Türkiye'nin Doğal Gaz Aramaya Başlaması Rumları Harekete Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Doğal Gaz Aramaya Başlaması Rumları Harekete Geçirdi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama çalışmalarına başlaması üzerine Kıbrıs Rum Kesimi Türkiye'ye karşı alacağı önlemleri açıkladı.

21.10.2014 18:16  Güncelleme: 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ile doğal gaz arama çalışmalarına başlaması Kıbrıs Rum Kesimi'ni harekete geçirdi. Rum Kesiminin en yüksek karar organı olan Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi, bugün Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında Türkiye'ye karşı alınacak önemleri görüştü.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET EDECEKLER

Toplantının ardından Rum Ulusal Konseyi'nin Türkiye'ye yönelik uygulamaya koyma kararı aldığı önlemler Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis tarafından açıklandı. Önlemler kapsamında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, 23-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi toplantısında Türkiye'yi şikayet edebileceği ifade edildi.

AMAÇ TÜRKİYE'YE BEDEL ÖDETMEK

Açıklanan önlemler kapsamında çeşitli uluslararası platformlarda Güney Kıbrıs'ın AB üyesi ülke olma niteliği kullanılarak Türkiye'nin bedel ödemesini sağlayacak önlemler alınması, Türkiye'nin AB müzakere sürecinde yeni başlık açılmasına onay verilmemesi ve BM Güvenlik Konseyi'ne başvurulma olasılığının araştırılması Türkiye'ye karşı alınan en dikkat çekici önlemlerin başında geliyor.

Türkiye'nin eylemlerine katılanlar aleyhine hukuki önlemler alınması konusunda Rum Başsavcısı ve uluslararası kurumların inceleme başlatması, diplomatik girişimlerin ve belirli ülkelerle ilişkilerin değerlendirilmesine devam edilmesi, Türkiye'nin, BM Sekreterliği Deniz Hukuku ve Okyanuslar Müdürlüğü'ne şikayet edilmesi ve Türkiye'nin eylemlerinin Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne şikayet edilmesi açıklanan diğer önlemler arasında bulunuyor.

KIBRIS RUM KESİMİ ALARMDA!

Türkiye'nin, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin sismik araştırma yapacağı Doğu Akdeniz'de bazı bölgeler konusunda yayınladığı Navtex'ın ardından Kıbrıs Rum Yönetimi'nin alarmda olduğu, bazı üçüncü ülkelerle birlikte Türk gemilerinin hareketlerini yakından izlediği belirtildi.

Türkiye\'nin Doğal Gaz Aramaya Başlaması Rumları Harekete Geçirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Doğal Gaz Aramaya Başlaması Rumları Harekete Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ferhat yalçın: helal olsun rumlara. . . nufusları küçük ama tokmakları büyük 4 21 Yanıtla
  • Mustafa DEGE: Bu ermeni yahudiler her yere kendi pisliklerini yerleştirmişlerdir onun için nerde iyi bir şey olacakasa onlar orada bir b. . gibi kokmaya çalışmaktalar. . Rahmetli ERBAKAN hocamızı bir kaç saat daha rahat bıraksaydılar o kıbrısın tamamı bizim topraklarımız olacaktı. . İngiliz uşaklığı yapan dönemim boşbakanı ecevit gelip hemen savaşı durdurmasaydı bu sorunların hiç biri olmayacak yaşanamayacaktı. . . şimdi yeniden bir temizlik vaktidir. . TÜRKİYE nin yapması gereken kıbrısın tüm hakimiyetini eline almak ve dünyaya iran gibi meydan okuması olmalı. . Nedir bu rezil pisliklerle dünyanın başata TÜRKİYE nin çektiği. . 12 2 Yanıtla
  • FITTIRMA: YÜZ , YÜZELLİ YILDAN FAZLA DÜNYA'YA KORKU SALAN OSMANLILAR, ŞMDİ DE TORUNLARINDAN ÖDÜ KOPUYOR, KORKU NE DEMEK NERDEYSE FITTIRACAKLAR. 13 1 Yanıtla
  • tamer: hemen şikayet hemen yetiş avrupa yetiş birleşmiş milletler biz aradık mı suç sikayet siz aradınız hep haklı hassssssss. . . . . ordan boğazı kapatırsak ac kalırsınız lan siz 14 0 Yanıtla
  • Son Dakika: Samar oglan olduk! Ne uzun ne kisa bize orta boy yigit lazim! 2 9 Yanıtla
  • CEVHER: LAFA BAKARIM LAF MI DİYE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE. . TÜKÜRÜKLE BOĞALACAK DEVLETLERDEN BİRİ CEVAP VERMEYE DEĞMEZ!!! 1 0 Yanıtla

Advertisement