Kılıçdaroğlu: Saray'a Bile Giderim - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Saray'a Bile Giderim

Teröre karşı ortak tavır için harekete geçen Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray'a gidebilirim." mesajını verdi.

13.10.2015 07:49  Güncelleme: 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kırmızı çizgisi olan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmeme kararını, Ankara'daki katliam için bozabileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bu konuda eğer Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray'a gidebilirim" mesajını verdi.

MHP VE HDP'DEN RANDEVU

Teröre karşı ortak tavır çağrısı üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen, ardından da MHP lideri Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan randevu isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Bahçeli'den olumsuz yanıt geldi. Bahçeli, "zamanlamanın uygun olmadığı" gerekçesiyle randevu talebini geri çevirdi.

HDP cephesinden ise CHP'nin talebine, tarih verilmese de, olumlu yanıt geldi. Edinilen bilgilere göre Demirtaş, "Karşılıklı programlarımız uygun olursa görüşmekten memnun olurum. Ancak her ikimiz de cenaze törenlerine katılıyoruz" mesajını CHP'ye iletti.

CHP'ye göre Kılıçdaroğlu'nun "Üç siyasi partiyle görüşebilen tek parti biziz" söylemi çerçevesinde attığı adımlar, toplumda oluşan korku ve güvensizlik ortamının kaldırılması için önemli bir etken olacaktı. Liderlere, "Terör sorunu kontrol edilebilecek bir noktadadır. Atılacak adımlarla halka korkuları yenilip güven telkini yapılabilir" mesajını vermek isteyen CHP lideri, iki lidere de "2 Kasım'dan itibaren yaşananların son bulacağı, hesapların sorulacağı bir noktaya ulaşacağımız mesajını verelim" diyecekti.

"SARAY'A BİLE GİDERİM"

Kılıçdaroğlu'na koalisyon görüşmeleri sırasında en sık sorulardan birisi "Hükümeti kurma görevini almak için bile gitmez misiniz?" sorusu olmuştu. CHP lideri ise "zorunlu olmadıkça" Saray'a gitmeyeceğini söylemişti. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, yakın kurmaylarına "Bu konuda eğer Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray'a gidebilirim" mesajını verdi.

SALON TOPLANTILARI

Saldırının ardından 3 günlük seçim çalışmalarını iptal eden Kılıçdaroğlu'nun bugün Konya'da düzenleyeceği miting de iptal oldu. Gerek güvenlik, gerekse siyasi mesajlar konusunda alanlardaki isteksizlik gerekçesiyle miting programlarını yeniden gözden geçiren CHP, bundan sonraki seçim çalışmalarını sürdürecek. Ancak, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak salon toplantıları biraz daha öne çıkacak. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kılıçdaroğlu: Saray\'a Bile Giderim

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Saray'a Bile Giderim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • bunak bahçeli: Bahçeliden başka ne beklenirdi. Bunak kafatasçı Bahçeli. Terörü en çok seven sensin değilmi bunak herif. Senden bırak parti lideri olsa olsa masaya vazo olur gerçi onu bile beceremezsin 8 84 Yanıtla
  • ATATÜRKCÜ: kılıcdar ogluna sormak lazım türk bayragını kabül etmeyenler pkk bayrakları ile donatılan cenazeler ne zaman şehit sayılmaya başlandı beyni sulanmış kılıcdar oglu iyice zırvalamaya başladı ATATÜRKCÜ OLAMAZ BU ADAM 30 8 Yanıtla ayse: orda hdp dışında birçok masum insan oldu 1 2
  • fenerim: az kaldı en kısa zamanda bu koltuğu seloya kaptırcak cizgi aynı bunlar kürttü temsil edemezler ben kürdüm 5 27 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Sarayda yaşamayı heves edinen bir liderin imanından şüphe duyarım... 6 25 Yanıtla
  • sait: lan valla bravo tam Halkın adamı olmaya başladın 28 2 Yanıtla
  • Atilla: Kahrolsun katil Terörist HDPKK ve CHPKC 25 3 Yanıtla
  • BAŞKAN: SAYIN KILIÇDAR OĞLU DERDİN HALK DEYİL KENDİ ÇIKARLARIN İÇİN HER YERE GİDERSİN EN YAKIN KURULTAYDA BİLETİN KESİLECEKTIR BATMANLI ÖNDER SAVCILAR 14 13 Yanıtla
  • ERBAA: EYY ANADOLU HALKI UYAN ARTIK..CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.... HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR.... VATANIMIZA BU DÖRTLÜ ÇOK ZARAR VERİYOR...LÜTFEN GERÇEKLERİ GÖRELİM...BALIK HAFIZALI OLMAYALIM... BUNLAR SOL BEYNAMAZLAR....AKLIN YOLU BİR ...VAKİT BÜTÜN SAĞCILARIN...AKP de... BİRLEŞME VAKTİDİR... 5 20 Yanıtla
  • antalyalı çeto: chp zihniyetinede böyle bi genel başkan yakışırdı zaten....tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş 8 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Down Sendromlu Bilal Büyük, Malatya'da gönüllü muhtarlık için sahaya çıktı
    12:32 Down Sendromlu Bilal Büyük, Malatya'da gönüllü muhtarlık için sahaya çıktı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçim sürecinde muhtar adayı olamasa da gönüllü muhtarlık için çalışmalara başladı. Mahalle halkı da Bilal'in bu hayaline tam destek veriyor.

  • Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği araştırma kiti dünya genelinde ihraç ediliyor
    12:32 Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği araştırma kiti dünya genelinde ihraç ediliyor

    Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği yerli araştırma kiti, dünyanın 20'den fazla ülkesine ihraç ediliyor. Erel, araştırma kitlerinin uluslararası alanda geniş bir kullanım sahasına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk malı araştırma kitlerinin yurt dışında kullanılmasının kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

  • Kütahya'da Kumar Oynatan Kıraathane 30 Gün Süreyle Kapatıldı
    12:32 Kütahya'da Kumar Oynatan Kıraathane 30 Gün Süreyle Kapatıldı

    Kütahya'da Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından yapılan denetimlerde kumar oynattığı tespit edilen kıraathane, Valilik kararıyla 30 gün süreyle faaliyetten men edildi ve mühürlendi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak
    12:30 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'basın merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçime ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensuplarına hizmet verecek ve seçim sonuçlarına dair verileri sağlayacak. Ayrıca, basın merkezlerinde sergi ve röportajlar da gerçekleştirilecek.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi
    12:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle çıkan yangın, hızla yayılarak bitişikteki traktöre de sıçradı. Mengen Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

  • MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi
    12:30 MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenciler için Sıtkı Koçman Spor Tesisleri Futbol Sahasında iftar programı düzenledi. Programa üniversite yöneticileri, kaymakam, müftü ve çok sayıda öğrenci katıldı. MSKÜ'de eğitim gören öğrencilerin bütçelerine destek olmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin iftar yemeği Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Ramazan ayının bereketli geçmesini temenni etti.

  • Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından arama yapılan bir otomobilin bagajında Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement