Kırsala Destek Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Kırsala Destek Sürüyor

Kırsala Destek Sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Çiçekli, Dereköy, Karadin, Kaynarca ve Boyalıca köylerinde lodostan zarar gören seracılara 33 bin metrekare naylon dağıttı.

29.04.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik'in Çiçekli, Dereköy, Karadin, Kaynarca ve Boyalıca köylerinde lodostan zarar gören seracılara 33 bin metrekare naylon dağıttı.

Sera naylonu dağıtımı için İznik'te tören düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi'nde yapılan törene Başkan Altepe'nin yanı sıra İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç ve sera üreticileri katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iyi ve kötü günde üreticinin yanında olduklarını söyledi. Bugüne kadar tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimin ihmal edildiğini, kendi dönemleriyle birlikte üreticiye olan ilgi ve desteğin arttığını ifade eden Başkan Altepe, "Bu kapsamda, yaşanan olumsuz kış şartları nedeniyle seraları zarar gören üreticilere 33 bin metrekarelik naylon dağıtıyoruz. Küçük bir şey ama size olan ilgimizin bir göstergesidir. İnşallah bundan sonra, benzer davranışlarımız artarak devam edecek. Büyükşehir belediyemiz ilçe belediyeleriyle birlikte her zaman üreticimizin yanında olacak. Uzun yıllar var olan beklentiler artık gerçekleşmiş olacak" dedi.

Başkan Altepe, seracılığın yaygın olduğu İznik'te üreticiye kazandırarak köyden kente olan göçü durdurmak istediklerini ifade etti. Bütünşehir uygulamasıyla birlikte tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimin yanında olmanın resmi olarak Büyükşehir Belediyesi'nin görevleri arasına girdiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Bugün de onun uzantısı olarak buradayız. İstiyoruz ki sebzemizi en güzel, zeytinimizi en kaliteli şekilde yetiştirelim. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Tarladaki üretimden ambalajlamaya, dünya pazarlarında yer bulmaya kadar her alanda müdahil olabiliriz. Siz fazla kazanın ki çocuklarınız da bu işi yapsın. Köyden kente olan göç dursun. Buralar da canlı olsun" diye konuştu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, Büyükşehir'in desteği kapsamında çiftçilere 1 milyon TL'lik yardım yapılacağını hatırlattı. Sargın, üreticinin dertleriyle dertlenen Başkan Altepe'ye ilçe halkı adına şükranlarını iletti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırsala Destek Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement