Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete "CHP Parayı Nereden Bulacak" Yanıtı - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete "CHP Parayı Nereden Bulacak" Yanıtı

Hükümetin 'kaynak' tartışmalarına yanıt veren CHP lideri, "Söylüyorum, sen kaçak sarayına para bulurken, ayakkabı kutularının içine dolarları yerleştirirken kaynak nerede sormuyorsun" dedi.

26.04.2015 14:51  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de düzenlenen CHP mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümetin, 'kaynak' eleştirilerine cevap veren CHP lideri, "Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda. Vay efendim parayı nereden bulacaksınız, diye bağır bağır bağrıyorlar haftalardır. Televizyonda bunların adamları var. Onlar da çıkıyorlar, parayı CHP nereden bulacak. Söylüyorum. Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye sıra gelince mi parayı nereden bulacaksın diyorsun? Ayakkabı kutularının içine dolarları yerleştirirken kaynak nerede sormuyorsun. Emekliye 2 maaş ikramiye verince mi aklına geliyor?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Şimşek'in, "Özel sektörün kesesinden asgari ücreti ben bin 500 liraya çıkardım dediğiniz zaman; siz işçiye en büyük zulmü yapmış oluyorsunuz." sözlerine de sert yanıt verdi: Sen ayda 12-13 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu?

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"BİZİM SÖZÜMÜZ SÖZDÜR"

"Bizim sözümüz sözdür, biz sözümüzde dururuz, biz söz verdik mi arkasında kapı gibi dururuz. 2015'in , 21. Yüzyılın Türkiye'si nasıl bir Türkiyedir, bunu sizin önünüze net bir şekilde sunmak istiyorum. 13 yıl önce yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, 6 milyon 200 bin işsiz, onların çocuklarının hiçbiri işsiz değil, kahvedeki Mehmet efendinin oğlu işsiz. Sosyal güvenlikten mahrum edilmiş yüzbinlerce işsiz, merdiven altlarında çalışıyor. Korkmuş ürkmüş bir iş dünyası, korkutulmuş bir medya. Bu manzara 2015in Türkiyesine yakışmıyor.

"MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIZ"

Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim, Almanya'da Fransa'da ne varsa, onu getireceğim, yine söylüyorum herkes duysun, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz hiç kimsenin inancını sorgulamayacağız, insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Sözüm söz, Edirne'de Trakya'da Van Hakkari de sözüm söz. Çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız, sözüm söz.

"ELMASTA VERGİYİ SIFIRLIYORSUN, BEN DE KÖYLÜNÜN MAZOTUNDA SIFIRLAYACAĞIM"

Sen elmasta, yatta vergiyi sıfırlıyorsun, ben köylünün mazotunda sıfırlayacağım, ne farkı var? Emin olun sevgili Edirneliler, maliye nedir, ekonomi nedir, para nasıl toplanır bunu Türkiye'de on kişi biliyorsa, bunu bilenlerden biri benim. Ben bunu bilirim, köylüye mazotu 1,5 liraya veririm. Türkiye ile Hollanda'yı kıyaslayacağız. Hollanda Konya'dan küçük: yıllık tarım ürünü ihracatı 150 milyar dolardan fazla. Türkiye'nin tarım ihracatı 12 milyar dolardan az. Neyimiz eksik, hava mı biz de daha fazla, toprak mı bizde daha fazla eksik olan namuslu siyaset. İlk 100 günde yapacağım şey siyaseti kirlilikten arındırmak, bunu yapacağız.

"4 YILDA YOKSUL SAYISINI SIFIRA İNDİRECEĞİZ"

17 milyon yoksulumuz var. 12 yılda yoksulluğu sıfırlamadılar, yoksul sayısını artırdılar. 4 yılda yoksul sayısını sıfıra indireceğiz. Her ailenin asgari 720 lira maaşı olacak. Diğer gelişmiş ülkelerde hangi kurallar varsa onu Türkiye'ye getireceğiz. Her evde huzur her evde bereket olacak. 2015'in Türkiye'sinde hiçbir çocuk yatağa aç gitmeyecek.

"KAYNAĞI NEREDEN BULACAKSIN DİYORLAR, BEN NE YAPACAĞIM..."

12 yılda kredi kartı borçları olan 128 milyar dolar bankalara faiz ödedi. Bu borçların yüzde 80 faizini sileceğiz. Silemezsin demiyorlar, nasıl sileceksin kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. 128 milyar doları alırken nasıl aldım diye sormuyorsun. Ben ne yapacağım, varlık yönetim şirketlerini kaldıracağım, bankalara diyeceğim sen 19 milyarı 2 milyara almıyor musun, gel kardeşim ben faizin yüzde 80'nini sileceğim. Birisi çıksın bu doğru değil desin, tüm örneklerini gösteririm. Böylece 5 milyon vatandaşımı rahatlatacağım. Bir başka konu da taşeron işçiler. 800 bin kişi taşeronda çalışıyor. Dedik ki bunların tamamını kadroya alacağım. Zaten devlet için çalışıyorlar. Ben aradaki köle tüccarını kaldıracağım. Devlete yük bu taşeron.

"SEN AYDA 12-13 BİN TL ALIRKEN..."

Maliye Bakanı diyor ki 'Asgari ücretin 1500 lira olması işçiye zulüm.' Sen ayda 12-13 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu?"

"AYAKKABI KUTULARININ İÇİNE DOLARLARI YERLEŞTİRİRKEN KAYNAK NEREDE SORMUYORSUN"

Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramları için vaat ettiği birer maaş ikramiye sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu, 'kaynak' tartışmalarına değinerek "Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda. Vay efendim parayı nereden bulacaksınız, diye bağır bağır bağrıyorlar haftalardır. Televizyonda bunların adamları var. Onlar da çıkıyorlar, parayı CHP nereden bulacak. Söylüyorum. Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye sıra gelince mi parayı nereden bulacaksın diyorsun? Ayakkabı kutularının içine dolarları yerleştirirken kaynak nerede sormuyorsun. Emekliye 2 maaş ikramiye verince mi aklına geliyor? 2 milyon Suriyeli var. 5 milyar dolar para harcadılar. Hangi gerekçeyle Suriyeliler bizde? Oraya silah gönderenleri biz unutmadık. Oraya silah gönderirken kaynak var da emekliye gelince mi kaynak soruyorsun sen?" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu\'ndan Hükümete "CHP Parayı Nereden Bulacak" Yanıtı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete 'CHP Parayı Nereden Bulacak' Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (198)

  • Ahmet Pınar: Çatlasanızda, patlasanızda artık C. H. P. Iktidarının zamanı geldi. Yaşanacak bir Türkiye için Milletçe alkışlıyoruz. 36 78 Yanıtla
  • oldu: namus sözü işte başbakan budur 72 37 Yanıtla
  • ASİ İHL Lİ: AKP nin çaldığı dolarlara engel olup hazineye aktarsa yeter de artar bile. 61 33 Yanıtla
  • asgariden memnun olan vermesin: Bülent arınç demedimi israf var diye.parsel parsel diye sizin hiç mi Allah korkunuz siz aslında partinizi sevseni İsrafa dur dersiniz ama yok vicdan merhamet yok.. 62 30 Yanıtla
  • isci: Kaynak nerede araba alırsın alim satım vergisi köprüden geçersiniz otoyol vergisi cep telefonlarına her ay telsiz vergisi 70 milyon cep varsa ülkede 70 çarpı 1.5 TL hesapla her sigortalı işçi 164tl aylık gelir vergisi yüzde 17 gıda vergisi emlak alim satım vergisi kira gelir vergisi gayrimenkul vergisi AKARYAKİT VERGİSİ YURT DİSİNDAN ALDİGİN DOGAL GAZİ VATANDASA 5KATİNA satma vergisi yurt dışından gelen tüm ithalat ürünlerine yüzde yirmi KDV eğer bu devletimiz fakir ise millet vekili maaşları da 2binliraya düşsün biz taseronlarin sırtından geçinen şirketleri kalksa yine taşeron ihya olur niyemi kalmıyor bu taşeron ihaleden komisyon alan devlet yöneticileri var cebine limitsiz alışveriş kartı koyuyor şirketler bunun icin kaldirmazlar taseronu elektrikten aldığı para bile milleti ihya eder clk kılının malvarlığına el koysa yine emeklinin maaşı çıkar vallaha chpli değilim ama AKP ninde yaptığı zulümdür zulüm 74 4 Yanıtla
  • VATANSEVER: SSK YI BATIRDIĞIN YETMEDİMİ SIRA TÜRKİYEYEMİ GELDİ 46 30 Yanıtla
  • HAKAN: BU CHP SAYESİNDE CHPNİN KAZANDIĞI İLLERDE HDP RAHATCANA HERŞEY YAPIYOR 68 5 Yanıtla
  • mardinli: atabildin kadar at allah bu ülkeyi chp ve 40 bin kişinin katili pkk nın partisi hdp nin eline düşürmesin 55 17 Yanıtla
  • selcuklu: Son samutau seni gorende japonya icin oy topluyor zannedcek. Aklini pirinç le yemisin sen . 2 65 Yanıtla
  • Fuat kara : Hala uyanamayan akp koyunlar açın artık gözünüzü,Kılıçdaroğlu diyorki bu ülkenin parasını yiyen birkaçŞEREFSİZDEN kurtarıp asıl sahibi olan halka dağıtacağım diyor 9 55 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement