Kılıçdaroğlu: Dün Bizi Suçluyorlardı, Bugün 'Otobüslere Bindirip Göndereceğiz' Diyorlar - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Dün Bizi Suçluyorlardı, Bugün 'Otobüslere Bindirip Göndereceğiz' Diyorlar

Kılıçdaroğlu: Dün Bizi Suçluyorlardı, Bugün \'Otobüslere Bindirip Göndereceğiz\' Diyorlar

Kılıçdaroğlu, "Düne kadar bizi suçluyorlardı. 'CHP Suriyelileri istemiyor' diye. Şimdi ne diyorlar; 'Otobüslere bindirip göndereceğiz' diyorlar. Dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar" diyerek hükümeti eleştirdi.

11.02.2016 13:45  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Düne kadar bizi suçluyorlardı. 'CHP Suriyelileri istemiyor' diye. 'Suriye'de barışı huzuru sağladıktan sonra onları kendi ülkelerine göndereceğiz' dedik. Şimdi ne diyorlar; 'Otobüslere bindirip göndereceğiz' diyorlar. Dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar. 180 derece insan döner mi? Bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir algı olabilir mi? Bu ülkeye acıyorum. Ülkenin iyi yönetilmediğini söylüyorum" diyerek hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkolojisi Bölümü'nde tedavi gören ve 'lenfoma' teşhisi konulan 7 yaşındaki Barış Akyürek'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"KİM PKK'YA DESTEK VERİYORSA BİZ ONU PKK'NIN UNSURU OLARAK GÖRÜRÜZ"

ABD'nin PYD konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kim PKK'ya destek veriyorsa biz onu PKK'nın bir unsuru olarak görürüz. İster meşru, gayri meşru bir organ olsun. Benim merak ettiğim şu 'ey Amerika diye bağıran sayın Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp size şunu sorsa 'Ey Recep Tayyip Erdoğan sen PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin kırmızı halı serdin. Sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Terör örgütü ise, senin onun tutuklaman, göz altına alman yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu?' AKP'nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün Cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız" dedi.

"CHP ÜLKEYİ YÖNETMİYOR SİZ YÖNETİYORSUNUZ. NEDEN, HANGİ GEREKÇE İLE BİZİ SUÇLUYORSUNUZ?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "CHP ülkeyi yönetmiyor siz yönetiyorsunuz. Neden, hangi gerekçe ile bizi suçluyorsunuz? Bugün 2 gazetemize daha saldırı yapıldı. Emin olun üzgünüm. Neden 2 gazeteye daha saldırı yapılsın? Bir an önce faillerinin bulunmasını yargıya teslim edilmesini istiyoruz şimdi ben bunu istiyorum diye yarın diyecekler ki bu gazetelere saldırının sorumlusu da CHP'dir. ya insaf, insaf insanda biraz ahlak, dürüstlük olur" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN AĞZINA ATATÜRK YAKIŞMIYOR"

Kılıçdaroğlu, "Atatürk fotoğrafına gelince Erdoğan'ın ağzına Atatürk yakışmıyor. Hiç yakışmıyor. Hukukun üstünlüğüne inanan partiyiz. Neyin ne olduğunu merak ediyorsan gelir beni ziyaret edersin sana bütün ayrıntıları anlatırım. Onun konuşmaya hiç hakkı da yoktur yetkisi de yoktur" dedi.

"ŞİMDİ SURİYELİLERİ 'OTOBÜSLERE BİNDİRİP GÖNDERECEĞİZ' DİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "Düne kadar bizi suçluyorlardı. 'CHP Suriyelileri istemiyor' diye. 'Suriye'de barışı huzuru sağladıktan sonra onları kendi ülkelerine göndereceğiz' dedik. Şimdi ne diyorlar; 'Otobüslere bindirip göndereceğiz' diyorlar. Dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar. 180 derece insan döner mi? Bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir algı olabilir mi? Bu ülkeye acıyorum. Ülkenin iyi yönetilmediğini söylüyorum" diye konuştu.

"BİZ KORKMUYORUZ. SORUŞTURMA AÇMAZSANIZ NAMERTSİNİZ DİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Bize kızmalarının nedeni kendi başarısızlıklarını dile getirdiğimiz için CHP niye konuşuyor diye. sade vatandaş dile getirdiği zaman hapise atıyorlar. Biz dile getirince savcılara talimat veriyorlar. Soruşturma açıyorlar. Biz korkmuyoruz. Soruşturma açmazsanız namertsiniz diyoruz. Bu ülkenin vatandaşlarının çıkarı için doğruları her zaman söyleriz. TBMM'ye gelip tarafsızlığı üzerine yemin eden o ben değilim. Tarafsızlığı üzerine namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Ana muhalefet partisini eleştirdiği zaman tarafsızlığını kaybediyorsun. O zaman ben sana, diktatör bozuntusu namus ve şeref senin için ne anlama geliyor?" diye sordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Dün Bizi Suçluyorlardı, Bugün 'Otobüslere Bindirip Göndereceğiz' Diyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • RTE: bos bos adamsin yav seni dikkate alip yollara dusen chpkklilara ne dir koyin bile degilsiniz 0 0 Yanıtla
  • yibo: UZUN ADAMI SEVİYORUM ( RTE )AK PARTİYİ DESTEKLİYORUM... HAİNLİK YAPMIYORUM,VATANIMI,BAYRAĞIMI,DİNİMİ SEVİYORUM...VAR MI SIKINTISI OLAN...... 0 0 Yanıtla
  • adam: iyi yürekli adam.. sen doğruları söylediğin için seni sevmez türk milleti 0 0 Yanıtla
  • Muş Bulanık : Ya arkadaş Allah rızası için bir sus memleketi rahat etsin senden bu memlekete de kimseye de hayır gelmez boş beleş konuşuyorsun başka bir işe yaramaz 0 0 Yanıtla
  • dik dur: adam değilsin kemal lafı nerenden Anlıyorsun. anlamadım. 0 0 Yanıtla
  • Kürt : ağzı olan konuşuyor doktor dedi bırak kendi haline 0 0 Yanıtla
  • HBO: Koyunlara kurban olun,her şeyi bir işe yarar siz ne işe yararsıniniz? 0 0 Yanıtla
  • BARBAROSA: git işine bak 0 0 Yanıtla
  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement