Kılıçdaroğlu'ndan Tatilcilere: Tıpış Tıpış Sandığa Gideceksiniz - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Tatilcilere: Tıpış Tıpış Sandığa Gideceksiniz

Kılıçdaroğlu\'ndan Tatilcilere: Tıpış Tıpış Sandığa Gideceksiniz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk seçimi ile ilgili tatilcilere sert mesajlar verdi, "Adam gibi tıpış tıpış sandığa gidip oyunuzu kullanacaksınız." dedi.

14.07.2014 14:10  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin partisinin genel merkezinde Köşk seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ELİNİ KÜRSÜYE VURARAK TATİLCİLERE SESLENDİ

Tatilcilere seslenerek "Masalarda oturup 'Ben oy kullanmayacağım' diye ahkam kesmek demokrasiye uymaz. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir" diyen ve yer yer kürsüye vurarak konuşan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları:

"Büyük bir uzlaşma gerçekleştirdik. Bu uzlaşma bizim demokrasi tarihine yaptığımız en büyük katkılardan biridir. Hepimizin tarihe ve demokrasiye karşı sorumluluğumuz var. Ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Çağdaş dünyaya karşı sorumluluğumuz var. Bu bilinçle biz hareket ettik."

"BU SEÇİM SİYASİ PARTİLER ARASI YARIŞ DEĞİL"

"Bütün vatandaşlarımın oturup düşünmesini istiyorum. Bu seçim siyasi partiler arası yarış değildir. Bu seçim cumhurbaşkanı seçimidir. Soruyorlar nasıl bir cumhurbaşkanı istersiniz diye. Yüzde 60-70 tarafsız cumhurbaşkanı istiyoruz diyor vatandaş. Eğer tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyorsanız etrafınıza bir sorun kim bunların için de en tarafsız. Siyasi kimliği olmayan kim. Cumhurbaşkanının da siyaseti vardır. Onun siyaseti ise tarafsızlık üzerine inşa edilmiştir. Bütün siyasi partilere eşit davranmaktır siyaseti. O makam bunu gerektirir. Siyaset tümüyle olmasın demek değildir. Yönetim erkidir o. Yabancı devlet başkanlarıyla bir araya geldiğinde Türkiye'yi onurla temsil edecek. Aradığımız insan budur. Çalışacağız."

"SANDIĞA GİTMEYEN ŞİKAYET ETMESİN"

"İnançla ve kararlılıkla çalışacağız. İnanıyorsak sorumluluk hissediyorsak ülke geleceği açısından kaygı duyuyorsak oturup çalışacağız. Bazı tuzu kurular var. Ne yapalım efendim sandığa gidelim mi gitmeyelim mi? O zaman hiç şikayet etme. Oturacaksın oturduğun yerde. Ya adam gibi çalışacaksın. Sorumluluk hissediyorsan oturup adam gibi çalışacaksın. Bütün yükü getirip birinin sırtına yıkacaksın sonra ahkam keseceksin. Olmaz. 76 milyonun sorumluluğu vardır. Ben ülkemin bütün insanlarını seviyorum. Kul hakkı yemeyen bütün insanlarını seviyorum. CHP'ye oy versin veya vermesin. Benim bu ülkeye karşı sorumluluğum var."

"NEDEN KENDİ PARTİMİZDEN SEÇMEDİK"

"İlla neden kendi partinizden seçmediniz diyorlar. Türkiye'nin gerçeklerini bilmek lazım. Demokrasiye inanmak lazım. Büyük uzlaşmayı gerçekleştirdik. Her yeri gezdik. Her yere gittik. Ben bu ülkenin insanlarının sağduyusuna güveniyorum. Elinizi yeter ki vicdanlarınıza koyun. Ramazan ayındayız. Ali İsmail Korkmaz ile başladım... Anneler evlatlarını düşünsünler diye bu örneği verdim. Gencecik bir üniversite öğrencisini düşünerek sandığa gitsinler. Huzur mu istiyoruz kavga mı? Erdoğan'ı dinlediği zaman vatandaşlar rahatsız oluyor. Tam bir kavgacı. Ekmeleddin Bey'i dinlediğimiz zaman içimize huzur doluyor. Kendi iç dünyasıyla barışık bir insan. Kendi iç dünyasında kavga etmeyen bir insan. Bizim de aradığımız böyle birisi. Cumhurbaşkanı olacak Türkiye'yi temsil edecek."

"GÖTÜRDÜĞÜ MALLARIN HESABINI VERMEDEN ADAY OLUYOR"

"İlk kez bir başbakan yurt dışına çıkmak istediğinde o ülke aman gelmesin diyor. Türkiye'yi bu hale kim düşürdü? Önce bu vatandaşla helalleş. Götürdüğün malların hesabını ver. Sonra gel aday ol. Bunları yapmadan aday oluyor."

"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM"

"Ağır bedeller ödedik. İl başkanlarımız ilçe başkanlarımız öldürüldü. Genel başkanlarımız hapse atıldı. Hep demokrasi mücadelesi verdik. Eğer bir bedel ödemek lazımsa o bedeli önce ben ödemeye hazırım. Bundan herkes emin olsun."

"Demokrasi mücadelesinin kolay olmadığını biliyorum. Bir devlet aygıtı ile karşı karşıyayız. Benim ve arkadaşlarımın telefonlarının dinlendiğini bu bilgilerin servis edlidiğini çok iyi biliyorum. Bir gestaponun nasıl oluştuğunu da çok iyi biliyorum."

"BİZİM BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR"

"Bizim bir sorumluluğumuz var. Ülkemize çocuklarımıza Mustafa Kemal Atatürk'e karşı sorumluluğumuz var. Bir kişi kendi tarihinden utanabilir mi? Kendi tarihinden utanan biri olabilir mi? Tarihle yüzleşmek. Elbette yüzleşiriz. Hiçbir şeyden korkmayız biz. Çünkü bizim özümüzde Kuvay-ı Milliye var. Herkes bunu bilsin."

"TATİLE GİDİYORSUNUZ EYVALLAH, BİR GÜN GELİR O TATİLİ YAPMANIZ ENGELLENİR"

"Bu vesileyle tatilcilere de seslenmek istiyorum. Tatile gidiyorsunuz eyvallah. Tatil elbette hakkınız. Ama masalarda oturup ben oy kullanmayacağım diye ahkam kesmek demokrasiden anlamamaktır. Bir gün gelir sıra size de gelir. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız engellenir. Bunu çok iyi bilin. Sizin tatil yapmanız da engellenir. İş dünyası neden korkuyor. TMSF silah olarak kullanılıyor. Mallarına televizyonlarına el koyuyorsunuz. Yargı kararını uyuglamıyorsunuz. O nedenle sesleri çıkmıyor. Onları anlıyorum kapalı kapılar ardında bize söylediklerini de çok iyi biliyorum. Ama tatilcileri anlamıyorum. Bu ülkede özgürce yaşayıp tatil yapmak istiyor musunuz? Sandığa gideceksin şakası makası yok. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunu vereceksin!"

"BU KONUDA MÜTEVAZİ DEĞİLİM, ADAM GİBİ TIPIŞ TIPIŞ SANDIĞA GİDECEKSİNİZ"

"Bu konuda mütevazi değilim. Kararlıyım. Herkes oturup düşünecek. Ben batıda eğitim aldım entelektüelim. Türkiye bu tartışmaların çok dışındadır. Burası Almanya veya Fransa değil. Bir gestapo yönetiminin egemen olduğu bir ülkedeyiz. Hangi demokrasiden söz ediyorsunuz. Basını özgür olmayan bir ülkenin halkı özgür değildir. Herkes bunu çok iyi bilsin. Bugün gazetecilere sorun özgürlük var mı ülkede. Haber yapamıyorlar. Kalkmışız biz sandığa gitmeyeceğiz. O da Erdoğan'a benziyor bu da Erdoğan'a benziyor... Siz Erdoğan'ı hiç tanımadınız demek ki, hiç dinlemediniz demek ki. Ya da elindeki sopa sizi korkuttu. Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi sandığa gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız demokrasinin gereğini yapacaksınız. Bir diktatör bozuntusuna bu ülkede cumhurbaşkanı seçilme izni vermeyeceksiniz."

"YALANLARI ÜZERİNE RECEPLARUSSE DİYE BİR KİTAP YAPTIK"

Çok ilginç bir yalanını açıklayacağım. Hayret ediyorum ben. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir kişiye hiç rastlamadım. Yalanları üzerine RecepLarusse diye kitap yaptık. Hayatı yalan üzerine inşa edilmiş birisi. O nedenle sandığa giderken hepimiz düşünmek zorundayız. Biz Başbakan seçmiyoruz, hangi ülke partiyi yönetsin onu da seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı seçeceğiz, herkese gönül bağı olan, herkesi seven, inanan, herkesi kucaklayan bilgili birikimli, bu toprakların yetiştirdiği değerli bir insan.


(CHP'li vekillerin ellerindeki RecepLarusse böyle görüntülendi)

Bana sordular TV’de, Adalet ve Kalkınma Partisi Ekmeleddin Bey’i aday gösterseydi oy verir miydiniz diye, evet verirdik. Biz partiye değil ki, cumhurbaşkanı adayına oy veriyoruz. Kadın erkek eşitliğine inansın, üniversitelerin bilgi üretmesi için çaba harcasın. Bizim istediğimiz bu zaten. Bunu gerçekleştirebilirsek hep beraber Türkiye’de demokrasiye katkıda bulunacağız.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'ndan Tatilcilere: Tıpış Tıpış Sandığa Gideceksiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • TÜRKİYE OTELCİLER BİRLİĞİ: Bizim ekmeğimizle oynuyor.CHP'ye de Kekemelettin'e de oy yok. 27 3 Yanıtla
  • ÇAKMA HİTLER: KeMAL CHP'lilere oy vermelerini dikte ediyor. Hemde Adolph Hitler ses tonuyla.Seni kel çakma hitler. 21 6 Yanıtla
  • BENZİNİ PARASINI VER: Tatili yarıda kesip seçim için dönmezsem MAL oluyum KEMAL:) 25 1 Yanıtla
  • BU FIRÇA MUHALİFLERE: Bakalım bu aşağılamayı yutabilecekler mi? 23 1 Yanıtla
  • zaza: YÜRÜ GİT İŞİNE BAK TIPIŞ TIPIŞMIŞ YİNE TERSTEN KALKMIŞ BU 23 1 Yanıtla
  • CHP'LİLER ÇOK KORKMUŞLAR: Artık tatile bile gitmeye cüret edemezler:) 23 0 Yanıtla
  • Recebimiz: Kılıçtaroğlu, boşa uğraşma sen kabalıkta külhan beylikte Recebimizin eline su dökemezsin. O gerekirse onca korumanın elinden kurtulup halka yumruk atıyor masya yumruk atmak marifet değil atınca halkın suratına atacaksın ki yiğitliğini bileyim(!) 9 12 Yanıtla MALKIÇOĞLU: Hitler Almanları hiç aşağılamazdı.Yoksa KeMAL Dersim'in intikamını gizliden, CHP'lileri böyle aşağılayıpta mı alıyor aceba. 0 0
  • GENEL BAŞKAN BOZUNTUSU: Ne demek 'tıpış tıpış' , bu KeMAL eline fırsat geçse ZORBA'NIN DİK ALASI olma potansiyeli taşıyan bir ASABİ 46'lık. 15 5 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: DERSİMLİNİN PEŞİNDEN KOŞAN BASİT İNSANLAR SİZE SESLENİYORUM....KALITELI MUHALEFET İSTIYORUM 15 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak
    11:20 Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak

    Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 5 bin 164 sandıkta 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak. Adana'nın ilçelerinde ise toplamda 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri denetimlerini sürdürerek göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Milli Savunma Bakanı: Savarona Haziran Ayı Sonunda Seyir Yapabilir Hale Gelecek
    11:14 Milli Savunma Bakanı: Savarona Haziran Ayı Sonunda Seyir Yapabilir Hale Gelecek

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası Savarona'nın haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesinin planlandığını bildirdi. Bakan Güler, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın 'Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi'nin müze haline getirilmesi' hakkında yazılı soru önergesini yanıtladı.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor
    11:12 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, seçim sürecinde sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanarak halka ulaşıyor. İYİ Parti'nin adayı Turhan Çömez, en fazla takipçiye sahip olan aday olarak öne çıkıyor.

  • Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti
    11:11 Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Manavoğlu, toplantıda Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, kente değer katan projeler yapacaklarını belirtti.

  • Erdem Karakoç, Topkapı Suriçi Sosyal Tesisleri'nde iftar verdi
    11:10 Erdem Karakoç, Topkapı Suriçi Sosyal Tesisleri'nde iftar verdi

    Milliyetçi-Ülkücü camianın tanınan isimlerinden Erdem Karakoç, Topkapı Suriçi Sosyal Tesisleri'nde iftar verdi. Karakoç, konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldığını belirterek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Ülkücü hareketin Türk milletinin milli ve manevi değerlerine bağlı olduğunu belirten Karakoç, bölücülüğe ve emperyalizme karşı olduklarını ifade etti. İftar programında diğer Ülkücü isimler de konuşmalar yaparak Ülkücülerin davasını ve mücadelesini anlattılar.

  • Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor
    11:10 Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor

    Seren Serengil, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçim öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Serengil, İstanbul'un güzelliğini gölgeleyen her şeyden arındırılması gerektiğini belirterek, İmamoğlu'nun rakibinin olmadığını ve kesinlikle kazanacağını söyledi.


Advertisement