Kıracak Dünya Rekoru Arayanlara - Son Dakika
Teknoloji

Kıracak Dünya Rekoru Arayanlara

Öğle yemeği için verdiğiniz arada birkaç dakikanızı harcayarak dünya rekorları kırabilirsiniz.

31.08.2014 00:23  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğle yemeği için verdiğiniz aranın bir kısmını kullanarak, dünya rekorlarını kırabileceğinizi biliyor muydunuz? Mesela 30cm'lik bir pizzayı 41 saniyede yemeniz halinde, dünyanın en hızlı pizza yiyen kişisi olabilir; bir basket topunu 11 dakika döndürerek kendinizi ünlü basketçilerle kıyaslayabilirsiniz.

30 cm'lik pizzayı en hızlı yiyin. Şu anki rekor, 41,31 saniye ile Peter Zcerwinski'ye (Kanada) ait.

Alfabeyi mümkün olan en hızlı biçimde yazın. Rekorun sahibi 3.43 saniyeyle Mohd Khurseed Hussain (Hindistan).

Birisini duvara en hızlı siz bantlayın. Mevcut rekor, 41.66 saniye ile Alec Wilkinson'u bantlayan Ashrita Furman'a ait (ABD).

Basket topunu tek parmağınız üzerinde en uzun siz döndürün. 10 dakika 33 saniyelik rekorun sahibi, Ruben Alcaraz (İspanya).

Ağzınızda 3 dakikada en fazla kaç üzüm tanesi tutabilirsiniz? Rekor, 202 taneyle yine Ashrita Furman'ın.

En hızlı SMS'i dokunmatik telefonda, ekrana bakmadan siz yazın. Rekor, 25.90 saniyeyle Mark Encernation'ın (ABD).

Kırabileceğiniz daha fazla rekor, haberimizin ikinci sayfasında...

500 sayfayı renkli yazıcıdan en hızlı siz bastırın. Rekor, 7 dakika 19 saniyeyle HP Officejet Pro X551DW ve Officejet Pro X576DW Hepsi-Bir-Arada yazıcılara ait.

3 dakikada en çok şekerli çöreği yiyin. Rekor, 6 halka çörekle Steve Mchugh'un (İngiltere).

Bir dakikada en çok smarties'i yemeyi deneyin. Rekor, 17 smarties ile Ashrita Furman'ın (ABD).

En hızlı topuk-başparmak adımlarıyla 10 metre yürüyün. Rekor, 11.66 saniyeyle Jock Busuttil'in (İngiltere).

Mümkün olan en çok kaşığı yüzünüzde dengede tutun. Rekor, 17 kaşıkla Aaron Caisse'nin (Kanada).

1 dakikada en çok şınavı siz çekmeye çalışın. Bunun için Stephen Buttler'ın (İngiltere) 90 şınavlık rekorunu geçmeniz gerekiyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Kıracak Dünya Rekoru Arayanlara - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor
    08:33 Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor

    Twitch, müstehcen içeriklerin yayınlanmasını engellemek için yeni bir kural getiriyor. Platform, vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınları yasaklayacak ve bu içerikleri yayınlayan yayıncıları da yasaklayacak.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • En iyi dizüstü bilgisayar çantaları (2024)
    02:33 En iyi dizüstü bilgisayar çantaları (2024)

    Dizüstü bilgisayar için en iyi 8 taşıma çantası önerisi içeriği ile karşınızdayız. İşte en iyi laptop çantaları...

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Samsung, bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği geri getiriyor!
    00:34 Samsung, bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği geri getiriyor!

    Samsung, One UI 6.0 güncellemesi ile bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği tekrar sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bataryanın sağlığını ve ekran kullanım süresini kolayca öğrenebilecekler.

  • Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor
    00:34 Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor

    Apple, bir çalışanını şirkete ait gizli bilgileri gazetecilere sızdırmakla suçlayarak dava açtı. Davada, eski Apple mühendisinin çeşitli iOS özelliklerini ve hizmetlerini gazetecilerle paylaştığı iddia ediliyor. Apple, çalışanın henüz piyasaya sürülmemiş ürünler, politikalar ve iş uygulamalarıyla ilgili ayrıntıları muhabirlere sattığını ortaya koydu. Şirket, çalışanın bilgileri satarak şirkete zarar verdiğini belirtti ve tazminat talep etti.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • CD Projekt Red, The Witcher 4: Polaris için çalışmalara odaklandı
    00:33 CD Projekt Red, The Witcher 4: Polaris için çalışmalara odaklandı

    CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin son aşamasını tamamlayarak kaynaklarını The Witcher 4: Polaris'e aktardığını açıkladı. Şirketin 600'den fazla geliştiricisi bulunuyor ve bunların 400'ü Polaris projesine atanmış durumda. Polaris, Unreal Engine 5 kullanılarak geliştiriliyor ve çıkış tarihi en erken 2025 sonu olarak belirlendi.

  • Xiaomi, Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max için güncelleme desteğini sonlandırdı
    00:33 Xiaomi, Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max için güncelleme desteğini sonlandırdı

    Xiaomi, her yıl yeni akıllı telefonlarını piyasaya sürerken, eski modellerin yazılım desteğini sonlandırıyor. Son olarak Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max modelleri için güncelleme desteği sona erdi. Bu modeller, EOS listesine eklendi ve güvenlik açığı durumunda yeni bir güncelleme yayınlanacak.


Advertisement