KİM Market Genel Müdürü Akçay'dan "İsrail'e Boykot" Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

KİM Market Genel Müdürü Akçay'dan "İsrail'e Boykot" Çağrısı

KİM Market Genel Müdürü Akçay\'dan "İsrail\'e Boykot" Çağrısı

Hamit Akçay, perakendecileri ve yerli marketleri İsrail'i ve İsrail politikalarını destekleyen firmaların ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

22.07.2014 11:09  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kim Marketler Ziciri Genel Müdürü Hamit Akçay, "Perder ve tüm yerli marketçiler bir araya gelerek bir komisyon kuralım İsrail'i ve İsrail politikalarını destekleyen bunları deklare eden firmaları tespit edelim ve Gazze operasyonu bitene kadar bu firmaların ürünlerini satmayacağımızı ilan edelim" dedi.

KİM Marketler Zinciri İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve yüzlerce sivilin ölümüne yol açan saldırıları kınayarak tüm perakende sektörünü boykota çağırdı.

İnternet üzerinde İsrail mallarıyla hiç alakası olmayan markaların boykot edildiğini ifade eden Kim Genel Müdürü Dr. Hamit Akçay, "PERDER (Perakendeciler Derneği) ve tüm yerli marketçiler bir araya gelerek bir komisyon kuralım İsrail'i ve İsrail politikalarını destekleyen bunları deklare eden firmaları tespit edelim ve Gazze operasyonu bitene kadar bu firmaların ürünlerini satmayacağımızı ilan edelim. Böylece sosyal medyada İsraille alakası olmayan markaları karalamanın da önüne geçilmiş oluruz.

"ÖNEMLİ OLAN YURDA SOKMAMAK"

İstismara açık listeler ortadan kalkar, hem de gerçekten insanlık adına iyi organize edilmiş, saygın, haklı bir temele dayandırılmış, kabul edilebilir güçlü bir tepki ortaya konulmuş olur. Boykotta önemli olan var olan malı satmamak değil, o malı hiç yurda sokmamaktır. Zaten yurda girmiş piyasada satılan malı boykot etmek ekonomiye balta vurmaktır. Uzun vadeli ve sonuç getirecek topyekun bir tepki olmalı. Eğer bir liste oluşturulursa Türkiye genelindeki ve yurt dışındaki mağazalarımızın tamamında İsrail mallarına karşı gerekli yaptırımları uygularız. Eğer Türkiye tek yürek olursa sesimiz İsrail'den de Amerika'dan da duyulur" diye konuştu.

"İSRAİL BUNU HER RAMAZAN YAPIYOR"

İsrail'in her Ramazan ayında sudan bahanelerle tüm İslam dünyasına mesaj verir gibi Gazze'ye operasyon yaptığını ifade eden Dr. Hamit Akçay, yapılan zulmün ve haksızlığın yürekleri yaraladığını söyledi.

Adeta açık bir cezaevine dönüştürülen Gazze'de sistematik bir soykırıma gidildiğini vurgulayan Akçay, çocuk ve kadınların doğrudan hedef alındığına dikkat çekti. Savaşa savaşla karşılık vermek değil sivil inisiyatifi ve toplumsal birlikteliğin etkisini kullanmak gerektiğinin altını çizen Dr. Hamit Akçay, "Planlı, sistemli, sivil ama organize ekonomik bir tepki ortaya koyalım. Hamasetten çok öte sonuç alabileceğimiz bir lobi çalışması yapılabilir. Perder, Bim, Kim, Şok, Bizim Toptan, Adese, Makro vb bir araya gelse ses verse bu ses İsrail'den de Amerika'dan da duyulur. İyi organize edilmiş ekonomik tepki en etkili tepkilerdendir ve bu tepkiye Anadolu yürekten destek verecektir" dedi.

"SONUÇ ALMAK İÇİN ORTAK HAREKET ETMEK ŞART"

Perakendecileri, sivil toplum kuruluşlarını organize olarak işin içine katmayan hiç bir boykotun etkili olmayacağını aktaran Dr. Akçay, "Çarşı/pazar medeniyetin anasıdır. Suya sabuna dokunmama üzerine kurulu ticaret anlayışı bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Birlikte hareket edilirse ciro ve kar kaybı oluşmaz. Bireysel boykot tavrı defalarca denendi vicdani tatminden öte bir yere götürmüyor. Ben sonuca katkısı olacak bir model üzerinde uzlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Ortak bir çalışma grubu kuralım. İsrail politikalarına destek veren tüm firmaları bu komisyon tespit etsin ve saldırılar sürdüğü sürece bu firmaların ürünlerini satmayalım. Komisyon kalıcı bir komisyon olsun. Adı Emperyalizme Karşı Sivil Iktisadi Direniş olabilir. İsrail için önerdiğim tavırları insanlığın huzuru ve barışı için prensip edinip olası tüm emperyalist tecavüzlerde aynı tavrı gösterelim. Bu ekip uluslararası firmaların politika ve beyanlarını taramalı Sonrasında ortaya çıkan liste o firmalarla konfirme edilmeli. Net destek verenlerle şüpheli olanlar birbirinden ayrıştırılmalı. Hayırlı bir iş yapalım derken de kimseyi töhmet altına almamak lazım. Boykot saçma sapan, öfkeli, tutarsız liste hazırlayıp sağa sola göndermeyle olmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi KİM Market Genel Müdürü Akçay'dan 'İsrail'e Boykot' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ANADOLU: İSRAİL BOYKOTUN KRALINI YAPIYOR, , , BİZ YAPALIMMI YAPMAYALIMMI BOYKOTLA OLURMUKİ VS. BU ÜLKEYE HİÇBİR İSRAİR MALI GİRMEMELİ, TÜM TİCARİ İLİŞKİLER ACİLEN KESİLMELİ , , , , BOYKOTA İSRAİL MALLARININ YANINDA SİYONİST BANKALARDA DAHİL EDİLMELİ, NEDENSE BANKALAR GÖZDEN KAÇIRILIYOR 12 2 Yanıtla
  • son türk: ıyıde güzel reklam yaptın ama unutuğun bişey var sanki 3gün son ra senin hisselerin borsaya düştüğü zaman biliyorsun Yahudi sermayeler hisseleri alıp markete senide kapıcı yaparlar biliyorsun yabancının mal edinme hakkı var türkiyede artı senin bu yaptığın böyle reklamla olmaz sesiz sedasız hükümetin maneviyata inanan idareciler yanına alıcan sınırda İsrail vergileri yüksek tutucan piyasaya girdiği zaman aynı malı 3 misli kimse pahalı almak istemez boykot böyle olur 11 1 Yanıtla
  • malatyalı: Arkadaşlar Haklısınız önce devlet eliyle boykot yapsın demeye ama önce biz kendi elimizden sorumluyuz hele biz başlayalım bireysel olarak halk olarak gerisi gelecektir çığ gibi büyüyecektir ama ALLAH rızası için sözde kalmasın diyet yapan bayanlar veya baylar gibi pazartesi rejime başlayıp cuma günü bitmesin 8 0 Yanıtla
  • körkuzu: hep bos lafta konusup yazıyonuz nerde o dünya lideri papagan gibi siz ütopyadamı yasıyonuz okadar ülke kınadı neoldu i saflar siz hala ütopyaya devam zaten biz natoda deyilmiyiz sonraamerikan üstü bizde degilmi sonra dünya lideri acaba mason nisanını neden almıs kuzular ya gidin yatın uyun fazla rüya görüyonuz 2 4 Yanıtla
  • .: kim , kim allah aşkına bırakın çakma boykotları hadi yallah 0 4 Yanıtla
  • yakamoz: ADAM HAKLI İSRAİL VE YAHUDİ MALLARINI PROTESTO ETMEK LAZIM AMA BU PROTESTOLARA İLK BAŞTA KİM MARKETLERİNDEN BAŞLAMAK LAZIM. . . ÇÜNKÜ KİM MARKETLERİ YAHUDİ MALLARINI İLK BAŞTA KENDİLERİ SATIYO GİDİN ŞİMDİ MESELA KİM MARKETLERİNE RAFLARDA Bİ DÜNYA İSRAİL VE YAHUDİ MALLARI VAR DEPOLARDAKİLERİNİ SAYMIYORUM BİLE 2 1 Yanıtla
  • kuzu: ya ards ne ayayk adamlar dünyayı yönetir araplar bialemde biz kendi insnımız aclıktan tak etti suriyeli yok kırımlısı derkem birlesmiş milletler bak bu hayra elamet degil zaten suriyeli bazı illerde halk istemiyo yok hırsızlık fuhus vb siz neyin kafasında önce can sonra canan ulan saf güzel halkım bunların hepsi kdvli olarak bize yanı gariban teknesine olcak 3 0 Yanıtla
  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement