Kılıçdaroğlu'dan DSP'ye Çağrı - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'dan DSP'ye Çağrı

Kılıçdaroğlu\'dan DSP\'ye Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokratik Sol Parti ile birleşmeleri halinde altı okun altına DSP’nin güvercin amblemini koyabileceklerini söyledi.

14.02.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokratik Sol Parti ile birleşmeleri halinde altı okun altına DSP'nin güvercin amblemini koyabileceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'deki ziyaretlerinin ardından Pamukkale TV'nin canlı yayınına katıldı. Adem Erdağı'nın hazırlayıp sunduğu programda soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Bu saatten sonra genel başkan olarak benim kurultayın üstünde bir yetki kullanma şansım yok. Ön seçim hakim gözetiminde yapılacak. Normal hakim yapar, mühürler, listeyi önümüze koyar ve biz de o listeyi götürür YSK'ya veririz, orada biter. Biz Ankara, İstanbul, İzmir'de böyle yapacağız. Hakim gözetiminde ön seçim yapacağız. Siyasi Partiler Yasası'nda yüzde 5'lik kontenjan var. O yüzde 5'lik kontenjanı bu üç ilde kullanacağız, o nedenle hakimler oraya geliyor ve biz istediğimiz takdirde ön seçim yapılıyor ama tüzüğümüzden kaynaklanan yüzde 15'lik kontenjan için. Gelmeyince biz mecburen eğilim yoklaması yapacağız buralarda. Tabi nerede eğilim? Mesela Denizli, eğilim mi yoksa merkez yoklaması mı? Onu bu pazar günü parti meclisi toplantısında konuşacağız. 81 ille ilgili ve diğer seçim çevreleriyle ilgili, galiba 85 seçim çevresi var, hangi seçim çevresinde ne uygulanacak ona bakacağız" diye konuştu.

'DSP PARTİ OLARAK YOLUNA DEVAM ETMEMELİ'

Seçimlerin çok önemli olduğunu ve demokratik bir paydada buluşacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ben, şahsen DSP'nin bir parti olarak yoluna devam etmesini doğru bulmuyorum. Onlar da sosyal demokrat, biz de sosyal demokratız. Gelmeliler CHP'ye artık. Bu saatten sonra ne yapacaklar? Ben kendilerine açıkça şunu söyledim. Bizim altı okumuz var, altında şöyle kırmızı bir boşluğumuz var. Gerekirse güvercini de oraya yerleştiririz. Amblemimizi de değiştiririz. Ecevit bizim liderimiz değil mi? Bizim liderimiz. Eğitim merkezini kurduk adına da Bülent Ecevit Eğitim Merkezi dedik. Önüne Rahşan Hanımın beğendiği, onun istediği türden bir Bülent Ecevit heykelini koyduk. Açık, net bir çağrım var. Bu vesileyle o çağrıyı tekrar yinelemek isterim. Yani gelsinler partiye, DSP'yi kapatsınlar artık. Gelsinler birleşelim, bu işi bitirmiş olalım. Temennimiz o." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'dan DSP'ye Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement