Kılıçdaroğlu: İmam Hatipleri Niye Kapatalım? - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: İmam Hatipleri Niye Kapatalım?

Partisinin Niğde mitinginde konuşan CHP lideri, "CHP İmam Hatip Okullarını kapatacakmış. Yahu niye kapatalım? İmam Hatibi kuran, Diyanet İşleri'ni kuran zaten CHP." dedi.

28.04.2015 14:21  Güncelleme: 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Her evde huzur olsun. Huzur içinde yaşamak istiyoruz gerginlik, kavga istemiyoruz. İnanç üzerinden siyaset yapmak istemiyoruz. Gidip propaganda yapıyorlar. CHP İmam Hatip Okullarını kapatacakmış. Yahu niye kapatalım? İmam Hatibi kuran, Diyanet İşleri'ni kuran zaten CHP. Yalana, dolana inanmayın" dedi.

Çiftçinin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz bu ülkede yoksulluğu, açlığı bitireceğim. Bu ülkeye huzur ve barış gelecek bunun sözünü veriyorum. Niğde'nin bir havaalanı sorunu var. Temeli 1996 yılında atılmış. Aradan neredeyse 19 yıl geçmiş. Şu ana kadar bir kazma bile çakmadılar. Niğde için havaalanı çok önemli. Yandaşa para var Niğde'ye yok. Sözüm söz havaalanını yapacak bir ayıptan daha Niğde'yi kurtaracağız" dedi.

"PATATES, ÇİFTÇİ ÜRETİCİSİNİN SORUNLARINI KALDIRMAK BOYNUMUN BORCU"

CHP iktidarında çiftçi için mazotun 1 buçuk lira olacağını yenileyen Kılıçdaroğlu, "Niğde'de patates üreticilerinin sorunu var. Patates, çiftçi üreticisinin sorunlarını kaldırmak boynumun borcu. Çiftçi için mazotu 1 buçuk lira yapacağız. Sözüm söz. Bunu nasıl yapacaksınız deniyor? Çiftçi kayıt sistemine göre üretim için vereceğiz. Mısır'daki sağır sultan da duysun bunu" diye konuştu.

"ŞEKER FABRİKANIZ VAR SATACAKLAR DA SEÇİM ÖNCESİ ŞİMDİLİK SATMIYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "Şeker Fabrikanız var. Satacaklar da seçim öncesi şimdilik satmıyorlar. Seçim bildirgemizde de açıkladım. CHP iktidarında hiçbir Şeker Fabrikası özelleştirilmeyecek. Kendi şekerimizi, patatesimizi, buğdayımızı kendimiz üreteceğiz. Suyumuz toprağımız her şeyimiz var. Ahlaklı siyaset yok. Ahlaklı siyaset yok. Ülkeyi, çiftçiyi düşünen siyaset yok" diye konuştu.

"CEBİMİ DOLDURMAYACAK, DOLDURANLARA DA İZİN VERMEYECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, "Ben yandaş için çalışmıyor, çalışmayacağım. Cebimi doldurmayacak, dolduranlara da izin vermeyeceğim. Benim için yandaş yok vatandaş var. Vatandaş zenginleşecek" dedi.

"KAMYON ŞOFÖRÜNÜN K1 BELGESİNİ ELİNDEN ALMAYACAĞIZ"

Kamyon şoförlerinin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, "Kamyon şoförü kardeşlerime sesleniyorum: K1 belgesi, 18 bin lira. K1 belgesini elinden almayacağız. İstediği zaman kamyonunu yenileyecek. K1 belgesi yenilenmeye ihtiyaç duymadan kullanacak. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

"AT ÇİFTLİĞİNE PARA BULUYORSUN. SIRA EMEKLİYE GELİNCE PARA YOK"

Kılıçdaroğlu, "Bir şey söyledim kurban ve ramazan bayramında birer maaş ikramiye vereceğim dedim altı üstü bu. Sen kaçak sarayına para buluyorsun. 2 milyon Suriyeliye para buluyorsun. At çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince para yok. Ben de diyorum ki emekliye de vatandaşa da para var. yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın. Gel Niğde'nin patates üreticisine sor bakalım faiz lobisi nerede diye? tarlada, bakkalda, fabrikada insanın harcadığı her değerin hakkını vermek benim boynumun borcudur. Çünkü ben siyaseti insan için sizin için yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"SİYASET ZENGİNLEŞME, KÖŞEYİ DÖNME ARACI DEĞİLDİR"

Kılıçdaroğlu, "Siyaset zenginleşme, köşeyi dönme aracı değildir. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. aylığı bin liranın altında olana açlığa mahkum edilen 8 milyon insanımız var. Ayakkabıyı, ayakkabı kutularını da biliyorum. Hiç meraklanmayın. Siz 13 yılda işsizliği yenememişseniz yeni bir başlangıç yapmamız lazım" açıklamasında bulundu.

"İSTER CHP'DEN İSTER BAŞKA PARTİDEN OLSUN AYRIM YAPMAYACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, "İster CHP'den ister başka partiden olsun hiçbir ayrım yapmayacağım. Türkiye'nin herhangi bir yerinde işsiz, aç bir çocuk varsa o benim çocuğum olacaktır" dedi.

"BUNUN ADI SOSYAL DEVLET İSTEDİĞİMİZ BUDUR"

Kılıçdaroğlu, "4 yılda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğim 4 yıl içinde. Bunun adı Sosyal devlet İstediğimiz budur. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Refahı tabana yayacağız. Bunun adı Sosyal devlet, işçisini, yoksulluğu kaldırmak isteyen devlettir. İstediğimiz budur" açıklamasında bulundu.

"KÖLE TÜCCARINI KALDIRIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Ne diyorlar parayı nereden bulacaksınız diyorlar. Zaten parayı devlet ödüyor, taşeron işçilere ödüyor, biz ne yapıyoruz aradan köle tüccarını kaldırıyoruz. Bu kadar basit" dedi.

"GİDİP PROPAGANDA YAPIYORLAR CHP İMAM HATİP OKULLARINI KAPATACAKMIŞ DİYE"

Kılıçdaroğlu, "Her evde huzur olsun. Huzur içinde yaşamak istiyoruz gerginlik, kavga istemiyoruz. İnanç üzerinden siyaset yapmak istemiyoruz. Gidip propaganda yapıyorlar. CHP İmam Hatip Okullarını kapatacakmış. Yahu niye kapatalım? İmam Hatibi kuran, Diyanet İşleri'ni kuran zaten CHP. Yalana, dolana inanmayın" diye konuştu.

"SEN ELMASTA, İNCİDE, YAKUTTA BEN DE MAZOTTA VERGİYİ SIFIRLAYACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, "Ankara'daki beyler duysunlar. Sen elmasta, incide, yakutta vergiyi sıfırladın. Ben de mazotta sıfırlayacağım ne var bunda? Ne var bunda? Onlardan alacağım çiftçiden almayacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu: İmam Hatipleri Niye Kapatalım?
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: İmam Hatipleri Niye Kapatalım? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (67)

  • erzincanlı: eski chpliden yeni hdpliye oylar hdp ye 2 49 Yanıtla
  • Kurt: kılıçdar senden bir cacık olmaz. 9 15 Yanıtla
  • RİZELİ: LA KEMALLLLLLLLL SEN BENI GULDURDUNYA ALLAHDA SENI GÜRDÜRSÜN 7 15 Yanıtla
  • adanali gökhan: bu akkoyunlar catlasa da türkiye yi yolsuzluklarla yiyip bitiren bu akepe illetinden ve zihniyetinden 7 haziranda kurtulacak 8 11 Yanıtla
  • Polat alemdar: Erdogandan once siyaset yalan idi erdogan yalan olmadigini ispatladi ispatladi ama bu mal kemal anlamadi 9 10 Yanıtla
  • ANTİHATİP: Bu imam hatiplerin hepsi keşke kapansa sinir oluyorum görünce tiplerini. . 2 16 Yanıtla
  • son karar: chp ve hdpkk aynı zihniyet...münafıklar sizi 12 5 Yanıtla
  • zaza23: Tek care hdp gerisi yalan 0 15 Yanıtla
  • chp: bence imam hatipleri kapatalım birtane daha tayip çıkarsa ömrü billah belimiz düzelmez, 6 8 Yanıtla
  • Y.COMBEK: KUL HAKKI YİYENE VE HIRSIZLIK YAPANIN ALLAH BELASINI VERSİN. GERİSİ TEFERUAT. 14 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement