Kırşehir Ansiklopedisi Hazırlanıyor - Son Dakika
Eğitim

Kırşehir Ansiklopedisi Hazırlanıyor

Kırşehir Ansiklopedisi Hazırlanıyor

Kırşehir’in tanıtımı amacı ile her biri 500 sayfa olmak üzere 5 ciltten oluşacak Kırşehir ansiklopedisi hazırlanıyor.

08.02.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'in tanıtımı amacı ile her biri 500 sayfa olmak üzere 5 ciltten oluşacak Kırşehir ansiklopedisi hazırlanıyor.

Tanıtım programında konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, basımı hazırlanan ansiklopedi ile Kırşehir'in her yönde tanıtımının yapılacağını söyledi.

Vali Şentürk, "Kırşehir, bir medeniyet projesi olan Ahiliğin kentidir. Ahiliğin gittiği topraklara Türk kültürünün, örf, adet ve geleneklerinin üstün karakterleri de gider. Ahilik sadece şehirleri ve kurumları değil, devletleri ve imparatorlukları da prensipleriyle, yasalarıyla etkilemiştir. Ahi Evran-ı Veli'nin, Yunus Emre'nin, Aşık Paşa'nın, Cacabey'in, Büyük Usta Neşet Ertaş'ın memleketi olan Kırşehir, ilim ve irfan tohumlarının atıldığı şehirdir. Böylesine zengin bir kültür ve medeniyete sahip olan bir şehrin ansiklopedisinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Valilik olarak ansiklopedinin hazırlanmasına her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Kültür hizmetinde çalışmaları bulunanların katıldığı programda konuşan Kırşehir AK Parti Milletvekili Salih Çetinkaya ise yaptığı konuşmasında, "Sosyal, kültürel, ekonomik, turistik alanlarda Kırşehir önemli bir yere sahiptir. Kırşehir'in gelişimi noktasında milletvekili olarak bizler her türlü desteği vermekteyiz. İnşallah basıma hazırlanan bu eserle de Kırşehir bilinmeyen bir çok yönü ile yer alacak. Akademisyenlerin yaptığı bu çalışma her alanda katkı bularak gelecek nesillere çok önemli bir eser aktarılacaktır." diye konuştu.

Toplantı İstanbul'da ikamet eden akademisyenlerle yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Kırşehir Ansiklopedisi Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement