Kırıkkale Şehit Astsubayın Babası Habip Öztürk: Zenginin Çocuğu Askere Gitmez Fakirin Çocuğu Askere... - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Şehit Astsubayın Babası Habip Öztürk: Zenginin Çocuğu Askere Gitmez Fakirin Çocuğu Askere...

Kırıkkale Şehit Astsubayın Babası Habip Öztürk: Zenginin Çocuğu Askere Gitmez Fakirin Çocuğu Askere...

Kars'ta PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 35 yaşındaki jandarma astsubay başçavuş Nurettin Öztürk'ün Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi Kalekışla Köyü'ndeki baba evine ateş düştü.

17.08.2015 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 35 yaşındaki jandarma astsubay başçavuş Nurettin Öztürk'ün Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi Kalekışla Köyü'ndeki baba evine ateş düştü. Şehit babası Habip Öztürk, "Söyleyecek bir söz bulamıyorum ki. Zenginin çocuğu askere gitmez fakirin çocuğu askere gider. 17 bin lira paran var mı? Varsa gönderme çocuğunu. Bunların dini imanı para. 17 bin lira parayı yatırdığın zaman çocuğun askere gitmez" dedi.

Sulakyurt'un Kalekışla Köyü'nde oturan baba Habip ve anne Elif Öztürk'e çocuklarının şehit olduğu haberini Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen subaylar verdi. Öztürk Ailesi'ne şehit haberi verilirken bir ambulansta sağlık görevlileriyle birlikte şehit evinin önünde hazır bulunduruldu. Erzurum Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli olan şehit astsubay başçavuş Nurettin Öztürk'ün, geçici görevle Kars'ın Kağızman İlçesi'ndeki Paslı Karakolu'na gönderildiği bildirildi. Evli ve 12 yaşında 'Berke' ile 4 yaşında 'Beste' adlı çocukları olan şehit astsubay başçavuş Nurettin Öztürk'ün baba evine Türk bayrakları asıldı.

"ZENGİNİN ÇOCUĞU ASKERE GİTMEZ FAKİRİN ÇOCUĞU ASKERE GİDER"

Metanetini korumaya çalışan baba Habip Öztürk, 3 erkek çocuğundan 2'sinin asker olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Söyleyecek bir söz bulamıyorum ki. Bizler vatana millete hayırlı uğurlu evlatlar yetiştirdik ki, gitsin oraya vatanı milleti korusun diye. Zenginin çocuğu askere gitmez fakirin çocuğu askere gider. 17 bin lira paran var mı? Varsa gönderme çocuğunu. Bunların dini imanı para. 17 bin lira parayı yatırdığın zaman çocuğun askere gitmez. Bizler bunu yapamadık. Benim iki tane evladımın ikisi de askerdi. Biri uzman çavuştu, 'Baba dayanamıyorum artık. Dayanılır gibi değil' diyerek istifa etti. Bu çocuğum da, 'Baba bana da bir iş bulun da bende istifa edeyim' dedi. İş arıyordum oğluma, bunların elinden kurtarayım diye. Ama bulamadım, her kapı kapandı. Belediyelerin hepsinin gözleri körü olsun. Hepsi kapıyı kapattı. Vekilin varsa, paran varsa hepsi oluyor.

"ANNEM, YAVRUM, ANNEN ÖLSEYDİ KUZUM"

Şehit annesi Elif Öztürk de yakınlarının arasında "Annem, yavrum, annen ölseydi kuzum" diye gözyaşı döktü. Elif Öztürk, yakınlarıyla telefonla konuşarak, oğlunun eşinin cenazenin köye değil, Ankara'ya defini için ısrar etmesine tepkisini göstererek, oğlunun cenazesinin köye getirilmesini istedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BU MU, AYIP DEĞİL Mİ? NİYE BİRLEŞMİYORLAR, NİYE HÜKÜMETİ KURMUYORLAR?"

Öztürk Ailesi'nin Kalekışla Köyü'nde oturan ve cenaze evine taziye için gelen 81 yaşındaki Döndü Tekin, artık bir hükümet kurulması için Cumhurbaşkanı ve siyasi parti genel başkanlarına seslendi. Döndü Tekin, "Ben hiçbir partiyi tutmuyorum, partici değilim. Ama 10 yıl savaş yapmış bir gazinin kızıyım. Çözüm süreci bu mu, ayıp değil mi? Niye birleşmiyorlar, niye hükümeti kurmuyorlar? Yazık değil mi, analar ağlıyor, bizler ağlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Şehit Astsubayın Babası Habip Öztürk: Zenginin Çocuğu Askere Gitmez Fakirin Çocuğu Askere... - Son Dakika


Advertisement