Kılıç: Halklar 'Kardeşlik' Ekseninde Bir Araya Gelmeli - Son Dakika
Güncel

Kılıç: Halklar 'Kardeşlik' Ekseninde Bir Araya Gelmeli

Kılıç: Halklar \'Kardeşlik\' Ekseninde Bir Araya Gelmeli

Alaaddin Kahvaltı dünyasının sahibi olan Alaaddin Kılıç, çatışmalardan herkesimin rahatsız olduğunu belirterek, halkların 'kardeşlik' ekseninde bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

15.09.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde artan çatışmalı süreç toplumun her kesimi tarafından tepkiyle karşılanırken birçok esnaf, vatandaş ve sivil toplum kuruluşu çatışmaların son bulup barış ortamının yeniden tesisi için halkların 'Kardeşlik' ekseninde bir araya gelmesini istiyor.

7 Haziran genel seçimlerinin ardından Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan çatışmalara toplumun her kesiminden tepkiler yağmaya devam ediyor. Son günlerde artan çatışmalı süreç toplumun her kesimi tarafından tepkiyle karşılanırken birçok esnaf, vatandaş ve sivil toplum kuruluşu çatışmaların son bulup barış ortamının sağlanması adına açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'da uzun yıllardan bu yana esnaflık yapan Alaaddin Kahvaltı dünyasının sahibi olan Alaaddin Kılıç'ta yaşanan çatışmalı süreci değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

"Türk'ün Kürt'ten Kürd'ün Türk'ten üstünlüğü yoktur"

Çatışmalı sürecin yanı sıra batı illerinde Kürtlere karşı düzenlenen saldırıları da eleştiren Alaaddin Kılıç, Kürt ve Türk halklarının yüzyıllarca beraber yaşayan kardeş halklar olduğunu söyledi.

Ülkenin ateş altında olduğunu belirten Kılıç, "Biz yüzyıllarca beraber çok zor koşularda yaşamış kardeş haklarız. Şu an ülkemiz ateş altında ve özgürlüğümüz Geleceğimiz paramparçadır. Tüm halklar Halkların Kardeşliği ile birlikte hareket edersek kurtulabiliriz. Sonra bir Anadolu Cumhuriyeti çatısında kardeşçe paylaşmaya hazırız. Allah aşkına, Muhammed, İsa, Ali Aşkın'a Dünya'nın ana yasası Kuran-ı Kerim'dir özeti de veda hutbesidir madem demokrasi ile çözemiyoruz bu kardeş kavgasının veda hutbesi ile çözelim. Arabın beyazdan beyazın Araptan bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvayla olur demek istediğim şu Türk'ün Kürt'ten Kürd'ün Türk'ten hata hiç bir halkın diğer bir halktan üstünlüğü yok. Allah katında ancak takva ve insanlıkla olur kendi elimizle yaktığımız ateşi sönmesi için barış için Allah'a sığınmamız lazım. Ölümlere bakalım hiç biri bir birini tanımıyor hepsi Kardeş Anadolu gençleri bu ülke inanç ve duygu kardeşlik komşuluk ülkesi gerçekte bir bakalım 'Dünya'da sınır kalmamış bir uçakla Dünya'nın her yerinde yaşayabiliyoruz yani kimin gücü yeter umudu sınırların ardına çekmek var mı böyle bir güç bu kavga bu savaş bu anlamsız ateş niye yanıyor" dedi.

"Esnaf ve emekçiler ağır bedeller ödedi"

Esnaf ve emekçilerin en ağır bedelleri ödediğini belirten Kılıç, "40 Yıldır esnaflar ve emekçiler bu bölgede en ağır bedel ödemekte bu ağır bedeli yetmemiş gibi şimdi esnaf ve emekçi Can'ı ile bedel ödemeye başladı kardeşlik sofrasında bir esnaf emekçi iş veren olarak baskıları kabul etmiyoruz kimim kimle sorunun varsa bağırıp çağırma yerine oturup konuşarak hal etsinler bir de bölgemizde atalarımız vurgu yaptığı noktalar var ekmekçiye ekmek verin ki sizde ekmek yiye bilesiniz demek istediğim şu her kes her şeyi maşallah çok iyi biliyor ki her konuda dünya birincisiyiz siyaset o kadar kolay mı insanlar kendini ne zan ediyor anlamıyorum. Futbol bu kadar basit bir oyunumu madem siyaseti bu kadar bilen bir ülke ne de mecliste çözüm bulamadılar tekrar halka gidiliyor hem de ateş altında.

"Dernek kurup başkanlık kimliği için kardeşliğe ipotek koyamazsınız"

Kim nerde güçlüyse orayı kuşatma altına almış madem futbolu bu kadar bilen bir ülke de yaşıyoruz milli takım neden bir dünya şampiyonluğu yok, neden Diyarbakırspor süper ligde yok. İddia ediyorum Türkiye ve dış ülkelerde hata Dünyada her tarafta taraftarı olan tek takım Diyarbakırspor'dur. Tüm Dünya'da yaklaşık yirmi milyon Diyarbakırlı yaşıyor Bırakın her kes kendi bildiği işi yapsın bir kahve yapmasını bilmeye insana Cafe açmasına izin vermeyin. Allah Aşkın'a siyasi abeler, STKlar, dernek kurup başkanlık kimliği için bu kardeş halkların geleceğine ipotek koyamaya hakkınız yok. her kes kendi işini yapsın bir esnaf olarak asla Diyarbakır'ı terk etmeyeceğim bu coğrafyada doğduk burada filizlendik büyüdük bu olumsuzluklara rağmen yatırıma devam edeceğim çünkü kimliğimi Diyarbakır'a borçluyum" diye konuştu.

Yatırıma devam

Diyarbakır'da istihdamı sağlamak amacıyla yeni yatırımlar yapan ve bölgenin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Diyarbakır Forum Alışveriş merkezinde Alaaddin Kahvaltının yeni şubesini de açacaklarını sözlerine ekleyen Kılıç, "Alaaddin kebap tekrar hizmete sunduk Diyarbakır forumda Gloria Alaadin kahvaltı ortak girişim olarak hizmete girecek. Kasım'ın sonu doğru Dicle kentte yeni şube açacağız, Alaaddin Kahvaltı Cafe olarak tüm hazırlıklarımız devam ediyor. Ticaret Odasına ile sürekli diyalog halindeyiz Sayın Ahmet Sayar Başkanla gerçekten büyük bir destek ve çaba veriyor. Alaaddin kahvaltı fabrikası için de inşa girişimimiz devam ediyor bütün bu çabalar sadece Diyarbakır'a hizmet içindir Diyarbakır'ı bırakıp gitmek yakışmaz bize. Diyarbakır Dünya'nın ve Barış'ın aynasıdır kültürlerin başkentidir bir tek insan diyemez Diyarbakır bizi bırakma girişimimde bulunmuş hep insanları bağrına basmış ve şunu demiştir. Hz Mevlana'nın dediği gibi ne olursan ol yine gel Diyarbakır da aynısının diyor gelin barışalım kardeşlik Sofrasında her kese yer var ben buna inanıyorum bakın bir tünel düşünelim her tarafı karanlık ama sonunda az da olsa bir ışık var işte biz o Işığa yürümeliyiz o Işık barış ışığı Saygılar sunarım insanlığı ve sizi seviyem" diye konuştu.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kılıç: Halklar 'Kardeşlik' Ekseninde Bir Araya Gelmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement