Kılıçdaroğlu, Eyüp'te Halka Seslendi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Eyüp'te Halka Seslendi

Kılıçdaroğlu, Eyüp\'te Halka Seslendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Ekmeleddin İhsanoğlu bu ülkede cumhurbaşkanlığını hak eden bir insandır.

01.08.2014 21:18  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu bu ülkede cumhurbaşkanlığını hak eden bir insandır. O nedenle onu size emanet ediyorum" dedi.

Sırasıyla Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane ilçelerini seçim otobüsüyle gezen Kılıçdaroğlu, Eyüp'teki Akşemsettin Mahallesi'nde vatandaşlara seslendi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçiminde sandığa gitmeleri konusunda Eyüplü vatandaşları uyararak, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletin adamı" temalı afişlerini eleştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletin adamı, millet için çalışandır, kendisini millete adayandır, millete saygı duyandır, milleti kucaklayandır, vatandaşı arasında ayrım yapmayandır. Gerçekten milletin adamıysan Kürecik'teki radar istasyonunu kapatırsın. Kapatabiliyor mu? Ama bol bol konuşuyor" dedi.

"DİĞER ADAYLARLA TELEVİZYON'DA TARTIŞSIN"


Erdoğan'a, televizyonda diğer cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'la tartışması konusunda çağrı yapan Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı yönündeki iddiaları da yalanladı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın torununun ABD vatandaşı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı adayını belirlerken izledikleri yol hakkına bilgi veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı tarafsız olur, 76 milyon yurttaşı kucaklar, bütün siyasi partilere eşit mesafede olur, bir siyasi kimliği olmaz. Ekmeleddin İhsanoğlu, hiçbir partinin üyesi değildir, bütün siyasi partilere eşit mesafededir ve 76 milyon yurttaşı kucaklar. Hiçbir grubun düşüncesi ve inancı ne olursa olsun aleyhlerine tek bir cümle söylememiştir. Barış mesajları vermiştir, Ekmeleddin İhsanoğlu bu ülkede cumhurbaşkanlığını hak eden bir insandır. O nedenle onu size emanet ediyorum."


"TÜRKİYE ORTADOĞU'DA YALNIZLAŞTI"

Kılıçdaroğlu, 49 devlet memurunun IŞİD'in elinde olduğunu ifade ederek, IŞİD'in Türkiye'de de Başbakan Erdoğan'ı rehin aldığını öne sürdü. Başbakan Erdoğan'ın Türk bayrağını indiren IŞİD'e ses çıkarmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Müslümanların birbirlerini öldürdüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Suriye'de Müslüman Müslümanı öldürüyor, ellerine silah veren Recep Tayyip Erdoğan. Şu anda Ortadoğu ülkelerinden hiçbirisi gelip Türkiye'nin kapısını çalmıyor. Artık dışlandı. Onun için diyoruz ki 'Ortadoğu'ya huzurun, barışın gelmesinin yolu, buralarda sözünün ağırlığı olan birisinin olması lazım. 57 İslam ülkesini yöneten Ekmeleddin Bey, bu ülkeyi barış ve huzur içinde yönetir. Ortadoğu'da ağırlığı var, oraya da barış ve huzuru getirir."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye özgürlük ve kardeşliği kendilerinin getireceğini belirterek, herkesin huzur içinde yaşayacağını anlattı. İhsanoğlu'nu huzurun ve barışın adresi olarak gösteren Kılıçdaroğlu, Anadolu toprağının insanlık kavramına ev sahipliği yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı koltuğunun kavga koltuğu olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayları az konuşur, öz konuşur, yerinde konuşur. Sabah, öğle, akşam konuşmaz. Adaylar konuşurken, huzur bulmalı, barış bulmalı. Onu hissetmeli" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Eyüp'te Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement