Kınalı Kuzular, Sarıkamış Yolunda - Son Dakika
Güncel

Kınalı Kuzular, Sarıkamış Yolunda

Kınalı Kuzular, Sarıkamış Yolunda

Sarıkamış Harekatının 100. yılı etkinliklerine katılmak üzere 81 ilden gençlerin bir kısmı Sarıkamış'a ulaştı, bir kısmı da yeni yola çıktı.

03.01.2015 21:13  Güncelleme: 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı etkinliklerine katılmak üzere 81 ilden gençlerin bir kısmı Sarıkamış'a ulaştı, bir kısmı da yeni yola çıktı. Kayseri'den 140 genç de ellerine 'Asker Kınası' yakılarak Sarıkamış'a uğurlandı.

Bir asır önce Ruslarla savaşmak için yola çıkan ancak Sarıkamış'ta soğuğun etkisiyle donarak şehit olanların anısına düzenlenen etkinliğe ve Saygı Yürüyüşü'ne büyük ilgi olduğu bildirildi. Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonunda 81 ilden gençlerin yarın düzenlenecek etkinliğe katılmak üzere Sarıkamış'a hareket ettiğini kaydetti. Eskici, ??Kayseri'den ise Gençlik Merkezlerimizden 140 izci gencimiz, liderleriyle beraber Sarıkamış'a gidiyor. Gençlerimiz, sabah saatlerinde Sarıkamış'ta olacaklar ve oradaki etkinliğe katıldıktan sonra tekrar Kayseri'ye dönecekler. Gençlerimizi, ellerine 'Asker Kınası' yakarak uğurluyoruz?? dedi.

AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Seyyid Burhaneddin Türbesi yanından gençleri Sarıkamış'a uğurladı. Milletvekili İsmail Tamer, "Asım'ın Nesli, Asrın Yürüyüşü, Yer Allahuekber, Gök Allahuekber' sloganıyla gençlerimizi gönderiyoruz. Gençlerimiz, ülkemizi savunmak için 90 binin üzerinde Mehmetçiğimizin düşmanla savaşarak değil, soğuktan donarak şehit düştüğü yerleri görecekler. Onların mücadele verdiği yerde, o ruhu hissedecekler. Allah, inşallah bu millete bir daha Sarıkamış gibi bir olayı yaşatmaz. İnşallah kazasız, belasız bir yolculuk olur ve salimen Kayserimize dönerler?? dedi. Milletvekili Yaşar Karayel de, "Bu Asım'ın nesli, vatanını düşmana çiğnetmedi, çiğnetmeyecek de. Her zaman vatan savunmasına kadınıyla, erkeğiyle hazırız" diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, bundan 100 yıl önce Sarıkamış'a Türkiye'nin her yerinden vatan evladının ülkeyi savunmak için gittiğini ve orada can verdiğini ifade ederek, "Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çok büyük fedakarlıklarla kuruldu. Sarıkamış'ta belki diğer cephelerden çok daha fazla şehit verdik. Onları unutmamalıyız. Gelecek nesiller orada neler yaşandığını bilmeli, bu vatanın nasıl korunduğunu öğrenmeli" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Sarıkamış'a gidecek gençlerin ellerine, Milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel ile Vali Orhan Düzgün tarafından 'Asker Kınası' yakıldı. Yola çıkacak izci liderleri, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'e tekmil verip, 140 gencin Sarıkamış'a hareket etmek için hazır olduklarını bildirdiler. Vali Düzgün'ün, ??Yolunuz açık olsun. Salimen gidip dönünüz?' demesinin ardından gençler otobüslere binerek Sarıkamış'a doğru yola çıktılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kınalı Kuzular, Sarıkamış Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement