Kılıçdaroğlu: ''İlk kez bu ülkenin çıkarları herşeyin üstündedir dedik'' - - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: ''İlk kez bu ülkenin çıkarları herşeyin üstündedir dedik'' -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalı. Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkmalı. Cumhurbaşkanı adayının geçmişi temiz olmalı. Yüksek ahlaki değerlere sahip olmalı" dedi.

31.07.2014 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalı. Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkmalı. Cumhurbaşkanı adayının geçmişi temiz olmalı. Yüksek ahlaki değerlere sahip olmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu, Niğde'nin Kemerhisar beldesinde Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivaline katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı seçimlerine değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini belirterek, "10 Ağustos'ta sandığa gideceğiz, ilk kez Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Ülkemize vatandaşın oyuyla Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhurbaşkanı tarafsız biri olmalı. Yapılan tüm kamuoyu anketlerinde de şu söyleniyor. (Cumhurbaşkanı tarafsız biri olmalı, bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalı) Rengi, kimliği ne olursa olsun bütün vatandaşlarına eşit mesafede olmalı ve kucağını bütün vatandaşlarına açmalı. Biz de düşündük, tarafsız biri olmalı, vatandaşları arasında ayrım yapmamalı, hiçbir siyasi partinin üyesi olmamalı... ve düşündük öyle birisi var, adı Ekmeleddin İhsanoğlu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminin ülkenin geleceğini etkileyecek çok önemli bir seçim olduğunu dile getiren Kılıçdaoğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı adayı cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalı. Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkmalı. Cumhurbaşkanı adayının geçmişi temiz olmalı. Yüksek ahlaki değerlere sahip olmalı. Yani Cumhurbaşkanı adayı oğluna telefon edip 'oğlum paraları sıfırladınız mı' dememeli. Böyle bir ahlaksızlığı yapmamalı. Cumhurbaşkanı adayının az ve öz konuşması gerekir. Cumhurbaşkanı adayı sabah, öğle, ikindi, akşam konuşmaz. Az konuşur, öz konuşur, yerinde konuşur. Cumhurbaşkanı adayının hem doğuda hem batıda saygınlığı olmalı, oturduğu koltuğu doldurmalı. Bilgisi, saygısı, kişiliğiyle topluma örnek ve önder olmalı. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bizim bayrağımızı temsil ediyor. Bizim vatanımızı, ülkemizi temsil ediyor. Onun için oraya oturacak kişi temiz olmalı. Kadın erkek ayrımı yapmadan, bütün insanları sevmeli. Dünya görüşü ne olursa olsun hiçbir vatandaşını ayırmamalı. Bu topraklar bereketli topraklardır. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu topraklara huzuru ekmeliyiz, huzuru ekmek için, barışı ekmek için, dostluğu ekmek için, kardeşliği ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz."

- "Şam'da, Tel Aviv ve Kahire'de büyükelçimiz yok"

Ortadoğu'da Müslümanların bir birini öldürmesinin çok üzüntü verici olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

" Suriye'de, Irak'ta insanlar bir birini öldürüyor, Müslümanlar bir birlerini öldürüyorlar. Silahı bizimkiler gönderiyor. Gazze'yi görüyorsunuz orada da küçücük çocuklar, kadınlar öldürülüyor. Hastane, okul bombalanıyor içimiz kan ağlıyor. Birisi var sözde Başbakanlık koltuğunda oturuyor, sabah akşam devamlı konuşuyor. Konuşmakla o sorun çözülür mü? çözülmez, iş yapacaksın iş. Adam gibi oturacaksan İsrail'i konuşacaksan İsrail ile ilgili bir şey yapacaksan Malatya'daki Kürecik istasyonunu kapatırsın. Kapatıyor mu? kapatmıyor... konuşuyor. O bölgede hiç bir ağırlığımız yok. Eskiden Ortadoğu'da birisinin burnu kanasa Türkiye'ye gelirdi, 'araya girin, bizi barıştırın' derlerdi. Şam'da, Tel Aviv ve Kahire'de büyükelçimiz yok. Biz Mısır ile neden kavga ettik. Suriye'ye neden gidip birilerinin eline silah verdik, 'git kardeşini öldür' dedik."

Hukümetin dış politikasın eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"IŞİD bakın bizim 49 devlet memurunu rehin aldı. Bir ülkenin vatandaşları rehin alındığında rehin alan örgüt terör örgütüyse neden bu ülkenin Başbakanlık koltuğunda oturan zatın 'bu örgüt terör örgütüdür' demiyor. Niye demiyor. Senin bayrağını indirdiler. Şimdi diyor ki 'milletin adamı' Milletini tokatlayandan milletin adamı olmaz. Milletine tekme attırandan milletin adamı olmaz. Sen AKP hükümetinin derin devletinin adamısın. Vatandaşına tekme attıracaksın, vatandaşına tokat atacaksın. Vatandaşına (al ananı da git) diyeceksin çıkacaksın tabelaya milletin adamı... Sevsin bu millet seni, bakalım sen nasıl milletin adamısın. Bunları kabul etmiyoruz. Benim bayrağımı indirdiler sesi çıkıyor mu. Niye sesi çıkmıyor. Bayrağı indiren IŞİD değil mi IŞİD. Niye terör örgütü demiyor?"

- "Sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyacağız"

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun büyük bir uzlaşı sonucunda ortaya çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyacağız. Biz bir siyasi partiye genel başkan seçmiyoruz. Siyasi partiler arasında bir yarış yok. Bir birinden farklı görüşlere sahip 9 siyasi parti bir araya geldik Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veriyoruz. Biz demokrasi tarihinde ilk kez 9 siyasi partiyi bir araya getirdik. İlk kez bir araya geldik ilk kez 'bu ülkenin çıkarları her şeyin üstündedir' dedik. O nedenle hepimize görev düşüyor, hepimiz çalışacağız. Bu ülkeye karşı, çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var. onlara güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Huzurlu bir Türkiye bırakmak zorundayız. Kavgayı değil, barıştan yana olmalıyız. Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda Ortadoğu'daki yangının nasıl söndürüldüğünü hep beraber göreceğiz. Onun ağırlığını hep beraber göreceğiz."

Cumhurbaşkanı olması durumunda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ülkedeki birliği sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu 57 Müslüman ülkeyi yönetmiştir. Filistin'deki kavgayı sona erdirmiştir. Kudüs Yıldızı nişanı ona verilmiştir. Eğer Müslüman dünyasında onun İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreterliği yaptığı dönemde bir kavga çıkmadıysa, insanlar bir birini öldürmediyse onun dirayetli yönetimi sayesindedir. Şimdi diyoruz ki gel aynı dirayeti Türkiye'de göster. Bunu yaparsak ülkenin kardeşliğine, barışına katkı veririz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: \'\'İlk kez bu ülkenin çıkarları herşeyin üstündedir dedik\'\' -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: ''İlk kez bu ülkenin çıkarları herşeyin üstündedir dedik'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement