Kıbrıs Türk Halkı 5 Yıl Görev Yapacak Yeni Cumhurbaşkanı?nı Bugün Seçiyor - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Türk Halkı 5 Yıl Görev Yapacak Yeni Cumhurbaşkanı?nı Bugün Seçiyor

Kıbrıs Türk Halkı 5 Yıl Görev Yapacak Yeni Cumhurbaşkanı?nı Bugün Seçiyor

Kıbrıs Türk halkı 5 yıl görev yapacak yeni Cumhurbaşkanı'nı bugün seçiyor 19 Nisan Pazar günü yapılan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7 adaydan hiçbirinin geçerli oyların yüzde 50'sinden fazlasını alamaması üzerine seçim 2. tura kalmıştı.

26.04.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Türk halkı 5 yıl görev yapacak yeni Cumhurbaşkanı'nı bugün seçiyor

19 Nisan Pazar günü yapılan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7 adaydan hiçbirinin geçerli oyların yüzde 50'sinden fazlasını alamaması üzerine seçim 2. tura kalmıştı. Bugün yapılmakta olan 2. turda, ilk turda ilk iki sırayı alan bağımsız adaylar Derviş Eroğlu ile Mustafa Akıncı yarışıyor. İlk turda, Eroğlu, 30 bin 328 oy ve yüzde 28.15'le birinci; Akıncı ise, 29 bin 30 oy ve yüzde 26.94'le ikinci olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 08.00-18.00 saatleri arasında yapılacak seçimin resmi olmayan sonuçlarını 19.30-20.00 saatleri civarında açıklamayı öngörüyor. Seçimin ilk turunda 176 bin 916 olan seçmen sayısı, bir haftalık sürede doğan ve 18 yaşını doldurarak oy kullanma hakkı kazananların da eklenmesiyle ve sehven yapılan hataların düzeltilmesiyle 64 artarak 176 bin 980'e yükseldi. Seçim için ülke genelinde yine 693 şeffaf sandık kuruldu ve kayıtlı seçmenler 08.00-18.00 saatleri arasında oy kullanabilecek. Seçimin ilk turunda oy kullanan herkes, 2. turda da aynı sandıkta oy kullanacak. Seçmenler hangi sandıkta oy kullanacaklarını yine www.mahkemeler.net adresinden öğrenebiliyor. Seçimde 4 bin civarında kişi görev yapıyor. Oy pusulasında Akıncı ilk sırada, Eroğlu ise ikinci sırada yer alıyor.

EROĞLU: 'SEÇİM SONUÇLARI HERKESE HAYIRLI OLSUN'

KKTC Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için Gazimağusa Polatpaşa İlkokulu'ndaki 34 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Derviş Eroğlu'na oy kullanmaya gelişinde eşi Meral Eroğlu, ailesi, bazı Ulusal Birlik Partili milletvekilleri ve sempatizanları eşlik etti. Oy vermesinin ardından kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçim sonuçlarının herkese hayırlı olmasını diledi. Çok uzun bir seçim kampanyasından sonra, bugün ikinci tur seçimin gerçekleştirildiğini belirten Eroğlu, seçim kampanyası döneminde gereken neyse söylediklerini kaydetti. 'Vatandaşlar uzun bir süreden beridir bizi dinlemekten belki de yoruldu' diyen Eroğlu, her şeyin bir sonu olduğu gibi seçim sürecinin de sonuna gelindiğini söyledi. Derviş Eroğlu, bugün vatandaşın iradesini seçim sandığına yansıtacağını, sandığa yansıyan iradenin akşam saatlerinde görüleceğini belirtti. Seçim kampanyasını yürüten ve sandığa giderek oy veren herkese teşekkür eden Eroğlu, seçim sonuçlarının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

AKINCI: "HALKIMIZ SANDIĞA KÜSMESİN... TOPLUMUN KARARINA HEPİMİZ SAYGILI OLACAĞIZ"

Bağımsız KKTC Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı oyunu kullandı. Akıncı, bugün önemli bir maratonun son gününe ulaştıklarını belirterek, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde kendisine halkın ve basının gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Akıncı, propaganda sürecinde Kıbrıs Türk halkının demokrasiye verdiği katkıya ve hangi görüşten olursa olsun kendine gösterdiği misafirperverliğe de teşekkür ederek, seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Vatandaşlara sandığa gitmeleri ve sandığa küsmemeleri konusunda çağrı yapan Akıncı, vatandaşlardan tercihini sandığa yansıtmasını istedi. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde birinci turda yapılan kampanyaların çok kırıcı geçmediğini, ancak ikinci turda adının bazı isimlerle ilişkilendirilmesinin hoş olmadığını ifade eden Akıncı, bunları "kara propaganda" olarak niteledi. Akıncı, bu gece tüm bunların geride kalacağını ve yarın yeni bir dönem başlayacağına inandığını belirterek, "Bir toplumda değişim zamanı geldiyse kimse bunun önüne geçemez" dedi. Değişimin de kişi değil vizyon ve anlayış değişimi olduğuna işaret eden Akıncı, yeni dönemde yeni bir anlayışa göre yoluna devam edeceklerini kaydetti. Akıncı, toplumun kararına herkesin saygılı olacağını da vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Türk Halkı 5 Yıl Görev Yapacak Yeni Cumhurbaşkanı?nı Bugün Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Edirne'de Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde meydana gelen kazada, Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.


Advertisement