Kesme Çiçek Festivali Urla'ya Renk Kattı - Son Dakika
Yerel

Kesme Çiçek Festivali Urla'ya Renk Kattı

Kesme Çiçek Festivali Urla\'ya Renk Kattı

Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nin bu yıl ilk kez düzenlediği Kesme Çiçek Festivali ve Karadeniz Müzik Şöleni Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

28.09.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Kesme Çiçek Festivali ve Karadeniz Müzik Şöleni Urla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.

Urla Belediyesi ve Ziraat Odası'nın katkıları ile gerçekleşenfestivale soğuk havaya rağmen katılım büyük oldu. Karadeniz'in havasını aratmayan hava koşullarında gerçekleşen festivale katılanlar Karadeniz Müziği'nin ezgileri ve yöreye özgü hareketli şarkılar ile ısındılar. Urla'da yaşayan Orduluların geçim kaynağı kesme çiçekçiliği yaşatmak amacıyla birincisi gerçekleşen festivale Urla'daki görevine yeni başlayan Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Öneş ve Fahri Başkanı Mustafa Aşlık, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Urla'da yaşayan Karadenizliler ve Urlalılar katıldı. "Amacımız Urla'daki çiçekçiliği tanıtmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve güzel Urlamızı Karadeniz Müziği ile buluşturmak" diyen Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Öneş"Festivalimizin gerçekleşmesine katkı sağlayan Urla Belediye Başkanımız Sibel Uyar ve Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"

"Bugün hava Karadeniz'i aratmıyor" diyerek sözlerine başlayan Urla Belediye başkanı Sibel Uyar "Rengarenk çiçeklerin yarıştığı ve Karadeniz kültürünün yaşandığı birincisi gerçekleşen Kesme Çiçek Festivali'ni önümüzdeki yıllarda da hep birlikte gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu. Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, "Bu ülkenin daha fazla üretmeye ihtiyacı var" diyerek "Urla'da başladığım yeni görevimde sivil toplum kuruluşları ile bir arada olmaya, Urla'yı birlikte yönetmeye özen göstereceğim. Bu etkinliğin gelenekselleşmesi beni de çok mutlu eder" dedi. Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Öneş Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

KEMENÇE VE TULUMUN DANSI

Rengarenk çiçekler arasında festivale birbirinden güzel şarkılarıyla sıcaklık katansanatçılar Karadeniz'e özgü kemençe ve tulum ezgileri ile Urlalılara keyifli saatler yaşatırken, Karadeniz Halk Oyunları Ekibi gösterisiile etkinliğe katılanları coşturdu. Festival kapsamında, yetiştirilen çiçeklerin yarıştığı Kesme Çiçek Yarışması'nda en başarılı çiçek üreticileri seçildi. Yarışmada dereceye girenlere teşekkür plaketlerini Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz ve Karadeniz Dernekleri Federasyon Başkanı Ferda Sarıyer verdi.

KESME ÇİÇEK YARIŞMASI'NDA DERECEYE GİRENLER

Licantos Kategorisi: Hakan Tanyeri

Karışık Çiçek Kategorisi: Hakkı Çokyaşar

Karanfil Kategorisi: Birinci; Şahin Bıçak İkinci; Mustafa Çokyaşar

Kasımpatı Kategorisi: Birinci; Fatih Kemük, İkinci; Engin Akıca

Kesme Çiçek Kategorisi: Birinci; Yusuf Bıçak İkinci; Hakan Çokyaşar, Üçüncü; Mehmet Kalender

Jüri Özel Ödülü: Altıntaş Tarımsal Kalkınma Kooperatifi - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kesme Çiçek Festivali Urla'ya Renk Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement