Kılıçdaroğlu: Bunu Yaparsan Başbakansın - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Bunu Yaparsan Başbakansın

Kılıçdaroğlu: Bunu Yaparsan Başbakansın

Başbakan'a seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "6/9 Kulelerini tıraşlayacak mısın, tıraşlamayacak mısın? Bunu yaparsan başbakansın, yapmazsan sanal başbakansın." dedi.

26.11.2014 12:20  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kılıçdaroğlu, tarihi silueti bozduğu gerekçesiyle tartışma konusu olan 16/9 Kuleleri üzerinden Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "O binaları tıraşlamazsan sanal başbakansın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bölge toplansında konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında İstanbul'daki mimari ve ulaşım projeleri üzerinden eleştirilerde bulundu.

"TIRAŞLAYACAK MISIN, TIRAŞLAMACAKMAYACAK MISIN?"

Başbakan Davutoğlu'na seslenen Kılıçdaroğlu, "Açıklama yapmış, 'Siyaseti erdem ve ahlak vesilesi yapacağız' diyor. Madem ki böyle diyorsun, 16/9 Kulelerini tıraşlayacak mısın, tıraşlamayacak mısın?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince İstanbul'da düzenlenen bölge toplantısında konuştu.

"İstanbul 7 tepeydi otobüsler yokuş çıkmadı. Soru şu tanesine 1.2 milyon Euro ödenen otobüsler kimin parasıyla alındı? Dava devam ediyor. İETT bile 'biz zarara uğradık' dedi. Danıştay olmasaydı bu davalar da açılmayacaktı.

Metro aynı metro İstanbul, Ankara ve İzmir'de farklı maliyetlerle yapılıyor. İstanbul Şangay ve Bombay'dan sonra en kirli kentlerden birisi. Boğazlar olmasa, o hava akışı olmasa İstanbul ne olacak? Buna rağmen hava kirliliğinde dünya üçüncüsü.

Kilometre başına düşen insan sayısı, 68 binden fazla. New York'ta 53 bin. İstanbul gözler önünde yaşanabilir bir kent olmaktan çıkacak. 3. köprüyle beraber, 2.5 milyon ağaç kesildi ve kesilmeye devam edecek.

BUNU YAPARSAN BAŞBAKANSIN

Şimdi bir başbakan var, Ahmet Davutoğlu... 'Beni muhatap alın' diyor. Biz de seni muhatap almak istiyoruz. Sanal değil, gerçek başbakan ol. Açıklama yapmış, "Siyaseti erdem ve ahlak vesilesi yapacağız" diyor. Madem ki böyle diyorsun, 16/9 Kulelerini tıraşlayacak mısın, tıraşlamayacak mısın? Bunu yaparsan başbakansın, yapmazsan sanal başbakansın. Başbakanlığa gücün yetiyorsa, onu traşlarsın. Yoksa senin başbakanlığın her zaman tartışma konusu olacaktır.

YAYIN YASAĞINA TEPKİ

17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili olarak Meclis Soruşturma komisyonu haberlerine yayın yasağı konmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, 17 ve 25 Aralık'ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluğu gerçekleşti. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Sonunda bir soruşturma komisyonu kuruldu. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, mahkemeye başvuruyor. Diyor ki, 'Komisyonla ilgili olarak, yayın yasağı getirin'. TBMM'de kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin diyor. ve mahkemeden karar çıkartıyor. Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi. Sayın Cemil Çiçek bunu açıklar mısın TBMM'nin görevi bu mudur Senin görevin başka birşey. Senin görevin TBMM'nin itibarını korumaktır. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen. Ayıp günah değil midir Yaptığın iş doğru mudur acaba Senin vicdanın buna el veriyor mu Devlet soyulacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkı elinden alınacak, sen kalkacaksın hırsızların koruyucusu poziyonuna kendini konumlandıracaksın. Bunu kabul etmemiz doğru değil. Böyle birşey olmaz. Bu yeni mi oldu Geçmişte de buna benzer olaylar oldu. Ama hiçbir zaman TBMM Başkanları hırsızları korumak gibi bir pozisyonda kendilerini tutmadılar. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Bunu Yaparsan Başbakansın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • serdar: komik ya rte cumhurbaşkanı olamaz dedin oldu davutoğlu başbakan olamaz dedin oldu işin gücün boş işler milleti iktidar yaptın cumhurbaşkanı yaptın 2 gün sobrada çekip gidicen ama iş işten geçmiş olacak partiye ülkeye faydan sıfır olarak emekli olucan boş adam 22 7 Yanıtla erhan: Cahil cahil konusma 4 5
  • 666 sarı: Yürü ense tıraşını görelim.... 20 9 Yanıtla
  • BENCE: TÜRKİYE' NİN BİRÇOK GÜNDEMİ VAR. HEMEN DİBİMİZDE SAVAŞ VAR. SEN KULELERLE UĞRAŞIYORSUN. BU YÜZDEN İKTİDAR OLAMIYORSUNUZ. KOMEDİ FİLMİ SEYRETMEYE GEREK YOK, CHP' Yİ SEYRET BOL BOL GÜL. . . . 17 2 Yanıtla
  • tuhana: bu neden bu kadar boş konuşuyor yahu. . . 18 1 Yanıtla
  • alo1977: adam adaletsizlikten , hırsılıktan , dalavereden bahsediyor burdakilerde belden aşağı laflar ediyor , , mesele kimin söylediği değildir aslında , söylenen doğrumudur yoksa yanlışmıdır asıl mesele budur , basbaya adamlar çaldı , hukuku istediği gibi yönledirdiler , dalavere desen daniskasını yaptılar , , ve hala devam ediyorlar , fakat lafı yiyen bir başkası , , , bence herkes menfaatlerini bir kenara bırakıp artık biraz düşünmeli 4 11 Yanıtla
  • Muhammet: Yahu sen boş muhalefet yapıyorsun kardeşim kulelerde değil oy hey kılıçdaroğlu sende danışman yokmu ya sana bu yorumların 5 ini iletseler inan hükümeti hoplatırsın kardeşim asgari ücretliye sahip çık emekliye sahip çık asgari ücrete 30 lira zam var yazık değil mi tutmuşsun Aksaray Kule traşlama nasıl muhalefet bu seni kuleler iktidar yapar siz bizim gibi garip asgari ücretliye sahip çıkmayın nah oy var 7 2 Yanıtla

Advertisement