Kılıçdaroğlu: Yönetimin Yargı Kararını Uygulamama Yetkisi Yoktur - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Yönetimin Yargı Kararını Uygulamama Yetkisi Yoktur

Balıkesir'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu yaşanan tahliye krizine ilişkin, "Yönetimin, yargı kararını uygulamama gibi bir yetkisi yoktur" dedi.

27.04.2015 17:20  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim mitinglerine Balıkesir'de devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu yaşanan tahliye krizine ilişkin bir açıklama yaparak, "Yönetimin, yargı kararını uygulamama gibi bir yetkisi yoktur. İdarenin de yetkisi yoktur" dedi.

"İTİRAZ İÇİN YETKİLİ MERCİ ÜST MAHKEMEDİR"

Balıkesir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi' tarafından verilen tahliye kararının 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçersiz sayılmasına ilişkin, "Anayasamıza göre yargı kararları kesindir ve uygulamak zorundayız. Bir mahkeme hatalı karar verebilir mi, verebilir. Yasalara aykırı olabilir mi, aykırı da olabilir. Ama bunun itirazı için yetkili merci bir üst mahkemedir.

"YARGI KARARLARINI UYGULAMAMA GİBİ BİR YETKİ YOK"

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunun için vardır. Dolayısıyla bir yargı kararını uygulamama gibi bir yönetimin yetkisi yoktur. İdarenin de yetkisi yoktur" dedi.

'YAŞANACAK BİR TÜRKİYE'

Kılıçdaroğlu, daha sonra Milli Kuvvet Caddesi ve Anafartalar Caddesi'nde konvoy eşliğinde halkı selamlayıp Kuvayi Milliye miting alanına geçti. Balıkesir ve ilçelerinden gelen yaklaşık 15 bin kişi, Kuvayi Milliye Meydanı'nı doldurdu. 'Yaşanacak bir Türkiye' yazılı şapkalar takan, tişörtler giyen partililer, sık sık iktidarı alkışla protesto etti. Partililer '10. Yıl', 'Dağ başını duman almış' marşlarını, 'Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz' şarkısıyla coştu. Miting alanı, Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarıyla donatıldı.

ALKIŞLARLA PLATFORMA ÇIKTI

CHP'nin Balıkesir'deki 8 milletvekili adayı Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, Fikret Şahin, Ali Kemal Deveciler, Ensar Aytekin, İrfan Barış ve İsmail Aynur, miting öncesi partilileri selamladı. CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Sami Sözat ile bu dönem adaylık sıralamasında yer bulamayan Balıkesir milletvekilleri Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş de adaylarla birlikte platforma çıktı. Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da Kemal Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. Kılıçdaroğlu, kürsünün bulunduğu platforma 'Umudun adı', 'Halk iktidarının lideri', 'Anadolu'nun Kemal'i', 'Türkiye'nin Başbakanı' sözleriyle anons edilerek geldi. Kılıçdaroğlu, alkışlanarak çıktığı platformda, kendisi de seçmeni alkışladı.

"BU TABLOYU UNUTMAYIN"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' tezahüratları ile çıktığı platformdan şunları söyledi:

"Benim umudum da halkımız. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz. Sandığa giderken bir değil, 2 değil en az 3 kez düşünün. 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, 13 yıl. Bizim hangi sorunumuzu çözdüler? Sandığa giderken bu tabloyu bütün vatandaşlarımın dikkatle incelemesini istiyorum. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Aylığı bin liranın altında 8 milyon emekli var. 17 milyon yoksulumuz var. Açlık sınırında 1 milyon nüfusumuz var.

"BÜYÜK BİR KEYİFLE ALTI OKUN BÖĞRÜNE BASACAKSINIZ"

Özgürlüğü elinden alınmış medya var. Korkudan sesini çıkaramayan iş dünyamız var. 'Ben hak arıyorum' diye sesini yükseltenin alınıp karakola götürüldüğü bir düzen var. Bu tabloya 'Evet' diyorsanız sözüm yok. 'Yoksulluğum giderilmeli ben de bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olmak istiyorum' diyorsanız sandığa gideceksiniz, onurlu bir yüzle bakacaksınız ve altı oku görecekseniz orada. Büyük bir keyifle altı okun böğrüne basacaksanız."

"DÖRT YILDA YOKSUL KALMAYACAK"

Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de şu sözleri verdi: "Dört yılda onurlu bir ülke yapacağız. Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü. 13 yılda yoksulluğu bitirmediler. Aylık geliri 200 lirayı aşmayan 17 milyon insanımız var. Sözüm söz 4 yılda yazın bir yere hafızalarına kaydedin 4 yılda Türkiye'de 'ben yoksulum' diyen tek bir aile kalmayacak. Sözüm söz. Her yoksul ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Asgari gelir 720 lira olacak. Aile sigortasını getirdiğimiz zaman sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Vatandaş onuruyla sosyal devletin koruması altında olacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Kübra bebek açlıktan ölmeyecek. Refahı tabana yayacağız."

"SERVET, RANT BİR YERDE TOPLANIYOR"

Kılıçdaroğlu, servetin yandaşa gittiğini öne sürerek, "Bu rakamı unutmayın. Yıl 2002, Türkiye nüfusunun yüzde 1'i Türkiye servetinin yüzde 39'una sahip. Yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'in Türkiye servetinin yüzde 54'üne sahip. Bu gerçeği unutmayın. Neden 17 milyon yoksulumuz var? Servet, rant bir yerde toplanıyor. Paralar yandaşa gidiyor. Biz neyiz? Sosyal demokrat bir partiyiz. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Her evde tencere kaynasın istiyoruz. Biz onurlu Türkiye'nin onurlu yurttaşlarını ayağa kaldıracağız diyoruz" dedi.

"12 BİN LİRA ALIYORSUN İŞÇİYE BİN 500 LİRA MI ZULÜM"

Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesindeki vaatlerini bir kez daha vurgulayarak, şunları söyledi:

"Siz bana, 'Başbakan Kemal' diyorsunuz ama abisi ve yandaşı duyarsa yüreğine iner ama o da olacak. Birlikte kuracağız. Benim için siyaset zenginleşme aracı değil halka adanmışlıktır. İçinizde ayda 949 lira alan asgari ücret alan var. Kira, okul masrafı, mutfak masrafı, doğalgaz var. Bir de diyorlar ki 'üç çocuk yap'. CHP ne diyor? 'Asgari ücretten vergi almayacağım.' Asgari ücret net bin 500 lira olacak. Nokta. Bir daha söyleyeyim de Ankara'dakiler de duysun. Yüksek bir para değil, ama imkan bu kadar. İşçiye bin 500 lira ücret zulüm diyor. 12 bin lira alıyorsun sana zulüm değil de işçiye bin 500 lira vermek mi zulüm. Bir evde işsiz varsa o evde huzur yoktur.

"İMAM HATİPLERİ KURAN CHP'DİR"

İş garantili eğitim yapacağız. OSB'lerde yatılı meslek liseleri kuracağız. Çocuk okurken aileye yük olmayacak. İkinci sınıfı bitirince 3. ve 4. sınıflarda eğitimi gördüğü alanla ilgili stajını yapacak mezun olunca işi hazır olacak. Eğitim sistemini yeniden değiştireceğiz. 'CeHaPe zihniyeti var ya bunlar gelince imam hatibi kapatacaklar' diyor. Buradan o lafları söyleyenlere açıkça ifade ediyorum. İmam hatip okullarını kuran parti CHP'dir. Her vatandaşın çocuğuna özgürce sağır kulakla söylüyorum. Bir kez daha duysunlar. Kimsenin etnik kimliğini siyasete malzeme yapmayacağız. Kimsenin dini inancını siyasete malzeme yapmayacağız. Yaşam tarzını siyasete malzeme yapmayacağız. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın üstünde yeri vardır."

"EMEKLİYE BU TOPLUMUN VEFA BORCU VARDIR"

Kılıçdaroğlu, taşeron sistemin 21. Yüzyıl'ın köleliği olduğunu belirterek, emekliye iki ikramiye vereceğini söyledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Biz örgütlü toplumdan yanayız. Her örgütlü toplumun hakkını aramasından yanayız. Taşerona son vereceğiz. Sözüm söz 8 Haziran'dan itibaren hepinizin kadroları hazır olacak. Biz aradaki köle tüccarını kaldıracağız. 11 milyon emekli kardeşim. Senin hakkını Kılıçdaroğlu kadar savunan ikinci bir siyasi parti yoktur. Senin hakkını her ortamda savundum. Emekliye bu toplumun vefa borcu vardır. Ülke kalkınmışsa ülkenin temelinde emeklinin alın teri vardır. Şimdi emekli için refahtan pay verilmez dediler. İtiraz eden olayı Anayasa Mahkemesi'ne götüren parti CHP'dir. Sizin ikinci adresiniz CHP'dir.

"BİZ SİYASETİN DEĞİL HALKIN ZENGİNLEŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Emekli Kurban ve Ramazan bayramında torunundan kaçıyor, kurban kesemiyor parası yok. Emekliye iki bayramda birer maaş ikramiye vereceğiz dedik. Koro halinde itiraz ediyorlar. Kaçak sarayına para varken emekliye gelince mi para yok. Oraya para var emekliye yok. Türkiye zengin bir ülkedir. Biz gücümüzü çok iyi biliyoruz ama gücümüzü temsil eden siyasiler bunun farkında değiller. Onlar yandaşa biz işsize taşerona, emekliye çalışıyoruz. 11 milyon emekliden 11 milyon oy bekliyorum bir tek fireyi bile kabul etmiyorum. Sana bayramlarda onurunla gezeceğin bir hayatı sağlayacağım. Ramazan ve Kurban bayramlarında sen düşünmeden ikramiyen bankanda hazır olacak. Sana bunu sağlamak benim boynumun borcudur. Biz yaşanacak bir Türkiye istiyoruz huzurlu bir Türkiye istiyoruz kavgasız bir Türkiye istiyoruz. Biz işsizi olmayan bir Türkiye istiyoruz. Yoksulu olmayan, zengin bir Türkiye istiyoruz. Biz siyasetin değil halkın zenginleşmesini isteyen bir Türkiye istiyoruz."

"BANKA FAİZLERİNİN YÜZDE 80'İ SIFIRLANACAK"

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Kredi kartı borcu ve tüketici kredisi borcu olan 5 milyon vatandaş var. Bankaların tefeci faizi ile uğraşıyor. 1 milyon 20 bin vatandaşımız 'ben borcunu ödeyeceğim' dedi ama ödeyemedi. Ödeyemediği için dava açıldı. 525 bini mahkum oldu. Bunlardan 89 bin vatandaş üç ay hapse girdi ve çıktı. Çocuğunun dersane parasını yatıramadığı için üç ay hapse giren bir babanın dramı var bugün gazetelerde. Bu faizlerin yüzde 80'inin sileceğiz. Bunun kaynağı ne diyorlar. Kaynağı sıfır. Bankalar tahsil edemedikleri borçlarını varlık yönetim sistemlerine satıyorlar. Biz varlık yönetim sistemini kaldırıyoruz. Vatandaşın tefeci faizinin en az yüzde 80'ini sileceğiz. Yapabilir miyiz? En ufak bir endişeniz olmasın. Biz yaparız dediğimiz andan itibaren bu olacaktır ve yapacağız."

"SEN PIRLANTADAN SIFIRLADIN, BEN MAZOTTAN SIFIRLAYACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Konya büyüklüğündeki Hollanda kadar tarım ürünü ihraç etmediğini, samanı bile ithal ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Çiftçi son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğündeki alanı ekmiyor. Çünkü dünyanın en pahalı mazotunu ilacını satıyoruz çiftçiye. Litresi 1.5 liradan mazotu vereceğiz. Kaynağını nereden bulacaksın diyorlar. Mazotun 1 lira 21 kuruş rafineri çıkış fiyatı. Devletin zararı yok. Sen elması, yakutu, pırlantada vergiyi sıfırladın. Neden ticari iş böyle gerektiriyor. Sen pırlantadan vergiyi sıfırladıysan ben de mazottan vergiyi sıfırlayacağız.

"HOLLANDA KADAR TARIM ÜRÜNÜ İHRAÇ ETMİYORUZ"

Hollanda'nın yıllık tarım ürünü 150 milyar dolar. Türkiye'nin 12 milyar dolar. Neden biz en azından Hollanda kadar tarım ürünü ihraç etmiyoruz. Neden? Siyaset cebine çalıştığı için. Biliyoruz nasıl götürdüklerini. Onu değiştirecek olan sizlerseniz. Halkın cebi dolacak. Çiftçi bir yıldır üretmiyor. Samanı bile ithal ettik. İthal ettiğimiz tarım ürünü 49 milyar dolar. Biz mazotu düşük verdiğimiz zaman yarısını bile üretsek çok daha fazla gelir sahibi olacağız."

"KAYNAK'A, SURİYELİ VE KAÇAK SARAYLI YANIT"

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Kadın erkek demeden, yaşlı genç demeden hep beraber sandığa bir bayram havasında gideceğiz. Biz bunu yapabilirsek Türkiye'de yeni bir tarih yazacağız. Onlar milletin önüne liste koyuyorlar. Bunlara oy vereceksiniz diyorlar. Biz de size soruyoruz, 'Kimlere oy vereceksiniz?' diyoruz. 'Kaynak nerede' diye soranlara siz sorun. 17 milyon yoksul var diyorum hiç seslerini çıkarmıyorlar 6 milyon 200 bin işsiz var diyorum. Seslerini çıkarmıyorlar, 'Doğru değil' demiyorlar. 'Kaynak nerede?' diyorlar. Kaynağı bulacağız. Halka dağıtacağız, emekli esnaf köylü yararlanacak. Refahı tabana yayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Türkiye kaynaklarını itibariyle tüm sorunlarını çözebilecek güçtedir Türkiye'de eksik olan temiz siyasettir. İlk dört ayda temiz ahlak yasasını çıkacağız. Kendimize güveniyoruz. İlk altı ayda çıkaracağımız uygulamalardan biri de kesin hesap komisyonu kurmak olacak. Başkanı da AKP'li olacak. Her kuruşun hesabını bu millete vereceğiz. Balıkesirliler sizden şunu istiyorum. Kendiniz için aileniz çocuklarınız, torunlarınız için altı oka basacağınız her mühür yaşanacak bir Türkiye'ye merhaba demek olacaktır. Sen 2 milyon Suriyeli'ye 5 milyar dolar verirken, kendine kaçak saray yaparken sana kaynak mı sorduk? Emekliye gelince mi aklın başına geliyor 'kaynak nerede' diye. 11 milyon emekliden bir fire bile beklemiyorum. Size yaşanacak bir Türkiye sözü veriyorum. Emekli ikramiyesini, işçi 1500 lira maaşını İsviçre bankasına yatırmayacak esnafa geri dönecek."

Kılıçdaroğlu: Yönetimin Yargı Kararını Uygulamama Yetkisi Yoktur
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Yönetimin Yargı Kararını Uygulamama Yetkisi Yoktur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • kral: salla kemal chp de senın gıbı cahıller cok 5 39 Yanıtla
  • kemal sıkışmış bez getirin: oğlum kemal sen kendinikurtar bizi boşver 9 27 Yanıtla
  • uzlett: biz kime basacağımızı biliriz keMAL bey :) merak etme 7 haziranda yeni türkiye yolunda çok güçlü bir adım atacağız. sabah akşam hakaret ve küfür ettiğiniz seçilenleri bizler yeniden iktidara taşıyacağız. hemde yüzde 52 ve daha fazlasıyla. bide hdpnin barajda boğulduğu düşün sen :) hesabın kuvvetliye hani ak partinin meclise kaç vekille geleceğini hesaplayabilirsin demi :) 9 25 Yanıtla
  • LİDER PARTİ AK PARTİ: ÇARCI BAŞI AT ATA BİLDİĞİN KADAR KİM TUTAR SENİ SANA BİZDEN OY YOK BİZLERİN PARTİSİ AK PARTİ DİR BOŞU BOŞUNA NEFESİNİ TÜKETME 20 OYUN VAR 12 21 Yanıtla
  • BULUŞMAK DİLEĞİ İLE: 8 haziran AK PARTİNİN ZAFERİ OLACAK ŞİMDİDEN BALKON KONUŞMASINA BÜTÜN chp lileri DAVET EDİYORUZ 12 14 Yanıtla
  • belli belli: aklı başında olan ke mal a oy vermez veren işteeeeeeee 8 17 Yanıtla
  • tohdi: Spastiko madrid takımının kaptani olsa bu kadar cuvallamaz 10 13 Yanıtla
  • dünya lideri: Her yer de din iman kitap diye bas bas bağırıp kul hakkı yemektense Ataist olup hak yememeyi tercih ederim.Yüce Rabbimiz şöyle buyurur ne ile gelirsen gel kul hakkı ile gelme. 22 1 Yanıtla
  • Tuncer duruk: CHP'ye oy vermem , aha 30 torbada kömürüm geldi yarında erzağım gelcek ,, hangi CHP'li benim kapımı açtı , oyum ak parti 3 20 Yanıtla
  • kral: salla kemal chp de senın gıbı cahıller cok 11 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    15:43 Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetimindeki antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından koordinasyon ve dar alandaki oyunlarla antrenmanı tamamladı. Lubomir Satka ise ameliyat olduğu için antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları antrenmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama
    15:42 Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama

    Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer, seçime sayılı günler kala ilçe halkına seslendi. Ezer, Akyurt'un geleceğinin oylarla şekilleneceğini belirterek, belediyecilik anlayışını ve projelerini anlattı. Ayrıca, malvarlıklarının açıklanması çağrısında bulundu ve şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. Ezer, Akyurt'un kalkınması için yapacakları ve hedeflerini de paylaştı.

  • Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı
    15:42 Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı

    Mersin'in merkez Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 46. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası platformlarda temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Yılmaz, birçok ülkeden katılımcı delegelere deneyimlerini paylaştıklarını ve Türkiye hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı:
    15:42 CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı: "Chp Kazanınca İyi Partili Dostlarımız da Kazanacak"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ Parti ve AK Parti seçmenine seslendi. Parti içinde kurultay ve adaylaşma dönemlerini eleştirenlerin olduğunu ifade eden Salıcı, CHP’lilere “Partimizin adaylarına sahip çıkın” dedi. Salıcı, İYİ Partililere ise “Stratejik davranma zamanı” çağrısı yaptı. Salıcı, AK Partili seçmene de “Bu pazar günü, Sayın Erdoğan’a dönüp; ‘Bizi tehdit etmeyi bırak. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın kentimizi depreme hazırlamak zorundasın. Çünkü sen merkezi yönetimsin’ deme zamanı” diye seslendi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.

  • Balıkesir'de yapılan denetimde 20 şahıs yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi
    15:41 Balıkesir'de yapılan denetimde 20 şahıs yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Altıeylül ve Karesi ilçelerinde gerçekleştirdiği denetimde arama kaydı bulunan 20 şahsı yakaladı. Denetimde ayrıca bir ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız tüfek, sentetik ecza maddesi ve metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.

  • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:41 Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Şükrüpaşa Mahallesi'nde kahveleri ziyaret ederek projelerini anlattı. İba, Edirne'nin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, kentin güzelleşmesi için destek verdikleri tüm projeleri sıraladı. Aynı zamanda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adayları da seçim çalışmalarını sürdürdü.

  • Karabük İl Jandarma Komutanlığı, kaçak kazı yapan bir kişiyi suçüstü yakaladı
    15:40 Karabük İl Jandarma Komutanlığı, kaçak kazı yapan bir kişiyi suçüstü yakaladı

    Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Safranbolu ilçesine bağlı Karıt köyünde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda bir kişi suçüstü yakalanırken, şahısla birlikte kazı malzemeleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, Jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Advertisement