Kırlangıç Vadisi'nde Yeraltı Şehri Tespit Edildi - Son Dakika
Yerel

Kırlangıç Vadisi'nde Yeraltı Şehri Tespit Edildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, bir araştırmacı tarafından tespit edilen yeraltı şehrini gezdi.

03.08.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hisarcık bölgesindeki Kırlangıç Vadisi'nde bir araştırmacı tarafından tespit edilen yeraltı şehrini gezdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, yeraltı şehrinde incelemelerde bulunan Özhaseki, yeni belirlenen alanların turizme açılacağını bildirdi.

Erciyes'in sönmüş bir volkan olduğunu belirten Özhaseki, "Burada kat kat mağaralar tespit edildi.  Erciyes'in eteklerinde yüzlerce yürüyüş yolu var. Kayserili hemşehrilerimiz spora alıştılar ve yürüyüş grupları oluştu. Hisarcık'tan başlayarak Erciyes'e çıkan kanyon içinde, Kırlangıç Vadisi'ni de içine alan yerde bir yürüyüş güzergahı tespit edilebilir. 12 ay boyunca akan suyun kenarında 15 kilometrelik bir parkur çıkabilir. Bu güzergahta da mağaralar gibi sürprizler var. Onlar da hazırlanır. Bugün bu güzergahı tespit için geldik" ifadelerini kullandı.

Kayseri'nin yer altı şehirlerini incelediklerini belirten Mağara Araştırmacısı Ali Ethem Keskin ise şunları kaydetti:

"Haritalarını çıkarıp, envanter kayıtlarını tutmaya başladık. Yeraltı şehirlerini aynı zamanda fotoğraflayıp, görüntülüyoruz. Bunlardan Erciyes'e yakın olan Kırlangıç Vadisi'ndeki yeraltı şehrini gezdik. Kayseri'de çok güzel yeraltı şehirleri var. Gesi, Belağası, Doğanlı, Güzelöz ve pek çok yerde... Kırlangıç Vadisi'ndeki yer altı şehrinin bir güzelliği de Erciyes yolu üzerinde olması. Erciyes'i ziyaret edenler de burayı gezip görebilirler." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırlangıç Vadisi'nde Yeraltı Şehri Tespit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement