Kılıçdaroğlu: 10 Milletvekili Yurt Dışında Yaşayanları Temsil Edecek - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: 10 Milletvekili Yurt Dışında Yaşayanları Temsil Edecek

Almanya'da konuşan Kılıçdaroğlu, kanun teklifi hazırladıklarını, gurbetçilerin kendi seçeceği 10 milletvekillini meclise göndereceğini söyledi. Bu sözler salonda büyük alkış aldı.

25.04.2015 17:47  Güncelleme: 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim maratonuna bugün Almanya'nın Düsseldorf şehrinden başladı. Kılıçdaroğlu gurbetçiler önemli bir müjde vererek, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız kendi seçtiği 10 vekili Meclis'e göndereceğini açıkladı.

"SİZİNLE ONUR VE GURUR DUYUYORUZ"

İşte CHP Lideri'nin açıklamalarından satırbaşları:

"Farklı dilleri konuşsak bile insanı seviyorsak uzlaşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Almanya bunun tipik bir örneğidir. Bugün Almanya'nın büyümesi ve kalkınmasında Avrupa'nın büyümesi ve kalkınmasında sizin alın teriniz var. Sizinle onur ve gurur duyuyoruz.

"BİZİ BİR ARAYA GETİRENLERE TEŞEKKÜRLER"

Biz sosyal demokrat bir partiyiz. İnsanı siyasetin odağına koyan, insanın mutluluğu için çalışan bir partiyiz. Almanya'da birliklerimiz var, bizi bir araya getiren birliklerin yöneticilerine teşekkür ederim.

"GÜCÜNÜZÜ TÜRKİYE İÇİN KULLANMAK İSTİYORUZ"

Almanya'da zor koşulların aşıldığı süreleri geçtiniz, işçi olarak gelip çalıştınız. Bugün 55. yılı kutluyorum göçün. 55 yıl önce geldiniz bugün aranızda sanatçı var, sinema yönetmeni, akademisyenler ve politikacılar var. Hayatın her alanında gücünüz var. Bu gücü biz Türkiye için kullanmak istiyoruz. Türkiye'nin demokrasiye birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var.

"KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ"

Deniz Feneri olayı yaşandı. İslami Holdingler aracılığıyla Almanya'da alın terinin nasıl çalındığını biliyoruz. En temiz duygular, inançlar sömürüldü. O nedenle bir kez daha bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Sizin inancınız, bizim inancımızdır. Sizin kimliğiniz bizim kimliğimizdir. Sizin yaşam tarzınız bizim yaşam tarzımızdır. Kimseyi ötekileştirmiyoruz.

"SORUNU SİZ YAŞIYORSUNUZ DİLE GETİREN SİZ OLUN"

Yurt dışında 10 milletvekilinin, yurtdışında çalışan insanlarımızı temsil etsin diye kanun teklifimizi verdik. 8 Haziran'da CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden biri budur. Siz kendi iradenizle seçeceğiniz 10 milletvekili TBMM'ye göndereceksiniz. Sizin sorununuzu bizim dile getirmemiz pek doğru değil. Sorunu siz yaşıyorsanız, sizin dile getirmeniz uygun olanı.

"O RAPORLAR GEÇERLİ OLACAK"

Gençlerimiz gidiyorlar, yaşadığı ülkeden askerlik yapamaz diye rapor alıyorlar. Ama bu raporlar geçersiz. Sözüm söz bu raporlar geçerli olacak. Hangi ülkeden rapor alıyorsanız geçerli olacak. Doktor ise doktor hepsi aynı yemini ediyor. Bu raporların geçerli olması lazım. Yurtdışındaki temsilciliklerde çalışma… Türkiye'den çalışanları buraya getirmek değil, burada yaşayanları burada istihdam etmek gerekiyor.

"17 MİLYON YOKSULUMUZ VAR"

Türkiye'de hangi uygulamayı yapıyorsak Almanya'daki yurttaşlarımız için de aynı uygulamayı yapacağız. 13 yıl önce "yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edeceğiz" dediler. 13 yılın sonunda geldiğimiz nokta ne. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri 200 liranın altında olan yoksuldan bahsediyorum. Prim borcunu ödemediği için hastane kapısından geri çevrilen binlerce esnaftan söz ediyorum. Açlık sınırına dayanmış 1 milyon işçiden söz ediyorum. Korkmuş sinmiş düşüncesini açıklayamayan bir iş dünyasından, baskıya alınmış bir medyadan söz ediyorum. Üreterek değil yandaşına ihale vererek zenginleşen düzenden söz ediyorum.

"BUGÜN KOMŞUMUZ KALMADI"

Bütün komşularımızla sıfır sorun olacak dediler bugün komşumuz kalmadı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 başkentte Türkiye'nin büyükelçiliği yok. Türkiye'nin bölgesinde onurlu bir duruş sergilemesini istiyoruz. Türkiye'nin duruşu ile sorunu olan ülkelerin danışabileceği bir ülke olmasını istiyoruz. Neden yaşanacak bir Türkiye diyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak, sokacağı çıktığımız zaman güler yüzle vatandaşlara selam vererek, ayrım yapmayarak, onu insan bilip baştacı ederek yeni bir başlangıç yapmamız lazım."

"ADRES ATATÜRK'ÜN PARTİSİ"

Kılıçdaroğlu, "Üreterek değil, yandaşına ihale vererek zenginleşen bir acımasız düzenden söz ediyorum. Bakara-makara deyip en kutsal değerlerimizi, inançlarımızı sömüren bir düzenden söz ediyorum. Bu tablo 21. yüzyıla yakışmıyor, yeni bir başlangıç yapmamız gerekiyor' diyorsanız; yer belli, adres belli, karargah belli. Adres Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi, altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi." sözleriyle konuşmasına devam etti. Gerginlik ve kavga içinde değil; huzur ve barış içinde, özgürce yaşamak istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çocuklarınıza karşı bir görev yapın. Türkiye'ye karşı sizin borcunuz var, yükümlülükleriniz var. Biz, yaşanabilir bir Türkiye'yi sizlerin desteğiyle kuracağız." dedi.

"HAVUZ MEDYASI BELASINA SON VERECEĞİZ"

Türkiye'de birinci sınıf demokrasi istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajını iktidara gelmeleri halinde bir yıl içerisinde kaldırma sözü verdi. "Medyası özgür olmayan bir toplumun kendisi de özgür değildir." diyen Kılıçdaroğlu, "Havuz medyası belasına son vereceğiz. Havuz medyasına giden bütün hortumları keseceğim." diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim temel hedefimiz YÖK belasından, 12 Eylül'ün getirdiği baskılardan üniversiteleri kurtarmaktır." dedi ve üniversitelerin özgürlük ve bilim yuvası olacağını söyledi.

"SARAYI YAPARKEN PARA VAR, EMEKLİYE YOK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere çift ikramiye vaadinde bulunduğunu da hatırlatarak, şunları söyledi. "Efendim birden kıyamet koptu. 'Ne demek ikramiye? Parayı nereden bulacaksın...' Nakarat başladı. Yahu sarayı yaparken para var, uçak alırken para var, yandaşa ihale verirken para var. Emekliye gelince para yok. Türkiye onların düşündüğünden daha zengin. Türkiye'de para var. Bütün mesele siyasi tercihte. Parayı kimin için kullanacaksın? Yandaş için mi, emekli için mi? Saray için mi, işsizliği gidermek için mi? Özel uçak, yatlar, katlar almak için mi, yoksa yoksulluğu sıfırlamak için mi? Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Halkın partisiyiz. Halkın çıkarlarını savunuruz. Halk için mücadele edeceğiz. İşsizliği de bitireceğiz, yolsuzluğu da bitireceğiz."

"EMEKLİ AYLIĞINDA KESİNTİYİ BİTİRECEĞİZ"

Yurtdışında çalışanların emekliliğini kapsayan 3201 sayılı yasadan bahseden Kılıçdaroğlu, "Prim borçlarınızı ödüyorsunuz. Üstelik az buz bir para da ödemiyorsunuz. Dolar, Euro bazında ödüyorsunuz. Emekli oluyorsunuz. 'Çoluk çocuğun, torunum Almanya'da, Fransa'da, Hollanda'da. Gidip onların yanında kalacağım' diyorsunuz. Geliyorsunuz, bazen iş oluyor çalışıyorsunuz bazen sosyal yardım alıyorsunuz. Diyor ki hükümet 'Madem sosyal yardım alıyorsun, madem çalışıyorsun senin emekli aylığını keseceğim' diyor ve kesiyor. Aynı uygulama Türkiye'de de var. Emekli olduktan sonra kişi çalışmaya başlıyorsa, orada maaşın tamamını değil maaşın yüzde 15'ini kesiyorlar. 8 Haziran'da yetki verin, bize güç verin bu garabeti bitireceğiz. Emekli aylığınızda asla ve asla kesinti olmayacaktır" diye konuştu.

"AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA ZANNEDERMİŞ"

Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda, çocuklarımızın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Biz çocuklarımıza telefon edip, 'oğlum paraları sıfırla' demeyeceğiz. Kimsenin önüne yatmayacağız. Sadece ve sadece halka saygı duyacağız." diye konuştu. Lider sultasına son verme ve parlamenter sistemi güçlendirme sözü veren Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi arzusu içinde olanlara da 'aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş' diye göndermede bulundu.

Kılıçdaroğlu: 10 Milletvekili Yurt Dışında Yaşayanları Temsil Edecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 10 Milletvekili Yurt Dışında Yaşayanları Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • OZAN: DÜRÜST LİDER. TEK ÇARE SENSİN VE CHP 36 35 Yanıtla
  • AFYONLU: TEK YOL. TEK ÇARE CHP. 24 28 Yanıtla
  • Azize : Muhalefet geldin muhalefet gidecen.kapasite bu kadar.ataturk un partisini alevin ye teslim etmisler.yazik hic kimsenin sesi cikmiyor 2 35 Yanıtla
  • SELMAN: ŞİMDİ CHP ZAMANI PİSLİKLERİ AYIKLAMA ZAMNI 18 19 Yanıtla
  • TC 66 Almanya: AKP başka Yiğit yok gerisi züğürt 10 23 Yanıtla
  • DENIZ: HALKIN UMUDU KILICDAROGLU 31 2 Yanıtla
  • taklaci: Helal olsun sonuna kadar arkandayız anadolunun kemali 17 15 Yanıtla
  • ordulu: bu adamı da alkışlayan, arkasında giden bir sürü adam var ya. . . valla hayret ediyorum. . . siz mi çok akıllısınız biz mi çok deliyiz. . . siz bu adam da ne buluyorsunuz. Konuşmaları, vaatleri sizi tatmin ediyor mu açıklayın, söz oyumu chp'ye vercem. . :)) 8 23 Yanıtla
  • ARİF: CHP NİN AYAK SESLERİ. YÜRÜBE BAŞKANIM. 12 16 Yanıtla
  • MURAT: ÇOK YAŞA BÜYÜK LİDER. CANIMIZ FEDA 22 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor
    11:20 Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor

    Türkiye'nin kültürel hafızası Milli Kütüphane kaynaklarında bugüne kadar 20 milyon sayfa dijitale aktarılırken, kütüphanenin yakın zamanda Ankara dışından da erişilebilir hale getirilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milli Kütüphane, gazete, dergi, kitap ve diğer bilgi kaynaklarını dijitalleştirerek vatandaşların çevrimiçi erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette öğrencilerle sohbet eden Müftü Can, başarılar diledi ve öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kamyonet devrildi, 3 kişi yaralandı
    11:19 Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kamyonet devrildi, 3 kişi yaralandı

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, M.B. (51) idaresindeki kamyonet devrildi ve kazada sürücü ile araçta bulunan G.B. (49) ve H.B. (17) yaralandı. Yaralılar, Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    11:18 Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda 15,52 gram bonzai maddesi ele geçirildi ve 1 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi
    11:18 Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi

    Erzincan'da yapılan operasyonda, M.K. ve İ.Ö. isimli şahıslara ait depolarda yapılan aramalarda kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonda, 130 bin dal bandrolsüz boş makaron, 19 kg nargile tütünü, 41 bin 200 dal bandrolsüz dolu makaron, sigara sarma kağıdı, bandrolleri kesilmiş tütün ve açık kıyılmış tütün bulundu. Şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı
    11:18 Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı

    Mersin'de internet üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran ve araç almak isteyenleri 'sazan sarmalı' yöntemiyle mağdur eden 36 şüpheliden 20'si tutuklandı. Şüphelilerin organize şekilde yaptıkları dolandırıcılık sonucunda 180 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri denetimlerini sürdürerek göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Türk Turizm Sektörü, Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor
    11:18 Türk Turizm Sektörü, Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı
    11:17 Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.A. (46) idaresindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki K.A. (79), V.Ç. (78) ve S.A. (19) yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi ve yaralılar Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Advertisement