Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeker Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeker Açıklaması

"Kış lastiği konusunda fabrikaların üretimi yeterli olacak, karaborsa sıkıntısı yaşanmayacaktır"

06.10.2014 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, "Kış lastiği konusunda fabrikaların üretimi yeterli olacak, karaborsa sıkıntısı yaşanmayacaktır" dedi.

Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nce uygulamaya konulan kış lastiği uygulamasının 1 Kasım cumartesi günü başlayacağını söyledi.

Kış lastiği uygulamasının önemli olduğunu vurgulayan Şeker, uygulamaya tüm sürücülerin riayet etmesi gerektiğini belirtti.

Sürücülerinin lastiklerini şimdiden alması gerektiğini ifade eden Şeker, şöyle konuştu:  "Kasım ayı itibariyle kış lastiği uygulaması hayata geçiyor. Kış lastiği uygulaması çok hassas bir konudur. Geçiş döneminde bir takım sıkıntılar yaşadık. Kış lastiği uygulamasına herkesin geçmesinde fayda var. Şehirler arası yolculuklarda bu çok önemli. Kış lastiği uygulaması 2 yıldır yürürlükte. Sürücüler lastiklerini peyderpey değiştiriyor. Bu yıl çok fazla yoğunluk olacağını tahmin etmiyorum. Kış lastiği konusunda fabrikaların üretimi yeterli olacak, karaborsa sıkıtntısı yaşanmayacaktır" şeklinde konuştu.

Kış lastikleri ile yol tutuşunun arttığına ve fren mesafesinin ise kısaldığına anımsatan Şeker, "Kış lastiğinin mukavemeti, dayanıklılığı yaz lastiklerine göre çok daha fazla. Esneme, duruş ve kavrama mesafesi kışa uygun bir şekilde yapılmıştır. Kış lastikleri ile aracın fren mesafesi kısalıyor, yol tutuşu artıyor. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü andan itibaren kaza riski kış lastikleriyle büyük oranda düşüyor. Kış lastiği uygulaması büyük önem taşıyor."

Şeker, kış lastiği uygulamasının 30 Nisan pazar gününe kadar süreceğini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement