Kırmadık, Dökmedik, Dışlamadık, Ötekileştirmedik" - Son Dakika
Yerel

Kırmadık, Dökmedik, Dışlamadık, Ötekileştirmedik"

Kırmadık, Dökmedik, Dışlamadık, Ötekileştirmedik"

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki, Ticaret Odası Meclisi’nin daveti üzerine Şubat ayı meclis toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

25.02.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki, Ticaret Odası Meclisi'nin daveti üzerine Şubat ayı meclis toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kayseri'deki sosyal barışa vermiş olduğu özene vurgu yapan Özhaseki, "İç barışa azami dikkat ettim. Kırmadık, dökmedik, dışlamadık, ötekileştirmedik. Benim gibi düşünmeyenin de en az benim kadar rahat etmesi için çalıştım" dedi.

Kayseri Ticaret Odası'nın Şubat ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yapıldı.

"ÖZHASEKİ, KAYSERİ'Yİ TÜRKİYE'YE ÖRNEK YAPTI"

Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in toplantıyı açmasının ardından söz alan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Şubat ayı Meclis Toplantısı'nı Mehmet Özhaseki'nin onuruna gerçekleştirdiklerini söyledi. Özhaseki'nin 20 yılı aşan bir süre içinde Kayseri'yi Türkiye'ye örnek hale getirdiğini ifade eden Hiçyılmaz, "Hatta Kayseri'nin ünü yurt dışına çıktı. Haseki Başkanıma Kayseri'ye yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Daha çok yetki ve sorumluluk almasını, sadece Kayseri'nin değil Türkiye'nin geleceği ile alakalı kararlar da alma noktasında olmasını temenni ediyorum" dedi.

"BU ŞEHRİN ÇOCUĞUYUM"

Ticaret Odası Meclisi'nde yaptığı konuşmada 21 yıllık Başkanlık döneminden kesitler sunan Mehmet Özhaseki, alnının akı ile bu dönemi bitirdiğini dile getirdi. Başkanlığı döneminde alt ve üst yapıda Kayseri'de sorun kalmadığını ve bir taraftan da başka insanların girmeye cesaret edemedikleri büyük projelerin altına girdiklerini ifade eden Özhaseki, "Bu şehrin çocuğuyuz, elimizde bir imkan var bunu değerlendirelim diye büyük projelerin altına girdik. Aslında bu projeler belediyenin üzerine vazife olan işler değildi. Serbest Bölgenin kurulması bu projelerden biridir. 7 milyon metrekare arazi serbest bölge kurulmak üzere ihaleye çıktığında bir sürü insan o araziyi alıp üstüne yatmak için ihaleye girdi. Ancak belediye başkanı olarak ihaleye girip araziyi alarak, alt yapısını yapıp, onlarca fabrikayı çalışır hale getirdik. Kızılırmak üzerine baraj yapılması belediyenin üzerine konulmuş bir görev değildi; ama Kayseri'nin rüyası olan Yamula Barajı'nı hayata geçirdik. Kayseri'de ikinci devlet üniversitesinin kurulması işi bile başlı başına bir başarı hikayesidir. Ayrıca, Erciyes dağında turizm patlamasını yaşatacak proje aslında bir devlet projesiydi. Stat yapılması devlet projesiydi. Çünkü bu projelerin her birisi insanın ömründen ömür alıyor. Bütün bunları şehrimiz için, doğduğumuz şehir için, mezarımızın olacağı şehir için yaptık" dedi.

"SOSYAL BARIŞA DİKKAT ETTİK"

Mehmet Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde iç barışa dikkat ettiğini de vurgulayarak "Her zaman kırmayalım, dökmeyelim, dışlamayalım, ötekileştirmeyelim, kimin ne işi varsa ve haklıysa yapalım diye bir fikirle hareket ettik" diye konuştu. Zaman zaman haksız yere farklı görüşe mensup kişilerin hakaretlerine maruz kaldığını ve bu kişilerin belediyeye gelen dosyalarına dahi partizanlıkla bakmadığını ifade eden Özhaseki, "Nefsimize uysaydık dosyalarını kaldırıp atardık. Zamanında bunu yapanlar da oldu. Bana oy vermediler diye bazı mahallelere asfalt dökmeyen başkanlar da oldu bu memlekette. Ben Sünni bir Müslüman'ım; ama benim gibi olmayan herkes en az benim kadar rahat etmelidir diye düşündüğüm için gidip cemevinin temeline harç atanlardan birisiyim. Başkanlığım süresince sosyal barışa, iç barışa hizmet ettim. Kimseyi bilerek siyasi düşüncesinden, ırkından, mezhebinden dolayı Allah bilir dışlamadım" dedi.

Özhaseki sözlerinin sonunda başkanlığı süresince korkup da yapmadığı veya yaptığı için pişman olduğu hiçbir işin olmadığını kaydetti.

Meclis toplantısında ayrıca Kayseri'ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Mehmet Özhaseki'ye günün anısına hediye takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırmadık, Dökmedik, Dışlamadık, Ötekileştirmedik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement