalırken, TBMM Başkanvekili Yakut ile AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş aileyi, 'Takdir-i İlahi" diyerek teselli etmeye çalıştı. Şehit eşi Esma Kılıç ise "İki yaşındaki çocuğuma anlatın bunu" dedi.

Şehit Ömer Aktaş'ın 2 aylık hamile olan hemşire eşi Dilara Aktaş ve ailesi de gözyaşı dökerken, ayakta durmakta güçlük çekti.

Törende konuşan Vali Düzgün, polislerin bir göreve giderken, acı bir trafik kazasında hayatlarını kaybettiklerini söyledi.

Ailelere sabır dileyen Düzgün, "Ateş tabi ki düştüğü yeri yakıyor. Şehitlerimiz cennetliktir, biz burada ağlarken, onlar Peygamberimizin şehitlik müjdesi ile seviniyorlardır. 22 polis memurumuz da yaralandı. Onlara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Cenazeler tören alanına getirildiğinde aileler tabutların başında uzun uzun gözyaşı döktü, aileler şehitlerin mesai arkadaşları tarafında teselli edildi.

Tabutları bırakmak istemeyen şehit annesi Hatice Kılıç baygınlık geçirince 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Törene katılan polis memurları ile İl Emniyet Müdürü Aydın da gözyaşlarını tutamadı.

Şehitlerden Resul Erdal Aydemir ile Ömer Aktaş Kayseri'de toprağa verilecek. Şehit Abdullah Kılıç'ın cenazesi ise defnedilmek üzere memleketi Sivas'a gönderildi.

Kayseri'den Ankara'ya giden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarını taşıyan otobüsün, Kırşehir'in Mucur ilçesi yakınlarında devrilmesi sonucu 3 polis şehit olmuş, 22 polis yaralanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir'de Çevik Kuvvet Otobüsünün Devrilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement