Kılıçdaroğlu Nevşehir'de - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Nevşehir'de

Kılıçdaroğlu Nevşehir\'de

Hacı Bektaş-ı Veli anısına Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veliyi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı.

16.08.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacı Bektaş-ı Veli anısına Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veliyi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı.

Hacıbektaş ilçesi Çilehane'de Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi Kültür Salonu'nda 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinin açılış töreni yapıldı. Törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel başkan yardımcıları ve Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül alkışlar arasında salona girdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adına açılan Kemal Kılıçdaroğlu Salonunun açılış slaytının izlenmesinin ardından Hacı Bektaş-ı Veli'nin semah hakkındaki açıklamaları anlatıldı. Törende Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacı Bektaş Semah Topluluğu'nun gösterileri yer aldı. Hacı Bektaş İlçe Belediye Başkanı Hacı Selman Pakoğlu açılış konuşmasını yaptı. Pakoğlu, Tanrı'nın adı kullanılarak din istismarcılığı yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Bu anlamda Hacı Bektaş'ı okumak ve anlamak çok önemlidir. Paylaşma eşitlik, cömertlik, insan merkeze konulmuştur. Hacı Bektaş, evrende her şeyin değişim halinde olduğunu görerek ilmi, değişimin en önemli unsuru kabul etmiştir. Alevi açılımı adı ile yapılanlar gerekli bulunmamıştır. Açılım gerçekçi ve inandırıcı olmalıdır. Kimse kimseyi ötekileştirmemelidir. Din derslerinin seçmeli hale getirilmesi çok önemlidir. Tüm inançlara Atatürk döneminde olduğu gibi saygılı olunmalıdır. Gelişmiş adalet adaletsizliğin kılıfı olmaktan çıkarılmalıdır. Yeniden yargılanma yapılmalıdır. Madımak insanlık müzesi haline getirilmelidir. Alevi, Bektaşi köyleri ve yerleşim yerlerine cami yapma projesinden vazgeçilmelidir." - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Nevşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement