Kılıçdaroğlu: İntikam Alma Güdüsüyle Yapılan Operasyonlar - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: İntikam Alma Güdüsüyle Yapılan Operasyonlar

Kılıçdaroğlu: İntikam Alma Güdüsüyle Yapılan Operasyonlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu, Ankara Barosu'nu ziyaret etti.

15.12.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu, Ankara Barosu'nu ziyaret etti. Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 14 Aralık operasyonu ile ilgili değerlendirmede bulunarak "Operasyonlar bize öğretilen hukuk çerçevesinde yapılan operasyonlar değil. İntikam alma güdüsüyle yapılan operasyonlar bunlar. Devleti yönetenler devleti intikam güdüsüyle yönetemezler. Hınçla yönetemezler. Ben bir öncekinin rövanşını alacağım, anlayışıyla devleti yönetemezler. Devletin TRT bile ön yargıyla haber yapıyor. Ön yargı ile bilgi toplamaya çalışıyor. Bunlar doğru değil" dedi.

"BİRİLERİNİN ÜZERİNE YOĞUN BASKILAR YAPILIYOR"

Ankara Barosu'nda gazetecilere açıklama yaparak gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünün muktediri bir sonraki günün mazlumu olabilir. Biz tarafız ve hukuktan yana tarafız, diye hukukun üstünlüğünü hep beraber savunmak zorundayız. Hukuk herkes için eşit koşullarda uygulanmalı. Üstünlerin hukuku ayrı vatandaşın hukuku ayrı olmamalı. Eğer güçlü olacaksak adalete inandığımız için güçlü olmalıyız. Gücü baskıyla değil gücü adaletle sağlamalıyız. Türkiye bu konuda önemli adımlar atabilirse dünyada saygınlığı artacaktır. Sarayların penceresinden dünyaya bakarak Türkiye'ye bakarak kendinizi güçlü göremezsiniz. Güç farklı bir şeydir. Akılla elde edilir güç. Baskıyla kaba kuvvetle elde edilmez. Türkiye'de maalesef birilerinin hukuku var. Birilerinin üzerine yoğun baskılar yapılıyor. Parlamento da bu süreç içerisinde gerekli özeni göstermiyor" ifadelerini kullandı.

"DEMOKRASİYE YÖNELİK MÜDAHALELER PEK ÇOK ÇEVREYİ KAYGILANDIRIYOR"

14 Aralık operasyonu ile ilgili olarak dünyadan gelen tepkiler hatırlatılarak Türkiye'nin dünyadaki imajı sorulan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Türkiye'nin imajında öteden beri süren ciddi bir kayıp var. Bunu görmemek mümkün değil. Avrupa Birliği'nin önemli kurumların Türkiye ile ilgili ciddi kaygıları var. Özellikle demokrasi ve özgürlükler konusunda ciddi kaygılar taşıyorlar. Basın üzerindeki baskılar demokrasiye yönelik müdahaleler pek çok çevreyi kaygılandırıyor."

"17-25 ARALIK YOLSUZLUKLARI UNUTTURULMAK İSTENİYOR"

MHP'nin 17-25 Aralık operasyonları için yolsuzluk haftası ilan etme çalışmaları olduğu hatırlatılarak CHP'nin de böyle bir projesi olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Biz zaten açıklamıştık yolsuzluk haftası olması gerektiğini ısrarla dile getirmiştik. Bu konuda çabalarımız da var çalışmalarımız da var. Billboarları kiralamak istedik ama o konuda engeller çıkarıldı. Unutturulmak isteniyor 17-25 Aralık yolsuzlukları. Bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız" açıklamasında bulundu.

"OPERASYONLAR BİZE ÖĞRETİLEN HUKUK ÇERÇEVESİNDE DEĞİL"

14 Aralık operasyonu hakkındaki görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, "Operasyonlar bize öğretilen hukuk çerçevesinde yapılan operasyonlar değil. İntikam alma güdüsüyle yapılan operasyonlar bunlar. Devleti yönetenler devleti intikam güdüsüyle yönetemezler. Hınçla yönetemezler. Ben bir öncekinin rövanşını alacağım, anlayışıyla devleti yönetemezler. Devletin TRT bile ön yargıyla haber yapıyor. Ön yargı ile bilgi toplamaya çalışıyor. Bunlar doğru değil" diye konuştu.

"İFADELER GERÇEKTEN SÖYLENMİŞ Mİ, BAKILACAK"

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in cemaat ile CHP'nin iş birliği yaptığına dair iddiaları sorulan Kılıçdaroğlu, "O konuyu arkadaşlarım değerlendiriyor. Değerlendiriyoruz. Önce o ifadeler gerçekten söylenmiş mi söylenmemiş mi bakılacak. Ona göre değerlendirilecek" ifadelerini kullandı.

"AKP KANADININ BİLİNÇLİ OLARAK DİLLENDİRDİĞİ SÖYLEM"

HDP tarafından yapıldığı belirtilen ittifak çağrılarına CHP'nin yanıtının ne olacağı sorulan Kılıçdaroğlu, "Bizim hiçkimseyle ittifak yapmaya ihtiyacımız yok. Biz CHP olarak seçimlere gireceğiz. Bu özellikle AKP kanadının bilinçli olarak dillendirdiği söylem" şeklinde konuştu.

"YALAKADAN SANATÇI OLMAZ"

Hülya Avşar'ın kendisine yönelik açtığı tazminat davası sorulan Kılıçdaroğlu, "Hülya Avşar kim efendim? Sanatçı mı? Sanatçılığı tartışılır. Kimse kusura bakmasın. Yalakadan sanatçı olmaz. Herkes bunu böyle bilmek zorunda. Sanatçı dik durur. Sanatçı aykırı insandır. Gücün karşısında sanatçı eğilmez. Gücün karşısında eğilen kişiye de sanatçı denilmez. Sanatçı rüzgara karşı yürür. Aykırıdır" diye yanıt verdi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: İntikam Alma Güdüsüyle Yapılan Operasyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • """: Siz. Kimsiz kilictaroglu ne utanmaz Adam daha istivaetmedimi bu 0 0 Yanıtla
  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement