KİHEP Eğitimi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

KİHEP Eğitimi Devam Ediyor

KİHEP Eğitimi Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği'yle düzenlediği Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı devam ediyor.

08.05.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığına bağlı Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) ve Yeniköy Şubesi tarafından düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) devam ediyor.

Şubat ayında uygulanmaya başlanan program, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü'nün Cilt Bakımı ve Kuaförlük kurslarına gelen 13 kadın ile Yeniköy Mahallesi'nde ikamet eden 10 kadının katılımıyla iki ayrı grup şeklinde yürütülüyor. Haftada bir gün Sümerpark Ortak Yaşam Alanında ve Yeniköy Şubesi'nde devam eden eğitim programında, "Kadının İnsan Hakları, Anayasal ve Medeni Hakları, Ekonomik Hakları, Doğurganlık Hakları ile Kadına Yönelik Şiddet, İletişim, Toplumsal Cinsiyet Rollerine Duyarlı Çocuk Eğitimi ve Çocuk Hakları, Cinsellik, Siyaset, Feminizm, Kadın Hareketi" konuları yer alıyor.

Kadınların yaşamlarını şekillendiren yazılı ve sözlü yasalara, gelenek ve göreneklere karşı eleştirel bir bilinç kazanmaları ve haklarını yaşama geçirme becerisi edinmelerinin amaçlandığı programda, katılımcılar deneyimlerini paylaşarak kendilerini ifade etme olanağı buluyor. Kadınların haklarını sade bir dille anlatan kısa film gösterimlerinin de yapıldığı eğitim programında, Kürtçe ve Türkçe dillerinde yayınlanan "Cinsel Haklarımız", "Doğurganlık Haklarımız", "Yasal Haklarımız" adlı üç kitapçık da katılımcılara verildi. Şubat ayında başlatılan eğitim programının Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel KİHEP Eğitimi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement