Kırcami Planı Mart Ayına Kadar Tamamlanacak - Son Dakika
Yerel

Kırcami Planı Mart Ayına Kadar Tamamlanacak

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, en geç önümüzdeki yılın mart ayına kadar Kırcami bölgesinin imar planının parselasyon uygulamasının tamamlanacağını bildirdi.

28.11.2015 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, en geç önümüzdeki yılın mart ayına kadar Kırcami bölgesinin imar planının parselasyon uygulamasının tamamlanacağını bildirdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, halk günü toplantıları kapsamında Güzeloluk Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Kültür sitesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Uysal, Kırcami imar planıyla ilgili bilgi verdi.

Göreve başladığı ilk günden itibaren Kırcami imar planıyla ilgili çalışmaya başladığını kaydeden Uysal, şu bilgileri verdi:

"Sivil toplum kuruluşlarını davet ettik, planı dağıttık. Taslak halinde hazırladığımız planı sivil toplum örgütleri ile eksiklerini gidererek  düzenledik. İnşaat alanını yüzde 20 arttırarak yüzde 60'a çıkardık. Büyükşehir Belediye Meclisinde plan oy birliğiyle geçti. Hızlı bir şekilde 18 uygulamasına başladık ve rekor bir zamanda 8 ayda tamamladık.  Ancak 1/5000 ve 1/25000'lik planlara dava açanlar oldu. Mahkeme dosyalarına itiraz ettik ve bilirkişi raporları bizim aleyhimize çıktı. Mevcut nedenlerden dolayı 18 uygulamasını (parselasyon) açıklamadık. Planda 90 dönüm alanda 2 adet hastane alanı bulunuyor. Kamuya ait alanları planda tek bölgede topladık. 1/5000'lik ve 1/25000'lik revize planlarını Büyükşehir Belediyesi yapacak. En geç önümüzdeki yıl mart ayına kadar karpuz sattığım Kırcami bölgesinin imar planının parselasyon uygulaması tamamlanacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırcami Planı Mart Ayına Kadar Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement