Kılıçdaroğlu: Arınç, AK Parti'nin Rant Partisi Olmasından Rahatsız - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Arınç, AK Parti'nin Rant Partisi Olmasından Rahatsız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalara yönelik, "Bülent Arınç, AK Parti'nin rant partisi olmasından rahatsız." dedi.

24.10.2015 19:31  Güncelleme: 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX Tv'de Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın AK Parti'deki bazı sorunları dile getirmesine, "Bülent Arınç, AK Parti'nin rant partisi olmasından rahatsız." diyerek, Arınç'ın AK Parti'nin vicdanı olduğunu söyledi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Arınç, "Yeni yetmeler" diye tabir ettiğim zıpır bir grup, bunlar Ali Babacan'ı, beni, Hüseyin Çelik'i, Abdullah Gül'ü güçsüz hale getirmek için, trollerden de istifade ederek, sahip olduğu gazetelerden yaylım ateşe tutuyorlar. Çatapatlar göğsümüze geliyor bazen. Ama bunun ülkeye ve partiye hiçbir faydası yok." Benim kendilerine dost bildikleri kanallara ambargom vardır. Davet özellikle edilmiyoruz. Benim sorumlu olduğum TRT de dahil olmak üzere. İki yıldan bu yana, diğerleri de bir yıldan bu yana bu kanallara çıkmayacak düşüncesiyle... Bu kadarla lütfen kalsın. Benim çıkabilecek kanallarım bellidir. Onlara da çıkıyorum zaten." demişti.

"ONLAR ÜST AKIL, BİZ ORTAK AKIL İSTİYORUZ"

7 milyon hanede 22 milyon yoksul var. Bu yoksulluğun bitmesini istiyor musun? Oyunu CHP'ye vereceksin. Twitter yasağı, Facebook yasakları kalksın mı istiyorsun? Oyunu CHP'ye vereceksin. Terörden kurtulmak isteyen CHP'ye oy versin. Terör meselesini ortak akıl ile çözeceğiz. Onlar üst akıl biz ortak akıl diyoruz.

"YASAKLAR VE YOLSUZLUK İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?"

17 Aralık'ın üzeri kapatıldı. 17-25 Aralık dosyasının üstünü kapatmamız mümkün değil. Makul şüpheyle istediğinizi gözaltına alacaksınız bu kadar saçma bir şey yok. Devleti hukuk zeminine oturtmamız lazım. Meclis siyasi partinin arka bahçesi olmayacak. Hukuk sorununu, hukuk fakültelerinden başlayarak düzelteceğiz. Yargıya güven kalmadı. Cumhurbaşkanı bir şey tüm savcılar harekete geçiyor. Gazeteci bir şey söylüyor umursayan yok. RTÜK karar aldı, "Yaptığınız işler yanlış" dedi. Bizim alkışa değil eleştiriye daha çok ihtiyacımız var. Medya özgürlüğünü sağlayacağız. Savcı yazdı, televizyonlar platformlardan çıkartıldı.

KOALİSYON İHTİMALİ

Koalisyon tablosu ortaya çıkarsa, başbakanın bağımsız iradesi var mı yok mu onu göreceğiz. Biz bütün yolsuzlukların günyüzüne çıkmasını isteriz. Yolsuzluk varsa üstüne gideceğiz. Yolsuzluk soruşturma ön koşul değil. Yolsuzluk Meclis'in işi.

"BİZ KURUMSALLAŞMIŞ BİR PARTİYİZ"

Klasik bir parti olmaktan çıktı, dünyayı en iyi okuyan sosyal-demokrat parti oldu. Koalisyon görüşmeleri süresince partimizden çatlak bir ses çıkmadı. Partimiz artık köyde de ilçede de ne söyleceğini biliyor. Biz kurumsallaşmış bir partiyiz. Siyasetin dilini kin ve nefret üzerine kurarsanız kutuplaşma oluşur.

Kılıçdaroğlu: Arınç, AK Parti\'nin Rant Partisi Olmasından Rahatsız

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Arınç, AK Parti'nin Rant Partisi Olmasından Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • ERBAA: oyumuz ailece CHPye 11 3 Yanıtla
  • salih: akp liler doğruya doğru diyemediginiz için memleket bu durumda. 7 6 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: ALLAH ERDOGANA GUC VERSIN 3 7 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: __ALLAH ERDOGANI KORUSUN BU CUMA GUNU DILEGIMIZ 3 6 Yanıtla
  • dafy: Ben chp li sözde aydın kesime sesleniyorum seytani oyunlarla değil bence gercekci muhalefet yapacak baskan bulun bence 4 5 Yanıtla
  • Bu sefer Vatan Partisi: Oyumuz Vatan Partisi'ne! 0 9 Yanıtla
  • 2 kasıma gorusmek uzere: uc maymunları oynuyolar gulun gulun sunun surasında ne kaldıkı nasıl olsa uzun bır sure tv lere cıkmıyacanız hep bole oldu 1 6 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: EY TURK DUNYASI UYAN ERDOGANA DESTEK VERELIM 2 5 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: _____YA ALLAH BISMILLAH , ALLAHU ELBER_____ALLAH AKP NI KORUSUN_____AMIN_____ 2 5 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: KEMALLISTLER DEFOLUN ULKEDEN 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement