Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit Siyaset Okulu"Nu Açtı: Temiz Siyaseti Bu Topluma Ecevit Öğretti - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit Siyaset Okulu"Nu Açtı: Temiz Siyaseti Bu Topluma Ecevit Öğretti

Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit Siyaset Okulu"Nu Açtı: Temiz Siyaseti Bu Topluma Ecevit Öğretti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Bülent Ecevit'in adının verildiği "Bülent Ecevit Siyaset Okulu"nun açılışını gerçekleştirdi.

26.01.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Bülent Ecevit'in adının verildiği "Bülent Ecevit Siyaset Okulu"nun açılışını gerçekleştirdi. Parti Okulu'nun açılışına Rahşan Ecevit de katıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit Siyaset Okulu"nun açılışında bir konuşma yaptı. Son derece güzel ve etkileyici bir parti okulu açtıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir parti okulu açma kararı aldık. Daha sonra parti okulumuza rahmetli Bülent Ecevit'in ismini verme kararı aldık" dedi.

-"BÜLENT ECEVİT, İNSANCA BİR DÜZEN DİYEN İLK LİDERDİ"-

Halkın Bülent Ecevit'i "Kara Oğlan" olarak bağrına bastığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu halk onu yeri geldi Kıbrıs Fatihi olarak seslendirdi. Yeri geldi bütün yoksul kitleler Bülent Ecevit'e sahip çıktılar. Çünkü o ne ezen ne ezilen insanca bir düzen diyen ilk liderdi ve o liderin bir başka özelliği daha vardı. Askeri darbelere karşı ilk net tavrını koyan liderdi. Darbelere boyun eğmedi. Onuruyla hapse girdi ve onuruyla hapisten çıktı. Halkın gönlünde yer eden bir siyasal liderdi" ifadelerini kullandı. Ecevit'in sosyal demokrasiyi geniş kitlelere en güzel anlatan lider olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Sosyal demokrasinin ne olduğunu, neden sosyal demokrasinin bu ülkeye gelmesi gerektiğini anlatan liderdi" dedi.

-"TÜRKİYE MUTLU OLMALI Kİ DIŞARIDA GÜÇLÜ OLSUN"-

Parti okuluna Bülent Ecevit'in isminin verilmesinin ayrı bir önemi daha olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"O sadece bir siyasetçi değildi. Aynı zamanda önemli bir düşünürdü, önemli bir şairdi, önemli bir tarihçiydi ve hayatın her alanıyla ilgilenen önemli bir liderdi. Onun ismini parti okulumuza vererek kısmen de olsa görevimizi yerine getiriyoruz diye düşünüyorum. Biz Bülent Ecevit'i seviyoruz. Onun çizdiği yolda ilerleyeceğiz. Demokrasimizi güçlendireceğiz. Yıllarca önce söylemişti aynı şeyi 21. yüzyılda da söylüyoruz; bu ülkede herkes barış içinde yaşamalı huzur içinde yaşamalı. Her evde insanlar mutlu olmalı, Türkiye mutlu olmalı ki dışarıda güçlü olsun. Hep söylüyoruz. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen istiyoruz."

-"TEMİZ SİYASETİN NE OLDUĞUNU BU TOPLUMA BÜLENT ECEVİT ÖĞRETTİ"-

Temiz siyasetin ne olduğunu Bülent Ecevit'in bu topluma öğrettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mütevazı yaşamın ne olduğunu, kendi malını kullanmanın ne kadar önemli olduğu Bülent Ecevit bu topluma öğretti. Biz o değerlerden biraz koptuk ama Bülent Ecevit'in izinden giderek o değerleri yeniden yakalayacağız. Toplumu temiz kılmak, Türkiye'yi temiz kılmak, siyaseti temiz kılmak Bülent Ecevit'in önderliğinde kendi yolumuz olacaktır. Herkesin buna inanmasını istiyorum. Temiz toplum temiz siyaset bizim en temel felsefemiz olacaktır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, 'Bülent Ecevit Siyaset Okulu'Nu Açtı: Temiz Siyaseti Bu Topluma Ecevit Öğretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement