Kılıçdaroğlu'ndan Ünlü Siyasetçiyi Bakan Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Kılıçdaroğlu'ndan Ünlü Siyasetçiyi Bakan Yapacak

Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ekonomi Bakanı Kemal Derviş'i olası bir CHP iktidarında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev alması için ikna etti.

27.03.2015 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu, "Milletvekili olmayı düşünmüyorum" açıklaması yapan Derviş'e, geçen hafta parti kurmayları aracılığıyla "Dışarıdan bakanlık" teklifinde bulundu. Derviş, karşılıklı görüşmeler sonucunda Kılıçdaroğlu'na teklifi kabul ettiği mesajını aracı isimlerle iletti. Kılıçdaroğlu da süreci resmileştirmek için Derviş'i dün parti genel merkezine davet etti. Kılıçdaroğlu ve Derviş, dün CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

40 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Derviş, Kılıçdaroğlu'nun teklifini, "Sosyal demokrat boyutu güçlü olan CHP'nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa; tabii bir görev söz konusuysa o doğrultuda sosyal demokrasiyi ve Türkiye'yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için bir büyük mutluluk kaynağı olur" sözleriyle kabul ettiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu ile Derviş'in basına kapalı sohbeti ise CHP'den yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu.

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ

Açıklamada Kılıçdaroğlu'nun Derviş ile Türkiye ve dünyanın sorunlarını görüştükleri ve Derviş'in gözlemlerini aktardığı belirtilerek ekonomi programları ve seçim bildirgeleri konusunda da konuştukları kaydedildi. Açıklamada Derviş'in görüşmeyi çok yararlı bulduğu dile getirildi.(Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Kılıçdaroğlu'ndan Ünlü Siyasetçiyi Bakan Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement