Kimlik Bilgileri Çalınan Vatandaşın 51 Milyon Vergi Borcu Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kimlik Bilgileri Çalınan Vatandaşın 51 Milyon Vergi Borcu Çıktı

Kimlik Bilgileri Çalınan Vatandaşın 51 Milyon Vergi Borcu Çıktı

Konya'da kimlik bilgileri çalındıktan sonra dolandırıcılar tarafından adına hayali şirketler kurulan vatandaşın 51 milyon lira vergi borcu çıktı.

03.05.2015 12:24  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da kimlik bilgileri çalındıktan sonra dolandırıcılar tarafından adına hayali şirketler kurulan Hüseyin Ceranoğlu, 51 milyon lira vergi borcu olduğunu öğrenince hayatı karardı. Talihsiz adam, yıllardır verdiği hukuk mücadelesiyle suçsuzluğunu ispat etmeye çalışıyor.

ŞOKE EDEN GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Konya'da yaşayan ve yaz dönemlerinde tatil bölgelerindeki otellere giderek geçimini sağlayan Hüseyin Ceranoğlu'nun (32) hayatı 2010 yılında annesinden gelen bir telefon sonrasında karardı. Bir GSM operatörünün evlerini arayarak annesine 560 lira borcu olduğunu söylemesi üzerine konuyu araştıran Ceranoğlu, adına kurulan üç şirketten maliyeye toplam 51 milyon lira vergi borcu olduğunu öğrendi. 5 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesiyle kendini aklamaya çalışan Ceranoğlu'nun devlete olan 51 milyon lira borcu yüzünden hayatı alt üst oldu. 2010 yılından bu yana hakkında açılan 6 davanın birinden berat eden Ceranoğlu, mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

ADINA 25 TANE FATURALI HAT AÇILMIŞ

Hayatını karartan olayın 5 yıl önce ortaya çıktığını anlatan Hüseyin Ceranoğlu, bir GSM şirketinden gelen faturayı araştırırken adına 25 hat açıldığını, çeşitli abonelikler yapıldığını öğrendiğini söyledi. Ceranoğlu, "Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Bir GSM şirketinden 25 tane faturalı hat almışlar adıma. İnternet aboneliği yapmışlar. Türk Telekom'a borcum çıktı. Elektrik dağıtım şirketini de benim adımla dolandırmışlar" dedi.

İZMİR'DE ADINA ÜÇ HAYALİ ŞİRKET KURULMUŞ

Maliye'ye gittiğinde adına kurulmuş üç şirket çıktığını öğrendiğini anlatan Hüseyin Ceranoğlu, "Üzerime reklam, turizm ve matbaa üzerine şirketler kurulmuş. Bir şirketin 18 milyon lira vergi borcu var. Üç şirketin toplam borcu 51 milyon lira. Gereken yerlere başvurduk. Savcılığa müracaatta bulundum. Savcıya gidip 'Benim bunlarla alakam yok. Ben normalde sezonda Alanya'da otelde çalışıyorum. İzmir'e hiç gitmedim, İzmir ile hiç bağlantım yok, İzmir'i hiç bilmiyorum. Yani bu olaylarla benim hiç alakam yoktur' dedim. Sonra hukuk mücadelesini başlattık" diye konuştu.

Daha önce adliyeye gittiğinde kendisine olayla ilgili 7 kişinin yakalandığını söylediklerini ifade eden Ceranoğlu, "Şuan tek isteğim bu işlerle ilgimin olmadığının resmen ortaya çıkması. Maliye'ye gittim görüştüm, 'bu olaylarla alakam yok' dedim ama mahkeme kararı istediler. Şu an eski parayla 51 trilyon borcum varmış. Adli tıpa giderek sağ el, sol el, ayakta ve oturarak imza aldılar benden. Oradan 6 ay sonra yazı geldi. El yazıları ve imzaların bana ait olmadığı ortaya çıktı. Mahkemede ona istinaden hakkımda açılan bir davada beraat kararı verdi ama işte altı tane dava olduğu için sıkıntı bitmiyor" şeklinde konuştu.

BORCU YÜZÜNDEN EVLENEMİYOR

Borcu yüzünden ailesiyle arasının açıldığını da kaydeden Ceranoğlu, "Hayatımı maddi ve manevi her yönden etkiliyor bu durum. İş bulamıyorsun, çalışamıyorum, bulduğum işte yarım yamalak oluyor. Üç gün çalışıyorsun, on gün yatıyorsun. Psikolojim bozuldu. Bir işe giriyorsun sigorta mani oluyor. Devlet büyüklerimizin yardımcı olmasını istiyorum. Bu durumdan bir an önce kurtulmak istiyorum. Devlete güvenimiz sonsuz. İnşallah yardımcı olacaklardır. Üç, dört ay önce biriyle evlenecektim ama işim olmadığı için olmadı. Evlenmek istiyorum ama bu durumlardan dolayı olmuyor. Devlet büyüklerimizden, yetkililerden yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kimlik Bilgileri Çalınan Vatandaşın 51 Milyon Vergi Borcu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • seaaaaa: bankaların anasını satıyım ben hepsının hepsı işbirlikçi zaten bankaları bize dayatan devletınde ben 11 1 Yanıtla
  • Sadi başkan: Devlet ve kanun neredeymiş izinde mi 11 0 Yanıtla
  • recep: İnsalar ne sutu emmiş vijdanı sızlamazmı. Yuh artık 9 1 Yanıtla
  • yeter artık.......: Bununla ilgili bir çok insan mağduriyet yaşadı ve devlet bununla ilgili bir güvenlik önlemi almadı ayrica bunun yanında bu tip suçlar da cezalarda ağırlaştırılmalı herkesin bilgisi ortalıklarda dolaşıyor... 10 0 Yanıtla
  • AH BİR ZENGİN OLSAYDIN BUNLAR OLMAZ: 2 Lira gasp için 30 yıl adm kimlik çalıp şirketler kurup 51 tirilyon dolandırsın , sahilde mafya usuli arsa gasp etsin yatak odalarında hırsızlık paraları saysın , kaçak tekstil kimyası diye mazot kaçakçılığı yapsın devletin ihracat kdv iadeleri ile fabrikalar kursun , oh ne güzel hiç bir hiç bir işlem yok , teşekkür brövesi , madalyalar verilsin. mit niçin araştımıyor ve yakalamıyorlar bunları. 7 0 Yanıtla
  • DOGRUSU BU: BOYLE SIRKETLER KURULURKEN GOREVLILERDEN ADAMLARI OLUYOR AKILI ONLAR VERIYOR YONLENDIRIYORLAR KARSILIGINIDA ALIYORLAR 6 0 Yanıtla
  • Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü
    19:54 Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü

    Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan çift, düğünlerini unutulmaz kılmak için çiftçilikte kullandıkları traktörü gelin arabası yapmaya karar verdi. Gelin ve damat, traktörle şehir turu yaparak düğün salonuna geldi. Davetliler, süslenmiş traktörün önünde fotoğraf çektirdi.

  • Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı
    19:53 Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

    Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar +81 kiloda yarışan Havvanur Kethüda, finalde Ukraynalı rakibini mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Trabzon Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninde Kethüda, milli marşımızı okuttuğu için gururlu olduğunu belirtti ve gelecek hedeflerini paylaştı.

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.


Advertisement